零五网 全部参考答案 补充习题答案 2026年补充习题五年级英语下册译林版 第38页解析答案
F Read and judge
A pleasant surprise by Ann
My father is a teacher. He teaches English at a primary school. He works very hard.
My father's birthday is on the fifth of July. My mother and I want to give him a surprise.
It is six o'clock in the evening. It is time for my father to come home. My mother and I turn off the lights and hide in the kitchen. When my father comes in, I turn on the lights. My mother puts a birthday cake on the table. We say "Happy Birthday!" to him. My father is very happy but surprised. "Thank you very much. Is today my birthday?" My mother looks at the calendar. "Oh, dear! It's the fifth of June. I made a mistake." My father laughs and says, "Thank you for your mistake. I can eat two birthday cakes this year."
1 Ann's father is an English teacher.
2 Today is Ann's father's birthday.
3 Ann and her mother hide in the living room.
4 Ann's father's birthday is in July.
5 Ann's father is happy because Ann's mother buys two cakes for him today.
答案:1. 正确
解析:文中提到“He teaches English at a primary school.”,所以该句正确。
2. 错误
解析:妈妈看日历发现是June 5th,而爸爸生日是July 5th,所以今天不是爸爸生日。
3. 错误
解析:原文是“hide in the kitchen”,不是living room。
4. 正确
解析:文中明确说“My father's birthday is on the fifth of July.”。
5. 错误
解析:爸爸开心是因为妈妈的失误让他能吃两个蛋糕,但今天并没有买两个蛋糕,是妈妈搞错日期。
上一页 下一页