零五网 全部参考答案 补充习题答案 2025年补充习题江苏八年级英语上册译林版 第37页解析答案
B Read the magazine article about the Cherry Blossom Festival in Japan and choose the best answer for each question.
Nature's show: Japan's Cherry Blossom Festival
In a peaceful park in Tokyo, a family is enjoying a picnic under a beautiful cherry tree—its branches heavy with pink flowers. A soft wind blows, and the flowers dance gently in the air. A few flowers fall and land quietly on the picnic blanket. The family watch the flowers with wonder and joy and feel the warmth of spring all around them.
In Japan, spring is the season of cherry flowers. At this time of year, flowers in different shades of pink cover the country's cherry trees. It's one of the loveliest sights in the world! Japan celebrates this beautiful natural show with its yearly Cherry Blossom Festival.
The start of the cherry blossom season depends on the temperature. The flowers can come out from March to May, but they are usually the most beautiful and plentiful in April. The flowers don't last very long. That is part of what makes them so special. After just a week or two, they fall, and green leaves grow.
While the flowers last, locals and tourists all head outside to enjoy the sight. Afternoon picnics under cherry trees are very popular. People often eat traditional Japanese snacks in parks. Some people like to view the cherry flowers at night. In many cities, people hang lanterns among the cherry trees. This can make the cherry flowers look magical!
Cherry Blossom Festival celebrations take place all over the country—wherever there are cherry trees. It is a lovely way to celebrate the beauty of spring.
1 How do the family feel as they watch the cherry flowers fall on their blanket?
a They feel unhappy. b They feel hopeful. c They feel joyful.
2 When are the cherry flowers most beautiful?
a From March to May. b In April. c Anytime during the spring.
3 Why are the cherry flowers special in the article?
a Because the flowers don't last long.
b Because trees are heavy with pink flowers.
c Because the flowers dance gently in the air.
4 What is special about looking at the cherry flowers at night?
a Lanterns make the flowers look even more beautiful.
b There are fewer people in the parks at night.
c It's quieter at night.
答案:
译文
《自然的展演:日本樱花节》
在东京一个宁静的公园里,一家人正在一棵美丽的樱花树下野餐——树枝上满是粉色的花朵。一阵微风吹过,花朵在空中轻轻舞动。几朵花落下,静静地落在野餐毯上。这家人惊奇又喜悦地看着花朵,感受到周围春天的温暖。
在日本,春天是樱花的季节。每年的这个时候,不同粉色调的花朵覆盖了这个国家的樱花树。这是世界上最可爱的景象之一!日本通过一年一度的樱花节来庆祝这一美丽的自然展演。
樱花季的开始取决于气温。花朵可以在3月到5月开放,但通常在4月开得最美丽、最繁茂。花朵持续的时间不长,这也是它们如此特别的部分原因。仅仅一两周后,它们就会凋谢,绿叶长出。
在花朵盛开期间,当地人和游客都外出欣赏这一景象。在樱花树下的午后野餐非常受欢迎。人们经常在公园里吃传统的日本小吃。有些人喜欢在夜晚观赏樱花。在许多城市,人们在樱花树间悬挂灯笼,这可以让樱花看起来很神奇!
樱花节的庆祝活动在全国各地举行——只要有樱花树的地方就有。这是一种庆祝春天之美的可爱方式。

答案及解析
1 答案:c
句意:当这家人看着樱花落在他们的毯子上时,他们感觉如何?
选项含义:a 他们感到不开心。b 他们感到充满希望。c 他们感到喜悦。
解析:第一段第4-5行提到“The family watch the flowers with wonder and joy and feel the warmth of spring all around them.”(这家人惊奇又喜悦地看着花朵,感受到周围春天的温暖。),所以选c。

2 答案:b
句意:樱花什么时候最美丽?
选项含义:a 从3月到5月。b 在4月。c 春天的任何时候。
解析:第三段第2-3行提到“but they are usually the most beautiful and plentiful in April.”(但通常在4月开得最美丽、最繁茂。),所以选b。

3 答案:a
句意:文章中樱花为什么特别?
选项含义:a 因为花朵持续时间不长。b 因为树上满是粉色的花。c 因为花朵在空中轻轻舞动。
解析:第三段第3-4行提到“The flowers don’t last very long. That is part of what makes them so special.”(花朵持续的时间不长,这也是它们如此特别的部分原因。),所以选a。

4 答案:a
句意:夜晚观赏樱花有什么特别之处?
选项含义:a 灯笼让花朵看起来更美丽。b 晚上公园里的人更少。c 晚上更安静。
解析:第四段第3-5行提到“Some people like to view the cherry flowers at night. In many cities, people hang lanterns among the cherry trees. This can make the cherry flowers look magical!”(有些人喜欢在夜晚观赏樱花。在许多城市,人们在樱花树间悬挂灯笼,这可以让樱花看起来很神奇!),所以选a。

【答案】:
1. c
2. b
3. a
4. a
上一页 下一页