四、任务型阅读
阅读下面短文,根据所提供的信息,回答问题。
Zhalong is a nature reserve(自然保护区)in Heilongjiang in northeast China. It is one of the world's most important wetlands(湿地). The area provides food and shelter for wildlife. It is an ideal(理想的)home for different kinds of plants,fishes and birds.
Many birds live comfortably in Zhalong Nature Reserve all the year while some only stay for a short time. There are many fish in the wetlands and the birds can easily catch them for food.
Some people want to change the wetlands to make more space for farms and buildings. This means that there will be less and less space for wildlife.
More and more birds are in danger because they do not have enough living space now. Many of them die. The Chinese government wants to protect these endangered(濒危的)birds and they can be safe in Zhalong.
Every year a lot of tourists go to Zhalong to watch birds. This year members of our Bird-watching Club are going to study the different kinds of birds in Zhalong and the changes in their numbers. The study will begin next month.
We do a bird count once a year. We are now inviting secondary school students(中学生)to help. We need more people to help us count and do something to help the birds. Many people do not understand the importance of the wetlands. We hope this information will help people understand and make them actively take action to protect wildlife.
1. Why do some people want to change the wetlands?
2. Why are more and more birds in danger now?
3. When will the study begin?
4. How often do they do a bird count?
5. What do they hope this information will help?
阅读下面短文,根据所提供的信息,回答问题。
Zhalong is a nature reserve(自然保护区)in Heilongjiang in northeast China. It is one of the world's most important wetlands(湿地). The area provides food and shelter for wildlife. It is an ideal(理想的)home for different kinds of plants,fishes and birds.
Many birds live comfortably in Zhalong Nature Reserve all the year while some only stay for a short time. There are many fish in the wetlands and the birds can easily catch them for food.
Some people want to change the wetlands to make more space for farms and buildings. This means that there will be less and less space for wildlife.
More and more birds are in danger because they do not have enough living space now. Many of them die. The Chinese government wants to protect these endangered(濒危的)birds and they can be safe in Zhalong.
Every year a lot of tourists go to Zhalong to watch birds. This year members of our Bird-watching Club are going to study the different kinds of birds in Zhalong and the changes in their numbers. The study will begin next month.
We do a bird count once a year. We are now inviting secondary school students(中学生)to help. We need more people to help us count and do something to help the birds. Many people do not understand the importance of the wetlands. We hope this information will help people understand and make them actively take action to protect wildlife.
1. Why do some people want to change the wetlands?
To make more space for farms and buildings.
2. Why are more and more birds in danger now?
Because they do not have enough living space now.
3. When will the study begin?
It will begin next month.
4. How often do they do a bird count?
Once a year.
5. What do they hope this information will help?
They hope this information will help people understand and make them actively take action to protect wildlife.
答案:1. To make more space for farms and buildings. 2. Because they do not have enough living space now. 3. It will begin next month. 4. Once a year. 5. They hope this information will help people understand and make them actively take action to protect wildlife.
解析:
翻译:
### 四、任务型阅读
阅读下面短文,根据所提供的信息,回答问题。
扎龙是中国东北黑龙江省的一个自然保护区。它是世界上最重要的湿地之一。这片区域为野生动物提供食物和栖息地。它是不同种类的植物、鱼类和鸟类的理想家园。
许多鸟类全年都舒适地生活在扎龙自然保护区,而有些鸟类只在这儿停留很短的时间。湿地里有很多鱼,鸟类可以很容易地捕捉到它们作为食物。
一些人想要改变湿地,以便为农场和建筑物腾出更多空间。这意味着野生动物的生存空间将会越来越少。
越来越多的鸟类处于危险之中,因为它们现在没有足够的生存空间。它们中的许多都死去了。中国政府想要保护这些濒危鸟类,使它们在扎龙能够安全生存。
每年都有很多游客去扎龙观鸟。今年,我们观鸟俱乐部的成员将去研究扎龙不同种类的鸟类以及它们数量的变化。这项研究将于下个月开始。
我们每年进行一次鸟类数量统计。我们现在正在邀请中学生来帮忙。我们需要更多的人来帮助我们统计(鸟类数量)并做一些事情来帮助鸟类。很多人不了解湿地的重要性。我们希望这些信息能帮助人们理解(湿地的重要性),并使他们积极采取行动保护野生动物。
1. 为什么一些人想要改变湿地?
2. 为什么现在越来越多的鸟类处于危险之中?
3. 这项研究将于何时开始?
4. 他们多久进行一次鸟类数量统计?
5. 他们希望这些信息能起到什么帮助作用?
### 四、任务型阅读
阅读下面短文,根据所提供的信息,回答问题。
扎龙是中国东北黑龙江省的一个自然保护区。它是世界上最重要的湿地之一。这片区域为野生动物提供食物和栖息地。它是不同种类的植物、鱼类和鸟类的理想家园。
许多鸟类全年都舒适地生活在扎龙自然保护区,而有些鸟类只在这儿停留很短的时间。湿地里有很多鱼,鸟类可以很容易地捕捉到它们作为食物。
一些人想要改变湿地,以便为农场和建筑物腾出更多空间。这意味着野生动物的生存空间将会越来越少。
越来越多的鸟类处于危险之中,因为它们现在没有足够的生存空间。它们中的许多都死去了。中国政府想要保护这些濒危鸟类,使它们在扎龙能够安全生存。
每年都有很多游客去扎龙观鸟。今年,我们观鸟俱乐部的成员将去研究扎龙不同种类的鸟类以及它们数量的变化。这项研究将于下个月开始。
我们每年进行一次鸟类数量统计。我们现在正在邀请中学生来帮忙。我们需要更多的人来帮助我们统计(鸟类数量)并做一些事情来帮助鸟类。很多人不了解湿地的重要性。我们希望这些信息能帮助人们理解(湿地的重要性),并使他们积极采取行动保护野生动物。
1. 为什么一些人想要改变湿地?
2. 为什么现在越来越多的鸟类处于危险之中?
3. 这项研究将于何时开始?
4. 他们多久进行一次鸟类数量统计?
5. 他们希望这些信息能起到什么帮助作用?