零五网 全部参考答案 补充习题答案 2025年补充习题江苏八年级英语上册译林版 第31页解析答案
C Read the story told by a turtle about how two humans helped him and answer the questions.
Life isn't always easy for turtles like me. These days, there's a lot of plastic in the ocean. Just last month, I swam straight into a plastic straw. It got stuck in my nose! Since I can't reach my own nose, I couldn't get the straw out. I tried to shake it loose, but it stayed stuck. I was having great trouble breathing, and I felt terrible. I thought, “Will this straw be in my nose forever?” I was afraid. I didn't know what to do!
After some time, I was tired, and I swam to the beach to have a rest. Two humans came over. They were wearing gloves. As they came close, I was scared. I didn't know whether they were kind or not. The two humans sat down beside me on the beach and spoke to me in soft, kind voices. They seemed quite nice.
One of them held me, and the other carefully pulled the straw out of my nose. It took some time, but finally the straw came out. I felt free! I was so happy! I was very grateful to those two humans.
They put me back into the water. I swam away. I turned back once and saw them picking up plastic from the waves.
1 What was the turtle's main problem?
The turtle's main problem was that a plastic straw got stuck in its nose.

2 Where did the turtle meet the two humans?
The turtle met the two humans on the beach.

3 How did the turtle feel when he first saw the humans?
The turtle felt scared when he first saw the humans.

4 How did the humans help the turtle?
The humans helped the turtle by holding it and carefully pulling the straw out of its nose.

5 What did the humans do after helping the turtle?
After helping the turtle, the humans put it back into the water and picked up plastic from the waves.

答案:
译文
伸出援手
C 阅读一只海龟讲述的关于两个人如何帮助它的故事,并回答问题。
对像我这样的海龟来说,生活并不总是容易的。如今,海洋里有很多塑料。就在上个月,我径直游进了一根塑料吸管里。它卡在了我的鼻子里!因为我够不到自己的鼻子,所以我没法把吸管弄出来。我试着把它晃松,但它还是卡着。我呼吸困难,感觉很糟糕。我想:“这根吸管会永远留在我的鼻子里吗?”我很害怕。我不知道该怎么办!
过了一段时间,我累了,就游到海滩上休息。两个人走了过来。他们戴着手套。当他们走近时,我很害怕。我不知道他们是否友善。这两个人在海滩上坐在我旁边,用温柔、友善的声音和我说话。他们看起来相当友善。
其中一个人抱着我,另一个人小心翼翼地把吸管从我的鼻子里拔了出来。这花了一些时间,但最后吸管被拔出来了。我感觉自由了!我太高兴了!我非常感谢那两个人。
他们把我放回了水里。我游走了。我回头看了一次,看到他们在从海浪中捡塑料。

答案及解析
1 问句句意:海龟的主要问题是什么?
答案:The turtle's main problem was that a plastic straw got stuck in its nose.
答案句意:海龟的主要问题是一根塑料吸管卡在了它的鼻子里。
解析:第一段第2-4行提到“Just last month, I swam straight into a plastic straw. It got stuck in my nose! Since I can’t reach my own nose, I couldn’t get the straw out.”(就在上个月,我径直游进了一根塑料吸管里。它卡在了我的鼻子里!因为我够不到自己的鼻子,所以我没法把吸管弄出来。),所以这是海龟的主要问题。

2 问句句意:海龟在哪里遇到那两个人的?
答案:The turtle met the two humans on the beach.
答案句意:海龟在海滩上遇到了那两个人。
解析:第二段第1行提到“After some time, I was tired, and I swam to the beach to have a rest. Two humans came over.”(过了一段时间,我累了,就游到海滩上休息。两个人走了过来。),所以海龟在海滩上遇到了那两个人。

3 问句句意:海龟第一次看到人类时感觉如何?
答案:The turtle felt scared when he first saw the humans.
答案句意:海龟第一次看到人类时感觉害怕。
解析:第二段第2-3行提到“As they came close, I was scared.”(当他们走近时,我很害怕。),所以海龟当时感觉害怕。

4 问句句意:人类是如何帮助海龟的?
答案:The humans helped the turtle by holding it and carefully pulling the straw out of its nose.
答案句意:人类通过抱着海龟,小心翼翼地把吸管从它的鼻子里拔出来的方式帮助了海龟。
解析:第三段第1-2行提到“One of them held me, and the other carefully pulled the straw out of my nose.”(其中一个人抱着我,另一个人小心翼翼地把吸管从我的鼻子里拔了出来。),这就是人类帮助海龟的方式。

5 问句句意:帮助海龟之后,人类做了什么?
答案:After helping the turtle, the humans put it back into the water and picked up plastic from the waves.
答案句意:帮助海龟之后,人类把它放回水里,然后从海浪中捡塑料。
解析:第四段提到“They put me back into the water... I turned back once and saw them picking up plastic from the waves.”(他们把我放回了水里……我回头看了一次,看到他们在从海浪中捡塑料。),所以这是他们帮助海龟之后做的事。
上一页 下一页