A
“Thank you for your email. I'll leave the school to follow my dream of knitting (编织) sweaters for penguins in Antarctica and don't work for the school. I will be back to school after my penguin friends are happy.” Weeks ago, a teacher in the UK sent this email to her Chinese student, and it soon became popular online.
You may find this email surprising, but knitting sweaters for penguins is a real act of kindness. The Penguin Foundation and Phillip Island Nature Parks in Australia came up with the idea.
The activity began because of a serious oil spill near Phillip Island in the 1990s. During that time, the number and health of baby penguins had a serious drop. When little penguins were covered in oil, their lives were put in danger.
To solve this problem, the foundation asked people from all over the world to knit sweaters for penguins. These sweaters could keep them warm during the cleaning and stop them from eating the oil.
Luckily, the idea worked. In 2001, there was another oil spill near Phillip Island. This time, the sweaters helped save 96% of the penguins in the area.
However, some bird protection groups queried, “Might these sweaters put more weight on penguins?” To answer this, the foundation said that the sweaters are only used for a short time. If the penguins are better, they no longer wear them.
(
A. To study penguins. B. To help penguins.
C. To have a good rest. D. To sell sweaters in Antarctica.
(
A. Help baby penguins grow faster.
B. Protect them from falling into the water.
C. Stop them from eating the spilled oil.
D. Clean baby penguins covered in oil.
(
A. Showed. B. Questioned. C. Introduced. D. Advised.
(
A. A new way to feed penguins.
B. The problem of oil spills in Antarctica.
C. A teacher's journey to Antarctica.
D. Knitting sweaters to help penguins.
“Thank you for your email. I'll leave the school to follow my dream of knitting (编织) sweaters for penguins in Antarctica and don't work for the school. I will be back to school after my penguin friends are happy.” Weeks ago, a teacher in the UK sent this email to her Chinese student, and it soon became popular online.
You may find this email surprising, but knitting sweaters for penguins is a real act of kindness. The Penguin Foundation and Phillip Island Nature Parks in Australia came up with the idea.
The activity began because of a serious oil spill near Phillip Island in the 1990s. During that time, the number and health of baby penguins had a serious drop. When little penguins were covered in oil, their lives were put in danger.
To solve this problem, the foundation asked people from all over the world to knit sweaters for penguins. These sweaters could keep them warm during the cleaning and stop them from eating the oil.
Luckily, the idea worked. In 2001, there was another oil spill near Phillip Island. This time, the sweaters helped save 96% of the penguins in the area.
However, some bird protection groups queried, “Might these sweaters put more weight on penguins?” To answer this, the foundation said that the sweaters are only used for a short time. If the penguins are better, they no longer wear them.
(
B
) 1. Why did the teacher leave the school?A. To study penguins. B. To help penguins.
C. To have a good rest. D. To sell sweaters in Antarctica.
(
C
) 2. What can sweaters do for the penguins?A. Help baby penguins grow faster.
B. Protect them from falling into the water.
C. Stop them from eating the spilled oil.
D. Clean baby penguins covered in oil.
(
B
) 3. What does the underlined word “queried” in the last paragraph mean?A. Showed. B. Questioned. C. Introduced. D. Advised.
(
D
) 4. What is the passage mainly about?A. A new way to feed penguins.
B. The problem of oil spills in Antarctica.
C. A teacher's journey to Antarctica.
D. Knitting sweaters to help penguins.
答案:【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章内容的理解和分析能力。文章主要讲述了为企鹅编织毛衣这一善举的由来和效果。
1. 第一题是细节理解题,需要从文章中找出老师离开学校的原因。
2. 第二题也是细节理解题,考查毛衣对企鹅的作用。
3. 第三题是词义猜测题,需要根据上下文推断“queried”的意思。
4. 第四题是主旨大意题,需要概括文章的主要内容。
【答案】:
1. B
根据文章第一段“I'll leave the school to follow my dream of knitting (编织) sweaters for penguins in Antarctica and don't work for the school.”可知,老师离开学校是为了去南极给企鹅编织毛衣,即帮助企鹅。所以选B。
2. C
根据文章第四段“These sweaters could keep them warm during the cleaning and stop them from eating the oil.”可知,毛衣可以阻止企鹅吃泄漏的石油。所以选C。
3. B
根据文章最后一段“However, some bird protection groups queried, ‘Might these sweaters put more weight on penguins?’”可知,一些鸟类保护组织对毛衣是否会给企鹅增加重量提出了疑问,因此“queried”的意思是“质疑”。所以选B。
4. D
文章主要讲述了为企鹅编织毛衣这一善举的由来和效果,包括毛衣如何帮助企鹅应对石油泄漏等问题。所以选D,即“编织毛衣来帮助企鹅”。
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章内容的理解和分析能力。文章主要讲述了为企鹅编织毛衣这一善举的由来和效果。
1. 第一题是细节理解题,需要从文章中找出老师离开学校的原因。
2. 第二题也是细节理解题,考查毛衣对企鹅的作用。
3. 第三题是词义猜测题,需要根据上下文推断“queried”的意思。
4. 第四题是主旨大意题,需要概括文章的主要内容。
【答案】:
1. B
根据文章第一段“I'll leave the school to follow my dream of knitting (编织) sweaters for penguins in Antarctica and don't work for the school.”可知,老师离开学校是为了去南极给企鹅编织毛衣,即帮助企鹅。所以选B。
2. C
根据文章第四段“These sweaters could keep them warm during the cleaning and stop them from eating the oil.”可知,毛衣可以阻止企鹅吃泄漏的石油。所以选C。
3. B
根据文章最后一段“However, some bird protection groups queried, ‘Might these sweaters put more weight on penguins?’”可知,一些鸟类保护组织对毛衣是否会给企鹅增加重量提出了疑问,因此“queried”的意思是“质疑”。所以选B。
4. D
文章主要讲述了为企鹅编织毛衣这一善举的由来和效果,包括毛衣如何帮助企鹅应对石油泄漏等问题。所以选D,即“编织毛衣来帮助企鹅”。