D Read the magazine article about knitting jumpers for penguins and choose the best answer for each question.
Knit a jumper, save a life
On an island in Antarctica, a group of penguins stand by the water. But these penguins don't look like ordinary penguins. Why? Because each one is wearing a cute, knitted jumper!
These jumpers help protect penguins when oil gets into the ocean. When penguins get oil on their feathers, they try to clean it off with their beaks. However, they end up eating the oil and getting very sick. That's where the jumpers come in. They stop the penguins from reaching the oil with their beaks. The penguins only need to wear the jumpers for a short time—just until rescue workers can clean them.
People from all over the world are joining the effort to knit jumpers for penguins. Over the past twenty years, knitters have sent more than 200,000 penguin jumpers to an organization in Australia. One British professor even left his job so that he could knit jumpers for the penguins full - time!
The jumpers must be made from a special kind of material, and they have to be the right shape and size. However, incorrectly made jumpers can still be useful. The organization uses them on toy penguins and sells the toys to raise money.
So, what are you waiting for? Take out your needles and knit a jumper. A knitted jumper can save a life!
1 How do jumpers help penguins when oil gets into the ocean?
a They stop penguins from eating oil.
b They protect penguins from dirty water.
c They help keep penguins warm after rescue workers wash them.
2 How long do penguins have to wear the jumpers?
a Until the weather gets warmer.
b Until the environment is cleaned up.
c Until their feathers are clean.
3 How many jumpers has the organization got?
a It has got a few thousand jumpers.
b It has got hundreds of thousands of jumpers.
c It has got millions of jumpers.
4 What does the organization do with incorrectly made jumpers?
a The organization throws the jumpers out.
b Knitters in the organization try to fix the jumpers.
c The organization uses the jumpers to raise money.
Knit a jumper, save a life
On an island in Antarctica, a group of penguins stand by the water. But these penguins don't look like ordinary penguins. Why? Because each one is wearing a cute, knitted jumper!
These jumpers help protect penguins when oil gets into the ocean. When penguins get oil on their feathers, they try to clean it off with their beaks. However, they end up eating the oil and getting very sick. That's where the jumpers come in. They stop the penguins from reaching the oil with their beaks. The penguins only need to wear the jumpers for a short time—just until rescue workers can clean them.
People from all over the world are joining the effort to knit jumpers for penguins. Over the past twenty years, knitters have sent more than 200,000 penguin jumpers to an organization in Australia. One British professor even left his job so that he could knit jumpers for the penguins full - time!
The jumpers must be made from a special kind of material, and they have to be the right shape and size. However, incorrectly made jumpers can still be useful. The organization uses them on toy penguins and sells the toys to raise money.
So, what are you waiting for? Take out your needles and knit a jumper. A knitted jumper can save a life!
1 How do jumpers help penguins when oil gets into the ocean?
a They stop penguins from eating oil.
b They protect penguins from dirty water.
c They help keep penguins warm after rescue workers wash them.
2 How long do penguins have to wear the jumpers?
a Until the weather gets warmer.
b Until the environment is cleaned up.
c Until their feathers are clean.
3 How many jumpers has the organization got?
a It has got a few thousand jumpers.
b It has got hundreds of thousands of jumpers.
c It has got millions of jumpers.
4 What does the organization do with incorrectly made jumpers?
a The organization throws the jumpers out.
b Knitters in the organization try to fix the jumpers.
c The organization uses the jumpers to raise money.
答案:
译文
《织一件毛衣,拯救一条生命》
在南极洲的一个岛上,一群企鹅在水边站立。但这些企鹅看起来和普通企鹅不一样。为什么呢?因为每只企鹅都穿着一件可爱的针织毛衣!
当石油流入海洋时,这些毛衣有助于保护企鹅。当企鹅的羽毛沾上石油后,它们会试图用喙清理石油。然而,它们最终会把石油吃进去,然后变得非常虚弱。这就是毛衣发挥作用的地方。它们阻止企鹅用喙接触到石油。企鹅只需要短时间穿着毛衣——直到救援人员能把它们清理干净就行。
来自世界各地的人们都在加入为企鹅织毛衣的行动。在过去的二十年里,编织者已经向澳大利亚的一个组织送去了超过20万件企鹅毛衣。一位英国教授甚至辞去了工作,以便能全职为企鹅织毛衣!
这些毛衣必须用一种特殊的材料制成,而且必须是合适的形状和尺寸。然而,制作不当的毛衣仍然有用。该组织把它们用在玩具企鹅上,然后出售这些玩具来筹集资金。
所以,你还在等什么呢?拿出你的织针,织一件毛衣吧。一件针织毛衣可以拯救一条生命!
答案及解析
1 答案:a
句意:当石油流入海洋时,毛衣如何帮助企鹅?
选项含义:
a 它们阻止企鹅吃石油。
b 它们保护企鹅免受脏水的侵害。
c 它们在救援人员清洗企鹅后帮助企鹅保暖。
解析:第二段第1-5行提到“When penguins get oil on their feathers, they try to clean it off with their beaks. However, they end up eating the oil and getting very sick. That’s where the jumpers come in. They stop the penguins from reaching the oil with their beaks.”(当企鹅的羽毛沾上石油后,它们会试图用喙清理石油。然而,它们最终会把石油吃进去,然后变得非常虚弱。这就是毛衣发挥作用的地方。它们阻止企鹅用喙接触到石油。),说明毛衣阻止企鹅吃石油,所以选a。
2 答案:c
句意:企鹅必须穿毛衣多久?
选项含义:
a 直到天气变暖。
b 直到环境被清理干净。
c 直到它们的羽毛变干净。
解析:第二段最后1-2行提到“The penguins only need to wear the jumpers for a short time—just until rescue workers can clean them.”(企鹅只需要短时间穿着毛衣——直到救援人员能把它们清理干净就行。),这里的“them”指企鹅的羽毛,所以是直到羽毛变干净,选c。
3 答案:b
句意:该组织收到了多少件毛衣?
选项含义:
a 它收到了几千件毛衣。
b 它收到了几十万件毛衣。
c 它收到了几百万件毛衣。
解析:第三段第2-3行提到“Over the past twenty years, knitters have sent more than 200,000 penguin jumpers to an organization in Australia.”(在过去的二十年里,编织者已经向澳大利亚的一个组织送去了超过20万件企鹅毛衣。),20万属于几十万,所以选b。
4 答案:c
句意:该组织如何处理制作不当的毛衣?
选项含义:
a 该组织把毛衣扔掉。
b 组织里的编织者试图修补毛衣。
c 该组织用这些毛衣来筹集资金。
解析:第四段第2-4行提到“However, incorrectly made jumpers can still be useful. The organization uses them on toy penguins and sells the toys to raise money.”(然而,制作不当的毛衣仍然有用。该组织把它们用在玩具企鹅上,然后出售这些玩具来筹集资金。),所以是用来筹集资金,选c。
【答案】:1. a;2. c;3. b;4. c。