零五网 全部参考答案 听读空间答案 2025年英语听读空间八年级英语上册译林版加强版 第179页解析答案
B
What would you do if your best friend and you disagree with each other? Karina is my good friend. When we first met in a camp, we both felt that we'd be friends forever. So it was hard to imagine that I would disagree with her on some things. Whatever we did, we were always together. And the more time we spent together, the more we realized how amazingly similar we were.
But then something happened in another summer camp. "Have you heard about the shopping mall news?" asked one of our friends Levar. "They want to cut down some trees to make a shopping centre."
"That's terrible!" I said. "We have to stop that."
"I differ with you on that point," said Karina. "My parents said the shopping centre would make new jobs for people who really need work."
"But think of all the birds that would lose their homes!" I said. "I want people to have jobs, but it doesn't mean cutting down trees."
"Don't you think people's jobs are more important?" Karina asked.
"Maybe two people with opposite points of view just aren't meant to be friends," I was thinking.
Just then, Levar jumped up and broke the silence. "Let's see who can do the high kick!"
Tyler took the challenge, Karina followed, and I finally joined them.
Even though I wished Karina had agreed with me on saving the trees, I realized she had her reasons to support what she did. No two people are exactly alike, and even best friends disagree sometimes. What's important is that we should respect each other. A friendship is always worth keeping.
词汇
differ / 'dɪfə(r)/ v. 持不同看法,不同意
break the silence 打破沉默
high kick 高踢
challenge / 'tʃæləndʒ/ n. 挑战,艰巨任务
support / sə'pɔ:t/ v. 支持
exactly / ɪg'zæktli/ adv. 准确地,确切地
句型
1. And the more time we spent together, the more we realized how amazingly similar we were. 我们在一起的时间越长,就越意识到我们有多么相似。
2. I want people to have jobs, but it doesn't mean cutting down trees. 我想让人们有工作,但是这并不意味着要砍伐树木。
mean doing sth 意味着做某事
⇒ Missing this bus means waiting for another one hour.
3. "Maybe two people with opposite points of view just aren't meant to be friends," I was thinking. "也许观点相反的两个人注定不能成为朋友。"我思考着。
be meant to do sth 注定要做某事,应该做某事,被期望做某事
理解
1. Where did the writer and her friend Karina disagree with each other?
The writer and her friend Karina disagreed with each other on whether they should cut down some trees to make a shopping centre.

2. If you have opposite points of view with your friends, what will you do?
If I have opposite points of view with my friends, I will try to respect their opinions and communicate with them to understand their reasons. Then, I will express my own views and try to find a compromise or a solution that we can both agree on. After all, friendship is always worth keeping.

答案:【解析】:
1. 第一题是阅读理解题,需要从文本中找到作者和Karina发生分歧的地方。根据文本,“They want to cut down some trees to make a shopping centre.”以及后续的对话,可以看出作者和Karina在是否应该砍伐树木以建造购物中心的问题上产生了分歧。
2. 第二题是开放性问题,询问如果和朋友有相反的观点会怎么做。这个问题主要考察的是对友谊的理解和处理冲突的能力,没有固定的答案,但可以从尊重、理解、沟通等角度进行回答。
【答案】:
1. The writer and her friend Karina disagreed with each other on whether they should cut down some trees to make a shopping centre.
2. If I have opposite points of view with my friends, I will try to respect their opinions and communicate with them to understand their reasons. Then, I will express my own views and try to find a compromise or a solution that we can both agree on. After all, friendship is always worth keeping, even if we sometimes disagree.
上一页 下一页