B
During the Ice Age, the mammoths (猛犸象) lived both in Asia and America. But by about 4,000 years ago, the large and hairy elephants had disappeared.
Some scientists want to clone a mammoth, and the first need is some mammoth DNA. Since 1900s, scientists have been digging up remains (残骸) of mammoths in the cold ground. Some still even have their skin and hair. Unluckily, even when it's frozen, DNA still can't be kept very well. It starts to break apart soon after an animal dies. Scientists have found plenty of mammoth DNA—but it's all just short bits and in a mess.
Modern Asian elephants are cousins of the ancient mammoths. Their DNA is about 99% the same. Still, that adds up to 70 million differences. But if we could change the elephant's DNA in the places that are different, could we make mammoth DNA? Some researchers at Harvard are giving it a try. They have got out 14 bits of DNA in elephant blood cells that help mammoths stand the cold. It seemed to work. But they're only working with groups of cells, not a whole animal. There is still a long way to go before cloning a mammoth.
Even if scientists could clone a mammoth or other disappeared animals, would it be a good idea? It might be cool to see a real, living mammoth. But would such an animal be happy, with no other mammoths around? Who would teach it how to be a mammoth? There are important questions for trying to bring back any disappeared creature. Cloning is expensive and often fails. Would the money be better spent in saving endangered animals that are still alive?
(
A. It stayed the same. B. It got longer.
C. It disappeared. D. It broke apart.
(
A. The scientists are going to put the DNA of standing cold in another animal.
B. The scientists at Harvard have already cloned a mammoth very successfully.
C. It isn't easy to clone a disappeared animal though their DNA is close to some animals.
D. There are lots of differences of DNA between mammoths and modern Asian elephants.
(
A. In a story magazine. B. In a cartoon newspaper.
C. On a science website. D. In a fashion report.
During the Ice Age, the mammoths (猛犸象) lived both in Asia and America. But by about 4,000 years ago, the large and hairy elephants had disappeared.
Some scientists want to clone a mammoth, and the first need is some mammoth DNA. Since 1900s, scientists have been digging up remains (残骸) of mammoths in the cold ground. Some still even have their skin and hair. Unluckily, even when it's frozen, DNA still can't be kept very well. It starts to break apart soon after an animal dies. Scientists have found plenty of mammoth DNA—but it's all just short bits and in a mess.
Modern Asian elephants are cousins of the ancient mammoths. Their DNA is about 99% the same. Still, that adds up to 70 million differences. But if we could change the elephant's DNA in the places that are different, could we make mammoth DNA? Some researchers at Harvard are giving it a try. They have got out 14 bits of DNA in elephant blood cells that help mammoths stand the cold. It seemed to work. But they're only working with groups of cells, not a whole animal. There is still a long way to go before cloning a mammoth.
Even if scientists could clone a mammoth or other disappeared animals, would it be a good idea? It might be cool to see a real, living mammoth. But would such an animal be happy, with no other mammoths around? Who would teach it how to be a mammoth? There are important questions for trying to bring back any disappeared creature. Cloning is expensive and often fails. Would the money be better spent in saving endangered animals that are still alive?
(
D
) 5. What happened to mammoth DNA?A. It stayed the same. B. It got longer.
C. It disappeared. D. It broke apart.
(
C
) 6. What can we learn from the third paragraph?A. The scientists are going to put the DNA of standing cold in another animal.
B. The scientists at Harvard have already cloned a mammoth very successfully.
C. It isn't easy to clone a disappeared animal though their DNA is close to some animals.
D. There are lots of differences of DNA between mammoths and modern Asian elephants.
(
C
) 7. Where can we most probably read this passage?A. In a story magazine. B. In a cartoon newspaper.
C. On a science website. D. In a fashion report.
答案:【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查了学生对文章内容的理解和分析能力。题目给出了一个关于猛犸象和克隆技术的阅读材料,并附带了几个问题。学生需要通过阅读文章内容,理解文章的主旨和细节,然后根据文章内容选择正确的答案。
5. 题目问的是猛犸象的DNA发生了什么。根据文章第二段的内容,“It starts to break apart soon after an animal dies.”这句话直接说明了猛犸象死后,其DNA很快就开始分解,因此选项D“它分解了”是正确的。
6. 题目要求从第三段中学习到什么。第三段主要讲述了现代亚洲象与古代猛犸象的DNA相似度很高,但仍然存在很多差异,而且克隆猛犸象还有很长的路要走。选项C“尽管它们的DNA与某些动物相近,但克隆消失的动物并不容易”最符合文章主旨。
7. 题目问的是我们最可能在哪里读到这篇文章。由于文章主要讲述了猛犸象和克隆技术的相关知识,这是一篇科普文章,因此最有可能出现在科学网站上。选项C“在科学网站上”是正确的。
【答案】:
5. D
6. C
7. C
这是一道英语阅读理解题,主要考查了学生对文章内容的理解和分析能力。题目给出了一个关于猛犸象和克隆技术的阅读材料,并附带了几个问题。学生需要通过阅读文章内容,理解文章的主旨和细节,然后根据文章内容选择正确的答案。
5. 题目问的是猛犸象的DNA发生了什么。根据文章第二段的内容,“It starts to break apart soon after an animal dies.”这句话直接说明了猛犸象死后,其DNA很快就开始分解,因此选项D“它分解了”是正确的。
6. 题目要求从第三段中学习到什么。第三段主要讲述了现代亚洲象与古代猛犸象的DNA相似度很高,但仍然存在很多差异,而且克隆猛犸象还有很长的路要走。选项C“尽管它们的DNA与某些动物相近,但克隆消失的动物并不容易”最符合文章主旨。
7. 题目问的是我们最可能在哪里读到这篇文章。由于文章主要讲述了猛犸象和克隆技术的相关知识,这是一篇科普文章,因此最有可能出现在科学网站上。选项C“在科学网站上”是正确的。
【答案】:
5. D
6. C
7. C
解析:
翻译:
### B
在冰河时代,猛犸象在亚洲和美洲都有分布。但到大约4000年前,这种体型庞大、浑身长毛的大象已经灭绝了。
一些科学家想要克隆一头猛犸象,而首先需要的是一些猛犸象的DNA。自20世纪以来,科学家们一直在寒冷的地面上挖掘猛犸象的残骸。有些残骸甚至还保留着皮肤和毛发。不幸的是,即使在冰冻状态下,DNA仍然无法被很好地保存。动物死亡后不久,它就开始分解。科学家们已经发现了大量的猛犸象DNA——但它们都是短小的片段,而且十分杂乱。
现代亚洲象是古代猛犸象的近亲。它们的DNA大约有99%是相同的。尽管如此,这仍意味着有7000万个不同之处。但是,如果我们能在不同的地方改变大象的DNA,我们能制造出猛犸象的DNA吗?哈佛大学的一些研究人员正在尝试。他们从大象血细胞中提取出了14个有助于猛犸象抵御寒冷的DNA片段。这似乎奏效了。但他们只在细胞群上进行研究,而不是在整个动物身上。要克隆出一头猛犸象,还有很长的路要走。
即使科学家能够克隆出一头猛犸象或其他已灭绝的动物,这会是个好主意吗?看到一头真实的、活生生的猛犸象可能会很酷。但是,这样的动物周围没有其他猛犸象,它会快乐吗?谁会教它如何成为一头猛犸象呢?在尝试让任何已灭绝的生物复活时,这些都是很重要的问题。克隆的成本很高,而且常常失败。这些钱用来拯救仍然存活的濒危动物会不会更好呢?
5. 猛犸象的DNA发生了什么?
A. 它保持不变。
B. 它变长了。
C. 它消失了。
D. 它分解了。
6. 从第三段我们可以了解到什么?
A. 科学家们打算把耐寒的DNA放入另一种动物体内。
B. 哈佛大学的科学家们已经非常成功地克隆出了一头猛犸象。
C. 尽管已灭绝动物的DNA与某些动物的DNA很接近,但克隆它们并不容易。
D. 猛犸象和现代亚洲象的DNA有很多不同之处。
7. 我们最有可能在哪里读到这篇文章?
A. 在一本故事杂志上。
B. 在一份卡通报纸上。
C. 在一个科学网站上。
D. 在一份时尚报道中。
### B
在冰河时代,猛犸象在亚洲和美洲都有分布。但到大约4000年前,这种体型庞大、浑身长毛的大象已经灭绝了。
一些科学家想要克隆一头猛犸象,而首先需要的是一些猛犸象的DNA。自20世纪以来,科学家们一直在寒冷的地面上挖掘猛犸象的残骸。有些残骸甚至还保留着皮肤和毛发。不幸的是,即使在冰冻状态下,DNA仍然无法被很好地保存。动物死亡后不久,它就开始分解。科学家们已经发现了大量的猛犸象DNA——但它们都是短小的片段,而且十分杂乱。
现代亚洲象是古代猛犸象的近亲。它们的DNA大约有99%是相同的。尽管如此,这仍意味着有7000万个不同之处。但是,如果我们能在不同的地方改变大象的DNA,我们能制造出猛犸象的DNA吗?哈佛大学的一些研究人员正在尝试。他们从大象血细胞中提取出了14个有助于猛犸象抵御寒冷的DNA片段。这似乎奏效了。但他们只在细胞群上进行研究,而不是在整个动物身上。要克隆出一头猛犸象,还有很长的路要走。
即使科学家能够克隆出一头猛犸象或其他已灭绝的动物,这会是个好主意吗?看到一头真实的、活生生的猛犸象可能会很酷。但是,这样的动物周围没有其他猛犸象,它会快乐吗?谁会教它如何成为一头猛犸象呢?在尝试让任何已灭绝的生物复活时,这些都是很重要的问题。克隆的成本很高,而且常常失败。这些钱用来拯救仍然存活的濒危动物会不会更好呢?
5. 猛犸象的DNA发生了什么?
A. 它保持不变。
B. 它变长了。
C. 它消失了。
D. 它分解了。
6. 从第三段我们可以了解到什么?
A. 科学家们打算把耐寒的DNA放入另一种动物体内。
B. 哈佛大学的科学家们已经非常成功地克隆出了一头猛犸象。
C. 尽管已灭绝动物的DNA与某些动物的DNA很接近,但克隆它们并不容易。
D. 猛犸象和现代亚洲象的DNA有很多不同之处。
7. 我们最有可能在哪里读到这篇文章?
A. 在一本故事杂志上。
B. 在一份卡通报纸上。
C. 在一个科学网站上。
D. 在一份时尚报道中。