零五网 全部参考答案 听读空间答案 2025年英语听读空间八年级英语上册译林版加强版 第119页解析答案
A
“Thank you for your email. I'll leave the school to follow my dream of knitting (编织) sweaters for penguins in Antarctica and don't work for the school. I will be back to school after my penguin friends are happy.” Weeks ago, a teacher in the UK sent this email to her Chinese student, and it soon became popular online.
You may find this email surprising, but knitting sweaters for penguins is a real act of kindness. The Penguin Foundation and Phillip Island Nature Parks in Australia came up with the idea.
The activity began because of a serious oil spill near Phillip Island in the 1990s. During that time, the number and health of baby penguins had a serious drop. When little penguins were covered in oil, their lives were put in danger.
To solve this problem, the foundation asked people from all over the world to knit sweaters for penguins. These sweaters could keep them warm during the cleaning and stop them from eating the oil.
Luckily, the idea worked. In 2001, there was another oil spill near Phillip Island. This time, the sweaters helped save 96% of the penguins in the area.
However, some bird protection groups queried, “Might these sweaters put more weight on penguins?” To answer this, the foundation said that the sweaters are only used for a short time. If the penguins are better, they no longer wear them.
(
B
) 1. Why did the teacher leave the school?
A. To study penguins. B. To help penguins.
C. To have a good rest. D. To sell sweaters in Antarctica.
(
C
) 2. What can sweaters do for the penguins?
A. Help baby penguins grow faster.
B. Protect them from falling into the water.
C. Stop them from eating the spilled oil.
D. Clean baby penguins covered in oil.
(
B
) 3. What does the underlined word “queried” in the last paragraph mean?
A. Showed. B. Questioned. C. Introduced. D. Advised.
(
D
) 4. What is the passage mainly about?
A. A new way to feed penguins.
B. The problem of oil spills in Antarctica.
C. A teacher's journey to Antarctica.
D. Knitting sweaters to help penguins.
答案:【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章内容的理解和分析能力。文章主要讲述了为企鹅编织毛衣这一善举的由来和效果。
1. 第一题是细节理解题,需要从文章中找出老师离开学校的原因。
2. 第二题也是细节理解题,考查毛衣对企鹅的作用。
3. 第三题是词义猜测题,需要根据上下文推断“queried”的意思。
4. 第四题是主旨大意题,需要概括文章的主要内容。
【答案】:
1. B
根据文章第一段“I'll leave the school to follow my dream of knitting (编织) sweaters for penguins in Antarctica and don't work for the school.”可知,老师离开学校是为了去南极给企鹅编织毛衣,即帮助企鹅。所以选B。
2. C
根据文章第四段“These sweaters could keep them warm during the cleaning and stop them from eating the oil.”可知,毛衣可以阻止企鹅吃泄漏的石油。所以选C。
3. B
根据文章最后一段“However, some bird protection groups queried, ‘Might these sweaters put more weight on penguins?’”可知,一些鸟类保护组织对毛衣是否会给企鹅增加重量提出了疑问,因此“queried”的意思是“质疑”。所以选B。
4. D
文章主要讲述了为企鹅编织毛衣这一善举的由来和效果,包括毛衣如何帮助企鹅应对石油泄漏等问题。所以选D,即“编织毛衣来帮助企鹅”。
解析:
翻译:
A
“感谢你的邮件。我将离开学校,去追寻我为南极洲的企鹅编织毛衣的梦想,并且不再为学校工作。等我的企鹅朋友们开心了,我就会回到学校。”几周前,英国的一位老师给她的中国学生发了这封邮件,它很快在网上走红。
你可能会觉得这封邮件很令人惊讶,但为企鹅编织毛衣确实是一种善意的行为。这个想法是由澳大利亚的企鹅基金会和菲利普岛自然公园提出的。
这项活动的开展是因为20世纪90年代菲利普岛附近发生了一起严重的石油泄漏事件。在此期间,小企鹅的数量和健康状况都急剧下降。当小企鹅身上沾满石油时,它们的生命就受到了威胁。
为了解决这个问题,该基金会呼吁世界各地的人们为企鹅编织毛衣。这些毛衣可以在清理(企鹅身上的石油)期间为它们保暖,还能防止它们吞食石油。
幸运的是,这个办法奏效了。2001年,菲利普岛附近又发生了一起石油泄漏事件。这一次,这些毛衣帮助拯救了该地区96%的企鹅。
然而,一些鸟类保护组织提出疑问:“这些毛衣会不会给企鹅增加更多的重量呢?”为了回应这个疑问,该基金会表示,这些毛衣只使用很短的时间。如果企鹅的状况好转了,它们就不再穿这些毛衣了。
( )1. 这位老师为什么离开学校?
A. 研究企鹅。
B. 帮助企鹅。
C. 好好休息。
D. 在南极洲卖毛衣。
( )2. 毛衣能为企鹅做什么?
A. 帮助小企鹅长得更快。
B. 保护它们不落入水中。
C. 阻止它们吞食泄漏的石油。
D. 清理身上沾满石油的小企鹅。
( )3. 最后一段中划线单词“queried”是什么意思?
A. 展示。
B. 质疑。
C. 介绍。
D. 建议。
( )4. 这篇文章主要讲的是什么?
A. 一种喂养企鹅的新方法。
B. 南极洲的石油泄漏问题。
C. 一位老师前往南极洲的旅程。
D. 编织毛衣来帮助企鹅。
上一页 下一页