( ) 1. The driver of the bus is
A. the teacher B. the student C. the farmer D. the school
( ) 2. The school bus
A. takes the children to school
B. stays at a place for a whole year
C. goes around from place to place
D. takes the fathers and mothers to school
( ) 3. The bigger children have their lessons in the afternoon because
A. they have to work
B. they can't get up early
C. they have to do their homework
D. the teacher wants to teach the small children first
( ) 4. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. The school bus takes children to school every day.
B. The farmers don't welcome the school bus to the farm.
C. The students are the same from morning to evening.
D. Farmers on the farm hope to have a real school some day.
( ) 5. What is the best title for the passage?
A. A school bus B. A small farm
C. A real school D. A school on wheels
A
.A. the teacher B. the student C. the farmer D. the school
( ) 2. The school bus
C
.A. takes the children to school
B. stays at a place for a whole year
C. goes around from place to place
D. takes the fathers and mothers to school
( ) 3. The bigger children have their lessons in the afternoon because
A
in the morning.A. they have to work
B. they can't get up early
C. they have to do their homework
D. the teacher wants to teach the small children first
( ) 4. Which of the following is TRUE according to the passage?
D
A. The school bus takes children to school every day.
B. The farmers don't welcome the school bus to the farm.
C. The students are the same from morning to evening.
D. Farmers on the farm hope to have a real school some day.
( ) 5. What is the best title for the passage?
D
A. A school bus B. A small farm
C. A real school D. A school on wheels
答案:1. A
2. C
3. A
4. D
5. D
2. C
3. A
4. D
5. D
译文:
每天,你可能坐校车去上学。但你会在校车上上课吗?在墨西哥的一个小农场里,没有学校。一辆公交车就是学校。公交车的司机是老师。这是一辆校车,但它不送孩子们去学校。它只是从一个地方开到另一个地方,有时候会开到一个农场。公交车会在这里停留三个月。农民们叫它“轮子上的学校”。每次公交车来的时候,农民们都会跑过来,又喊又笑。他们热情地欢迎这辆校车。
当公交车在农场的时候,早上,老师教小孩子们。下午,大一点的孩子来上课,因为他们早上必须干活。晚上,爸爸和妈妈们来上学。他们也想学习。这些农民多么希望有一天能有一所真正的学校啊!
1. 答案:A
句意:公交车的司机是____。
选项含义:
A. 老师
B. 学生
C. 农民
D. 学校
解析:第一段第3行提到“The driver of the bus is the teacher.”(公交车的司机是老师),所以选A。
2. 答案:C
句意:这辆校车____。
选项含义:
A. 送孩子们去学校
B. 在一个地方待一整年
C. 从一个地方开到另一个地方
D. 送爸爸和妈妈们去学校
解析:第一段第4行提到“It just goes around from place to place”(它只是从一个地方开到另一个地方),所以选C。
3. 答案:A
句意:大一点的孩子下午上课,因为早上____。
选项含义:
A. 他们必须干活
B. 他们不能早起
C. 他们必须做作业
D. 老师想先教小孩子们
解析:第二段第二行提到“in the afternoon, the bigger children come to have their lessons because they must work in the morning”(下午,大一点的孩子来上课,因为他们早上必须干活),所以选A。
4. 答案:D
句意:根据文章,下面哪一项是正确的?
选项含义:
A. 这辆校车每天送孩子们去学校
B. 农民们不欢迎校车来到农场
C. 从早上到晚上,学生是一样的
D. 农场里的农民希望有一天能有一所真正的学校
解析:
A选项:第一段第三行提到“It's a school bus, but it doesn't take the children to school”(这是一辆校车,但它不送孩子们去学校),所以A错误;
B选项:第一段第七行提到“They warmly welcome the school bus”(他们热情地欢迎这辆校车),所以B错误;
C选项:第二段提到早上是小孩子们上课,下午是大孩子,晚上是爸爸妈妈,学生不一样,所以C错误;
D选项:第二段最后一行提到“How the farmers hope that some day they can have a real school”(这些农民多么希望有一天能有一所真正的学校啊),所以D正确。
5. 答案:D
句意:这篇文章最好的标题是什么?
选项含义:
A. 一辆校车
B. 一个小农场
C. 一所真正的学校
D. 轮子上的学校
解析:第一段第5行提到“The farmers call it a school on wheels”(农民们叫它“轮子上的学校”),这是文章的核心内容,所以选D。