阅读理解
「2025 江苏连云港部分学校期中联考改编」
Jessie is an eleven-year-old student in Star Primary School. It is a big school and there are 1,800 students and 220 teachers in it. Here is a map of her school.
Jessie likes the music classroom best because it is very special. There are some desks in it, but there aren’t any chairs. Where do students sit? They sit on yoga balls. Sitting on yoga balls is so fun. All the students like it!

(1) Sports hall
(2) Science building (labs and computer rooms)
(3) Library
(4) Classroom building
(5) Office building
(6) Art and music building
(7) Playground
(8) Dining hall
(9) Gate (大门)
21. How many dining halls are there in Jessie’s school?
A. Four.
B. Three.
C. Two.
D. One.
22. What is between the office building and the playground?
A. The sports hall.
B. The science building.
C. The school gate.
D. The art and music building.
23. Why is Jessie’s music classroom special?
A. Because there are no flowers.
B. Because there are many maps.
C. Because there aren’t any chairs.
D. Because there are many computers.
24. From the passage, we can know
A. what class Jessie is in
B. what color their desks are
C. all the students like sitting on yoga balls
D. Jessie likes the library best
25. What’s the best title for the passage?
A. Jessie’s School
B. Jessie’s Classroom
C. Jessie’s Family
D. Jessie’s Favorite Place
「2025 江苏连云港部分学校期中联考改编」
Jessie is an eleven-year-old student in Star Primary School. It is a big school and there are 1,800 students and 220 teachers in it. Here is a map of her school.
Jessie likes the music classroom best because it is very special. There are some desks in it, but there aren’t any chairs. Where do students sit? They sit on yoga balls. Sitting on yoga balls is so fun. All the students like it!
(1) Sports hall
(2) Science building (labs and computer rooms)
(3) Library
(4) Classroom building
(5) Office building
(6) Art and music building
(7) Playground
(8) Dining hall
(9) Gate (大门)
21. How many dining halls are there in Jessie’s school?
A. Four.
B. Three.
C. Two.
D. One.
22. What is between the office building and the playground?
A. The sports hall.
B. The science building.
C. The school gate.
D. The art and music building.
23. Why is Jessie’s music classroom special?
A. Because there are no flowers.
B. Because there are many maps.
C. Because there aren’t any chairs.
D. Because there are many computers.
24. From the passage, we can know
C
.A. what class Jessie is in
B. what color their desks are
C. all the students like sitting on yoga balls
D. Jessie likes the library best
25. What’s the best title for the passage?
A. Jessie’s School
B. Jessie’s Classroom
C. Jessie’s Family
D. Jessie’s Favorite Place
答案:Ⅳ.[语篇解读] 本文介绍了Jessie的学校。 21.B 推理判断题。根据学校的地图可知,⑧是餐厅,地图中有三个餐厅,故选B。 22.D 推理判断题。根据标记可知,⑤是办公楼,⑦是操场;根据地图可知,两者之间是⑥,对应的楼是“美术和音乐大楼”,故选D。 23.C 细节理解题。根据文章中的“...because it is very special. There are some desks in it, but there aren’t any chairs.”可知,音乐教室的特别之处是没有椅子,故选C。 24.C 细节理解题。根据文章中的“Sitting on yoga balls is so fun. All the students like it!”可知,文章中提到了所有学生都喜欢坐在瑜伽球上,故选C。 25.A 标题归纳题。通读全文可知,本文介绍了Jessie的学校,故选A。
解析:
翻译:
### 阅读理解
「2025 江苏连云港部分学校期中联考改编」
杰西是星星小学一名11岁的学生。这是一所大学校,里面有1800名学生和220名教师。这是她学校的地图。
杰西最喜欢音乐教室,因为它很特别。里面有一些桌子,但没有椅子。学生们坐哪里呢?他们坐在瑜伽球上。坐在瑜伽球上很有趣。所有的学生都喜欢这样!
(1)体育馆
(2)科学楼(实验室和计算机室)
(3)图书馆
(4)教学楼
(5)办公楼
(6)艺术与音乐楼
(7)操场
(8)餐厅
(9)大门
21. 杰西的学校有多少个餐厅?
A. 四个。
B. 三个。
C. 两个。
D. 一个。
22. 办公楼和操场之间是什么?
A. 体育馆。
B. 科学楼。
C. 学校大门。
D. 艺术与音乐楼。
23. 为什么杰西的音乐教室很特别?
A. 因为没有花。
B. 因为有很多地图。
C. 因为没有椅子。
D. 因为有很多电脑。
24. 从文章中,我们可以知道________。
A. 杰西在哪个班
B. 他们的桌子是什么颜色的
C. 所有的学生都喜欢坐在瑜伽球上
D. 杰西最喜欢图书馆
25. 这篇文章最好的标题是什么?
A. 杰西的学校
B. 杰西的教室
C. 杰西的家庭
D. 杰西最喜欢的地方
### 阅读理解
「2025 江苏连云港部分学校期中联考改编」
杰西是星星小学一名11岁的学生。这是一所大学校,里面有1800名学生和220名教师。这是她学校的地图。
杰西最喜欢音乐教室,因为它很特别。里面有一些桌子,但没有椅子。学生们坐哪里呢?他们坐在瑜伽球上。坐在瑜伽球上很有趣。所有的学生都喜欢这样!
(1)体育馆
(2)科学楼(实验室和计算机室)
(3)图书馆
(4)教学楼
(5)办公楼
(6)艺术与音乐楼
(7)操场
(8)餐厅
(9)大门
21. 杰西的学校有多少个餐厅?
A. 四个。
B. 三个。
C. 两个。
D. 一个。
22. 办公楼和操场之间是什么?
A. 体育馆。
B. 科学楼。
C. 学校大门。
D. 艺术与音乐楼。
23. 为什么杰西的音乐教室很特别?
A. 因为没有花。
B. 因为有很多地图。
C. 因为没有椅子。
D. 因为有很多电脑。
24. 从文章中,我们可以知道________。
A. 杰西在哪个班
B. 他们的桌子是什么颜色的
C. 所有的学生都喜欢坐在瑜伽球上
D. 杰西最喜欢图书馆
25. 这篇文章最好的标题是什么?
A. 杰西的学校
B. 杰西的教室
C. 杰西的家庭
D. 杰西最喜欢的地方
语法填空
「2025 山东济南槐荫期中」
阅读下面短文,在空白处填入 1 个适当的单词或括号内单词的正确形式。
My name is Jason Lee. I have a good friend and _______26_______ (he) name is Fu Xing. We are in the same school. Welcome to our school. It is _______27_______ (real) beautiful. You can find a garden with many kinds of _______28_______ (flower) in it. Behind the garden is a library. The library is my favorite place. The library is not big, _______29_______ it’s very nice. There _______30_______ (be) about 6,000 books in it. About 5,000 of them are in Chinese and about 1,000 are in English. Miss Wang _______31_______ (work) at the library. There is _______32_______ computer room in the library. The students need to use their ID cards to go into the computer room in the library. We have classes _______33_______ the computer room too. My classroom is on the _______34_______ (one) floor of the classroom building.
Would you like _______35_______ (come) to my school?
26. _______
27. _______
28. _______
29. _______
30. _______
31. _______
32. _______
33. _______
34. _______
35. _______
「2025 山东济南槐荫期中」
阅读下面短文,在空白处填入 1 个适当的单词或括号内单词的正确形式。
My name is Jason Lee. I have a good friend and _______26_______ (he) name is Fu Xing. We are in the same school. Welcome to our school. It is _______27_______ (real) beautiful. You can find a garden with many kinds of _______28_______ (flower) in it. Behind the garden is a library. The library is my favorite place. The library is not big, _______29_______ it’s very nice. There _______30_______ (be) about 6,000 books in it. About 5,000 of them are in Chinese and about 1,000 are in English. Miss Wang _______31_______ (work) at the library. There is _______32_______ computer room in the library. The students need to use their ID cards to go into the computer room in the library. We have classes _______33_______ the computer room too. My classroom is on the _______34_______ (one) floor of the classroom building.
Would you like _______35_______ (come) to my school?
26. _______
27. _______
28. _______
29. _______
30. _______
31. _______
32. _______
33. _______
34. _______
35. _______
答案:V.[语篇解读] 本文介绍了Jason Lee所在的学校。 26.his 考查形容词性物主代词的用法。根据设空处后的名词name可知,要填his。 27.really 考查副词的用法。修饰形容词beautiful要用副词,所缺的词是really。 28.flowers 考查可数名词复数。根据设空处前的many kinds of可知,要填flower的复数形式。 29.but 考查连词的用法。设空处前后内容是转折关系,所缺的词是but。 30.are 考查there be句式的用法。根据上下文可知,时态是一般现在时,主语是复数名词,所缺的词是are。 31.works 根据上下文可知,时态是一般现在时,主语是Miss Wang,此处要用行为动词work的第三人称单数形式,所缺的词是works。 32.a 考查冠词的用法。根据句意“图书馆里有一间电脑室”可知,要用不定冠词,computer前要填的不定冠词是a。 33.in 考查介词的用法。根据句意“我们也在那个电脑室上课”可知,所缺的词是in。 34.first 考查序数词的用法。表示“第几层”时,要用序数词修饰floor,所缺的词是first。 35.to come 考查固定搭配。would like to do sth.是固定搭配,意为“想要做某事”,to come符合题意。
解析:
翻译:
26. 他的
27. 真正地
28. 花
29. 但是
30. 是
31. 工作
32. 一个
33. 在
34. 第一
35. 来
26. 他的
27. 真正地
28. 花
29. 但是
30. 是
31. 工作
32. 一个
33. 在
34. 第一
35. 来