五 新题型 阅读信息卡,回答下列问题。
1. What does Mike do?
2. Does Mike have an animal friend?
3. How many people are there in Mike’s family?
4. What does Mike’s mum do?
5. What does Mike like doing?
1. What does Mike do?
He is a student.
2. Does Mike have an animal friend?
Yes, he does.
3. How many people are there in Mike’s family?
There are four.
4. What does Mike’s mum do?
She is a factory worker.
5. What does Mike like doing?
He likes singing and playing football.
答案:五、1. He is a student. 2. Yes, he does. 3. There are four. 4. She is a factory worker. 5. He likes singing and playing football.
解析:
翻译:
五 新题型 阅读信息卡,回答下列问题。
1. 迈克是做什么的?
他是一名学生。
2. 迈克有一个动物朋友吗?
是的,他有。
3. 迈克家有几口人?
有四口人。
4. 迈克的妈妈是做什么的?
她是一名工厂工人。
5. 迈克喜欢做什么?
他喜欢唱歌和踢足球。
五 新题型 阅读信息卡,回答下列问题。
1. 迈克是做什么的?
他是一名学生。
2. 迈克有一个动物朋友吗?
是的,他有。
3. 迈克家有几口人?
有四口人。
4. 迈克的妈妈是做什么的?
她是一名工厂工人。
5. 迈克喜欢做什么?
他喜欢唱歌和踢足球。
六 情境 我的家人 阅读短文,完成练习。
Hi, I’m Tom. There are six people in my family. My grandpa David works in a hospital. He helps sick people. My grandma Mary works on a farm. She has a big farm. My dad Jeff likes planes. He often flies the plane. My mum Alice works in a university. She teaches Science. My sister Kate likes playing football. She can play football well. She works in a gym and teaches the children to play football. I work in a post office. I go to work by bike to stay healthy.
(一)给下列图片选择相应的职业选项,将序号填在方框内,并在横线上写出对应的人名。
A. coach
B. Science teacher
C. pilot
D. farmer
E. postman
F. doctor
1.
2.
3.
4.
5.
6.
(二)阅读短文,根据短文内容填空。
1. Tom rides a bike to the
2. Tom’s sister works in a
Hi, I’m Tom. There are six people in my family. My grandpa David works in a hospital. He helps sick people. My grandma Mary works on a farm. She has a big farm. My dad Jeff likes planes. He often flies the plane. My mum Alice works in a university. She teaches Science. My sister Kate likes playing football. She can play football well. She works in a gym and teaches the children to play football. I work in a post office. I go to work by bike to stay healthy.
(一)给下列图片选择相应的职业选项,将序号填在方框内,并在横线上写出对应的人名。
A. coach
B. Science teacher
C. pilot
D. farmer
E. postman
F. doctor
1.
C; Jeff
2.
A; Kate
3.
E; Tom
4.
D; Mary
5.
B; Alice
6.
F; David
(二)阅读短文,根据短文内容填空。
1. Tom rides a bike to the
post
office
to stay healthy. (填地点)2. Tom’s sister works in a
gym
and teaches
the children to play football.答案:六、(一)1. C; Jeff 2. A; Kate 3. E; Tom 4. D; Mary 5. B; Alice 6. F; David (二)1. post office 2. gym; teaches
解析:
翻译:
### 六、情境:我的家人
阅读短文,完成练习。
嗨,我是汤姆。我家有六口人。我的爷爷大卫在一家医院工作。他帮助病人。我的奶奶玛丽在一个农场工作。她有一个大农场。我的爸爸杰夫喜欢飞机。他经常驾驶飞机。我的妈妈爱丽丝在一所大学工作。她教科学。我的姐姐凯特喜欢踢足球。她足球踢得很好。她在一个体育馆工作,教孩子们踢足球。我在一个邮局工作。我骑自行车去上班以保持健康。
#### (一)给下列图片选择相应的职业选项,将序号填在方框内,并在横线上写出对应的人名。
A. 教练
B. 科学老师
C. 飞行员
D. 农民
E. 邮递员
F. 医生
1. C;杰夫
2. A;凯特
3. E;汤姆
4. D;玛丽
5. B;爱丽丝
6. F;大卫
#### (二)阅读短文,根据短文内容填空。
1. 汤姆骑自行车去______ ______以保持健康。(填地点)
2. 汤姆的姐姐在一个______工作,并且______孩子们踢足球。
### 六、情境:我的家人
阅读短文,完成练习。
嗨,我是汤姆。我家有六口人。我的爷爷大卫在一家医院工作。他帮助病人。我的奶奶玛丽在一个农场工作。她有一个大农场。我的爸爸杰夫喜欢飞机。他经常驾驶飞机。我的妈妈爱丽丝在一所大学工作。她教科学。我的姐姐凯特喜欢踢足球。她足球踢得很好。她在一个体育馆工作,教孩子们踢足球。我在一个邮局工作。我骑自行车去上班以保持健康。
#### (一)给下列图片选择相应的职业选项,将序号填在方框内,并在横线上写出对应的人名。
A. 教练
B. 科学老师
C. 飞行员
D. 农民
E. 邮递员
F. 医生
1. C;杰夫
2. A;凯特
3. E;汤姆
4. D;玛丽
5. B;爱丽丝
6. F;大卫
#### (二)阅读短文,根据短文内容填空。
1. 汤姆骑自行车去______ ______以保持健康。(填地点)
2. 汤姆的姐姐在一个______工作,并且______孩子们踢足球。