八、[新素材]美美服饰店出了新海报。请根据海报信息,判断正(T)误(F)。(每小题2分,共10分)

(
(
(
(
(
(
F
) 1. We can buy some brown caps in this shop.(
F
) 2. Lucy has 80 yuan. She can buy the black coat.(
F
) 3. It's hot. Helen can buy a skirt in this shop.(
T
) 4. Nancy wants a red dress. She can go to this shop and buy one.(
T
) 5. We can't buy any hats or sunglasses here.答案:FFFTT
解析:
九、[新考法]阅读短文,补全表格。(每小题1分,共10分)
Hello, my name is Jack. It's summer now. It's very hot. But I like it very much, because I like going swimming in summer. I can also eat ice cream. My father likes spring. It's warm. He likes going boating in spring. He can plant trees and flowers in spring. Look! There are many flowers and trees near my house. My mother likes autumn very much. It's cool. She likes going climbing with her friends in autumn. And she can pick fruit on the farm. My little sister Mary likes winter very much. It's very cold. She likes going skating in winter. And she can play in the snow with her friends.
| People | Favourite season | Weather | Things they like to do | Things they can do |
| Jack | summer | 1.
| Jack's father | 3.
| Jack's mother | 5.
| Mary | 8.
Hello, my name is Jack. It's summer now. It's very hot. But I like it very much, because I like going swimming in summer. I can also eat ice cream. My father likes spring. It's warm. He likes going boating in spring. He can plant trees and flowers in spring. Look! There are many flowers and trees near my house. My mother likes autumn very much. It's cool. She likes going climbing with her friends in autumn. And she can pick fruit on the farm. My little sister Mary likes winter very much. It's very cold. She likes going skating in winter. And she can play in the snow with her friends.
| People | Favourite season | Weather | Things they like to do | Things they can do |
| Jack | summer | 1.
hot
 | 2. go swimming
 | eat ice cream || Jack's father | 3.
spring
 | warm | 4. go boating
 | plant trees and flowers || Jack's mother | 5.
autumn
 | cool | 6. go climbing
 | 7. pick fruit
 || Mary | 8.
winter
 | cold | 9. go skating
 | 10. play in the snow
 |答案:【解析】:
1. 根据文中“It's very hot.”可知天气是热的,故填hot。
2. 根据文中“because I like going swimming in summer.”可知喜欢做的事是去游泳,故填go swimming。
3. 根据文中“My father likes spring.”可知最喜欢的季节是春天,故填spring。
4. 根据文中“He likes going boating in spring.”可知喜欢做的事是去划船,故填go boating。
5. 根据文中“My mother likes autumn very much.”可知最喜欢的季节是秋天,故填autumn。
6. 根据文中“She likes going climbing with her friends in autumn.”可知喜欢做的事是去爬山,故填go climbing。
7. 根据文中“And she can pick fruit on the farm.”可知能做的事是摘水果,故填pick fruit。
8. 根据文中“My little sister Mary likes winter very much.”可知最喜欢的季节是冬天,故填winter。
9. 根据文中“She likes going skating in winter.”可知喜欢做的事是去滑冰,故填go skating。
10. 根据文中“And she can play in the snow with her friends.”可知能做的事是在雪里玩,故填play in the snow。
【答案】:
1. hot
2. go swimming
3. spring
4. go boating
5. autumn
6. go climbing
7. pick fruit
8. winter
9. go skating
10. play in the snow
1. 根据文中“It's very hot.”可知天气是热的,故填hot。
2. 根据文中“because I like going swimming in summer.”可知喜欢做的事是去游泳,故填go swimming。
3. 根据文中“My father likes spring.”可知最喜欢的季节是春天,故填spring。
4. 根据文中“He likes going boating in spring.”可知喜欢做的事是去划船,故填go boating。
5. 根据文中“My mother likes autumn very much.”可知最喜欢的季节是秋天,故填autumn。
6. 根据文中“She likes going climbing with her friends in autumn.”可知喜欢做的事是去爬山,故填go climbing。
7. 根据文中“And she can pick fruit on the farm.”可知能做的事是摘水果,故填pick fruit。
8. 根据文中“My little sister Mary likes winter very much.”可知最喜欢的季节是冬天,故填winter。
9. 根据文中“She likes going skating in winter.”可知喜欢做的事是去滑冰,故填go skating。
10. 根据文中“And she can play in the snow with her friends.”可知能做的事是在雪里玩,故填play in the snow。
【答案】:
1. hot
2. go swimming
3. spring
4. go boating
5. autumn
6. go climbing
7. pick fruit
8. winter
9. go skating
10. play in the snow
解析:
1. 从"Hello, my name is Jack. It's summer now. It's very hot."可知Jack喜欢的夏天天气是hot。
2. 从"because I like going swimming in summer."可知Jack喜欢做的事是going swimming。
3. 从"My father likes spring."可知Jack爸爸最喜欢的季节是spring。
4. 从"He likes going boating in spring."可知Jack爸爸喜欢做的事是going boating。
5. 从"My mother likes autumn very much."可知Jack妈妈最喜欢的季节是autumn。
6. 从"She likes going climbing with her friends in autumn."可知Jack妈妈喜欢做的事是going climbing。
7. 从"And she can pick fruit on the farm."可知Jack妈妈能做的事是pick fruit on the farm。
8. 从"My little sister Mary likes winter very much."可知Mary最喜欢的季节是winter。
9. 从"She likes going skating in winter."可知Mary喜欢做的事是going skating。
10. 从"And she can play in the snow with her friends."可知Mary能做的事是play in the snow with her friends。
2. 从"because I like going swimming in summer."可知Jack喜欢做的事是going swimming。
3. 从"My father likes spring."可知Jack爸爸最喜欢的季节是spring。
4. 从"He likes going boating in spring."可知Jack爸爸喜欢做的事是going boating。
5. 从"My mother likes autumn very much."可知Jack妈妈最喜欢的季节是autumn。
6. 从"She likes going climbing with her friends in autumn."可知Jack妈妈喜欢做的事是going climbing。
7. 从"And she can pick fruit on the farm."可知Jack妈妈能做的事是pick fruit on the farm。
8. 从"My little sister Mary likes winter very much."可知Mary最喜欢的季节是winter。
9. 从"She likes going skating in winter."可知Mary喜欢做的事是going skating。
10. 从"And she can play in the snow with her friends."可知Mary能做的事是play in the snow with her friends。
十、阅读短文,完成任务。(每小题2分,共10分)
Today is a big day at the pool! All the little animals have a diving(跳水) lesson.
The dog looks at the diving platform(跳台), “It is so high.” The sheep says, “I'm afraid(害怕的).” The bear's legs shake(抖动), “Jumping down from there is just too scary(吓人的)!” The pig worries, “I can't swim well.” The monkey comes. “Don't worry,” he says. “It's great fun!” He climbs the ladder(梯子). Then, with a big leap(跳跃), he jumps into the water. “I can do it! So cool!” he shouts.
Seeing this, other animals get brave(勇敢的). The dog, the sheep, the bear, and the pig all jump into the water. They jump and laugh(笑). Diving brings them lots of fun!
任务一:根据短文内容,选择正确的答案。
(
A. The sheep
B. The bear
C. The monkey
(
A. can
B. can't
C. likes
(
A. high
B. big
C. long
(
A. jump and laugh
B. can't jump into the water
C. don't get brave
任务二:结合实际,回答问题。
What do you think of diving?
Today is a big day at the pool! All the little animals have a diving(跳水) lesson.
The dog looks at the diving platform(跳台), “It is so high.” The sheep says, “I'm afraid(害怕的).” The bear's legs shake(抖动), “Jumping down from there is just too scary(吓人的)!” The pig worries, “I can't swim well.” The monkey comes. “Don't worry,” he says. “It's great fun!” He climbs the ladder(梯子). Then, with a big leap(跳跃), he jumps into the water. “I can do it! So cool!” he shouts.
Seeing this, other animals get brave(勇敢的). The dog, the sheep, the bear, and the pig all jump into the water. They jump and laugh(笑). Diving brings them lots of fun!
任务一:根据短文内容,选择正确的答案。
(
C
) 1. ______ comes and jumps into the water at first. A. The sheep
B. The bear
C. The monkey
(
B
) 2. The pig ______ swim well. A. can
B. can't
C. likes
(
A
) 3. The diving platform is so ______. A. high
B. big
C. long
(
A
) 4. In the end(最后), all the animals ______. A. jump and laugh
B. can't jump into the water
C. don't get brave
任务二:结合实际,回答问题。
What do you think of diving?
I think diving is interesting and fun.
答案:任务一:
1. C
2. B
3. A
4. A
任务二:
I think diving is interesting and fun.
1. C
2. B
3. A
4. A
任务二:
I think diving is interesting and fun.