Seasons and festivals
A Read the video script from a travel vlogger about the Midsummer Festival in Sweden. Write a T if a sentence is true, an F if it is false or an NM if it is not mentioned.
Hi travel lovers! It's me, Claire. I'm here in Sweden for the Midsummer Festival. This wonderful festival is a big celebration of summer and light. It's one of the most popular festivals in Sweden.
Every year, people celebrate Midsummer on a Friday between 19 and 25 June. In the northern part of the world, this is a holiday to mark the longest day of the year. Since Sweden is a country in northern Europe, the days are very, very long. It seems like the sun never sets!
With so much daylight, most of the festival's celebrations take place outside. Tonight, I'm enjoying a delicious picnic with traditional Swedish dishes. We've got new potatoes, fresh fish and these amazing wild strawberries. Honestly, they're all so tasty!
Women and children often make flower crowns and wear them during the Midsummer Festival. A local woman helped me make a crown for myself. Isn't it beautiful? Look over here! That's called a maypole. It's a tall pole covered with leaves and flowers. All day long, people sing and dance around it.
After dinner, we'll play games together and keep listening to music. One more exciting tradition? Taking an evening swim. I can't wait for that!
This festival is a celebration of summer. I'm so glad I got to visit Sweden during the Midsummer Festival. I hope you get the chance sometime too!
1 This is Claire's first time in Sweden.
2 There are many outdoor activities during the Midsummer Festival.
3 Claire made her flower crown all by herself.
4 A popular festival activity is to sing and dance around a pole.
5 Claire does not want to go swimming in the evening.
A Read the video script from a travel vlogger about the Midsummer Festival in Sweden. Write a T if a sentence is true, an F if it is false or an NM if it is not mentioned.
Hi travel lovers! It's me, Claire. I'm here in Sweden for the Midsummer Festival. This wonderful festival is a big celebration of summer and light. It's one of the most popular festivals in Sweden.
Every year, people celebrate Midsummer on a Friday between 19 and 25 June. In the northern part of the world, this is a holiday to mark the longest day of the year. Since Sweden is a country in northern Europe, the days are very, very long. It seems like the sun never sets!
With so much daylight, most of the festival's celebrations take place outside. Tonight, I'm enjoying a delicious picnic with traditional Swedish dishes. We've got new potatoes, fresh fish and these amazing wild strawberries. Honestly, they're all so tasty!
Women and children often make flower crowns and wear them during the Midsummer Festival. A local woman helped me make a crown for myself. Isn't it beautiful? Look over here! That's called a maypole. It's a tall pole covered with leaves and flowers. All day long, people sing and dance around it.
After dinner, we'll play games together and keep listening to music. One more exciting tradition? Taking an evening swim. I can't wait for that!
This festival is a celebration of summer. I'm so glad I got to visit Sweden during the Midsummer Festival. I hope you get the chance sometime too!
1 This is Claire's first time in Sweden.
NM
2 There are many outdoor activities during the Midsummer Festival.
T
3 Claire made her flower crown all by herself.
F
4 A popular festival activity is to sing and dance around a pole.
T
5 Claire does not want to go swimming in the evening.
F
答案:【解析】:
这是一道阅读理解判断题,主要考查学生对于文章细节的理解能力。题目给出了一个关于瑞典仲夏节的视频脚本,并要求根据脚本内容判断给出的几个句子的真假或未提及。
1. 对于第一个句子“This is Claire's first time in Sweden.”,我们需要在文章中找到与Claire是否是第一次来瑞典相关的信息。然而,文章并没有明确提及这一点,所以应判断为“NM”(未提及)。
2. 第二个句子“There are many outdoor activities during the Midsummer Festival.”涉及到仲夏节期间是否有很多户外活动。根据文章中的描述,“With so much daylight, most of the festival's celebrations take place outside.”以及后文提到的唱歌、跳舞、玩游戏等活动,可以确认这个句子是真实的,应判断为“T”(真实)。
3. 第三个句子“Claire made her flower crown all by herself.”涉及到Claire是否独自制作了花环。文章中提到“A local woman helped me make a crown for myself.”,说明Claire并非独自制作花环,而是有一位当地妇女的帮助,因此应判断为“F”(虚假)。
4. 第四个句子“A popular festival activity is to sing and dance around a pole.”涉及到节日期间是否有一项流行的活动是围着柱子唱歌跳舞。文章中明确提到“All day long, people sing and dance around it.”,这里的“it”指的是maypole,因此这个句子是真实的,应判断为“T”(真实)。
5. 最后一个句子“Claire does not want to go swimming in the evening.”涉及到Claire是否不想在晚上去游泳。然而,文章中提到“One more exciting tradition? Taking an evening swim. I can't wait for that!”,说明Claire非常期待晚上的游泳活动,因此这个句子是虚假的,应判断为“F”(虚假)。
【答案】:
1. NM
2. T
3. F
4. T
5. F
这是一道阅读理解判断题,主要考查学生对于文章细节的理解能力。题目给出了一个关于瑞典仲夏节的视频脚本,并要求根据脚本内容判断给出的几个句子的真假或未提及。
1. 对于第一个句子“This is Claire's first time in Sweden.”,我们需要在文章中找到与Claire是否是第一次来瑞典相关的信息。然而,文章并没有明确提及这一点,所以应判断为“NM”(未提及)。
2. 第二个句子“There are many outdoor activities during the Midsummer Festival.”涉及到仲夏节期间是否有很多户外活动。根据文章中的描述,“With so much daylight, most of the festival's celebrations take place outside.”以及后文提到的唱歌、跳舞、玩游戏等活动,可以确认这个句子是真实的,应判断为“T”(真实)。
3. 第三个句子“Claire made her flower crown all by herself.”涉及到Claire是否独自制作了花环。文章中提到“A local woman helped me make a crown for myself.”,说明Claire并非独自制作花环,而是有一位当地妇女的帮助,因此应判断为“F”(虚假)。
4. 第四个句子“A popular festival activity is to sing and dance around a pole.”涉及到节日期间是否有一项流行的活动是围着柱子唱歌跳舞。文章中明确提到“All day long, people sing and dance around it.”,这里的“it”指的是maypole,因此这个句子是真实的,应判断为“T”(真实)。
5. 最后一个句子“Claire does not want to go swimming in the evening.”涉及到Claire是否不想在晚上去游泳。然而,文章中提到“One more exciting tradition? Taking an evening swim. I can't wait for that!”,说明Claire非常期待晚上的游泳活动,因此这个句子是虚假的,应判断为“F”(虚假)。
【答案】:
1. NM
2. T
3. F
4. T
5. F