零五网 全部参考答案 5年中考3年模拟答案 2026年5年中考3年模拟八年级英语上册人教版 第122页解析答案
D
新素材 新国宝[2025河北石家庄期末改编]
Do you like pandas? These days, there's a very popular panda named Fu Bao. It is loved by both the Chinese and the people from the Republic of Korea(韩国). Let's get to know Fu Bao together.
Fu Bao was the first little panda born(出生)in the Republic of Korea in July 2020. It lived in Everland with its parents Ai Bao and Le Bao until April 3, 2024. Its parents are still on a visit to the Republic of Korea now.
Fu Bao loves tasty food. Juicy apples and carrots are its favorite. Moreover, it always likes to eat its favorite food first and often asks its keepers to see it eat meals. When it comes to everyday activities, Fu Bao enjoys resting and eating in the trees. Sometimes, it also gets angry and overturns the food table, for example, when it can't find its food.
Fu Bao is the first panda in the world that opened its eyes only 15 days after birth, which makes it famous. It is the only panda that could make CCTV celebrate its birthday every year from the age of 1 to 3. Fu Bao is also the panda with background music. Up to now, it has already had ten pieces of BGM and is a big star in the panda world.
If the pandas are born in foreign countries, they must come back to China between the ages of 2 and 4. Now Fu Bao is at the Shenshuping giant panda base in Wolong National Nature Reserve. Wish Fu Bao health and happiness every day.
根据短文内容,判断下列各句正(T)误(F)。
(
F
)51.Fu Bao's parents came back to China with Fu bao on April 3, 2024.
(
F
)52.Fu Bao never gets angry because it's very friendly and famous.
(
T
)53.Fu Bao could open its eyes only 15 days after birth.
(
T
)54.Fu Bao is a big star in the panda world with ten pieces of BGM.
(
F
)55.All pandas must come back to China between the ages of 2 and 4.
答案:[语篇解读] 本文介绍了一只名叫福宝的大熊猫,包括它的出生时间、出生地、生活习性等信息。
51.F 细节理解题。根据第二段中的“It lived in Everland with its parents Ai Bao and Le Bao until April 3,2024. Its parents are still on a visit to the Republic of Korea now.”可知,福宝的父母没有和福宝一起回到中国。故答案为F。
52.F 细节理解题。根据第三段中的“Sometimes,it also gets angry and overturns the food table”可知,有时,福宝也会生气。故答案为F。
53.T 细节理解题。根据第四段中的“Fu Bao is the first panda in the world that opened its eyes only 15 days after birth,which makes it famous.”可知,福宝出生后仅15天就能睁开眼睛了。故答案为T。
54.T 细节理解题。根据第四段中的“Fu Bao is also the panda with background music. Up to now,it has already had ten pieces of BGM and is a big star in the panda world.”可知,福宝是熊猫界的大明星,拥有十首背景音乐。故答案为T。
55.F 细节理解题。根据第五段中的“If the pandas are born in foreign countries,they must come back to China between the ages of 2 and 4.”可知,出生在国外的大熊猫必须在2到4岁之间回到中国。故答案为F。
解析:
翻译:
### D
#### 新素材 新国宝[2025河北石家庄期末改编]
你喜欢熊猫吗?最近,有一只非常受欢迎的熊猫叫福宝。它深受中国人和韩国人的喜爱。让我们一起来了解福宝吧。
福宝于2020年7月在韩国出生,是第一只在韩国出生的熊猫幼崽。直到2024年4月3日,它都和它的父母爱宝、乐宝一起生活在爱宝乐园。它的父母现在仍然在韩国(进行交流访问)。
福宝喜欢美味的食物。多汁的苹果和胡萝卜是它的最爱。而且,它总是喜欢先吃自己最喜欢的食物,还经常叫饲养员来看它吃饭。说到日常活动,福宝喜欢在树上休息和进食。有时候,它也会生气,比如当它找不到食物的时候,就会把食物桌掀翻。
福宝是世界上第一只出生仅15天就睁开眼睛的熊猫,这让它声名远扬。它是唯一一只从1岁到3岁每年都能让中央电视台为它庆祝生日的熊猫。福宝还是一只自带背景音乐的熊猫。到目前为止,它已经有十首背景音乐了,是熊猫界的大明星。
如果熊猫在国外出生,它们必须在2到4岁之间回到中国。现在福宝在卧龙国家级自然保护区的神树坪大熊猫基地。祝愿福宝每天都健康快乐。
根据短文内容,判断下列各句正(T)误(F)。
(F)51. 福宝的父母在2024年4月3日和福宝一起回到了中国。
(F)52. 福宝从不生气,因为它非常友好且有名。
(T)53. 福宝出生仅15天就睁开了眼睛。
(T)54. 福宝是熊猫界的大明星,有十首背景音乐。
(F)55. 所有的熊猫都必须在2到4岁之间回到中国。
上一页 下一页