零五网 全部参考答案 听读空间答案 2025年英语听读空间八年级英语上册译林版加强版 第79页解析答案
1. She is from Japan. She is
Japanese
.
2. They are from Canada. They are
Canadians
.
3. The athletes are from Australia. They are
Australians
.
4. The writer is from Poland. She speaks
Polish
.
5. The chef is from Italy. He is an
Italian
chef.
6. The tourists are from America. They are
Americans
.
7. My friend is from
Russia
. He is a Russian.
8. The students are from Brazil. They are
Brazilians
.
答案:1. Japanese
2. Canadians
3. Australians
4. Polish
5. Italian
6. Americans
7. Russia
8. Brazilians
解析:
翻译:
1. 她来自日本。她是______。
2. 他们来自加拿大。他们是______。
3. 这些运动员来自澳大利亚。他们是______。
4. 这位作家来自波兰。她说______。
5. 这位厨师来自意大利。他是一位______厨师。
6. 这些游客来自美国。他们是______。
7. 我的朋友来自______。他是一名俄罗斯人。
8. 这些学生来自巴西。他们是______。
Do you have true friends? Do you want to know better between you and your friends? There are three different kinds of friends: “pest friends”, “guest friends” and “best friends”.
The first kind of friend is simply acquaintances (泛泛之交), and all you usually know about them is their names. You may meet this kind of friend at school, at work or on the bus, but you don’t miss them when they’re not around. When this kind of friend does something bad, you don’t tell them. That is why they are called “pest friends”.
The second kind of friend could be called “guest friends”. They are closer than acquaintances, but not as close as true friends. You know their names, a little of what they like or dislike, and a little of their family histories. You usually have a few things in common, but you don’t talk about anything deep, such as your wishes or fears, and they don’t open up to you how they really feel.
The last kind of friend, the “best friend”, is the one you know the deepest. You’re like family, and know everything about each other. You have no problem staying at each other’s houses, and you share your deepest feelings and thoughts. They will correct you when you’re wrong, and though they may not be perfect, they at least will always care about you, and hardly ever do anything bad to hurt you.
We all have our pest, guest and best friends. We should value all friendships and remember, all best friends start out just as acquaintances.
(
B
) 1. If you and David are neighbours and classmates, and do things together, but don’t share your feelings, you are ______.
A. pest friends
B. guest friends
C. best friends
D. not friends
(
C
) 2. The fourth paragraph mainly tells us ______.
A. how to make a best friend
B. how to learn from your best friends
C. what a best friend is
D. what a best friend can do for you
(
C
) 3. We can learn that ______ from the passage.
A. pest friends are important than guest friends
B. we miss our pest friends when we’re not with them
C. a best friend hardly ever does anything bad to you
D. a pest friend will never become your best friend
(
B
) 4. Which shows the structure of the passage?

答案:【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章内容的理解和分析能力。文章介绍了三种不同类型的朋友:“pest friends”(泛泛之交),“guest friends”(客人朋友)和“best friends”(最好的朋友),并对每种朋友的特点进行了详细描述。
对于第一题,需要根据文章中对“guest friends”的描述,判断出和David是邻居和同学,一起做事但不分享感受的朋友类型。
第二题要求理解第四段的主要内容,该段主要描述了“best friends”的特点。
第三题需要从文章中推断出正确的信息,关于不同类型朋友的特点和关系。
第四题是要求理解文章的结构,通过分析文章每段的内容,可以得出文章的结构。
【答案】:
1. B
根据文章中对“guest friends”的描述,他们比泛泛之交更亲近,但不如真正的朋友亲近。你们通常有一些共同之处,但不会谈论任何深刻的事情,如你的愿望或恐惧,他们也不会向你敞开心扉表达他们的真实感受。题目中描述你和David是邻居和同学,一起做事但不分享感受,符合“guest friends”的特点。
2. C
第四段主要描述了“best friends”的特点,即你们彼此了解得很深,像家人一样,知道对方的一切。你们在彼此家中过夜没有问题,分享最深的感受和想法。他们会纠正你的错误,尽管他们可能不完美,但至少他们总是关心你,几乎从不做任何伤害你的事。因此,该段主要告诉我们什么是最好的朋友。
3. C
根据文章中的描述,“best friends”几乎从不做任何伤害你的事,他们总是关心你。因此,我们可以从文章中学到,一个最好的朋友几乎从不做任何伤害你的事。
4. B
文章的结构是先介绍三种不同类型的朋友,然后分别详细描述每种朋友的特点,最后总结我们应该珍惜所有的友谊。因此,文章的结构应该是总分总,选项B符合这个结构。图略。
解析:
翻译:
你有真正的朋友吗?你想更好地了解你和朋友之间的关系吗?朋友分为三种:“泛泛之交”“普通朋友”和“挚友”。
第一种朋友只是泛泛之交,你对他们通常只知道名字。你可能在学校、工作场合或公交车上遇到这类朋友,但他们不在身边时,你不会想念他们。当这类朋友做了坏事,你不会告诉他们。这就是为什么他们被称为“泛泛之交”。
第二种朋友可以称为“普通朋友”。他们比泛泛之交更亲近,但不如真正的朋友亲密。你知道他们的名字,知道一点他们的喜好或厌恶,以及一点他们的家庭背景。你们通常有一些共同之处,但不会谈论任何深刻的话题,比如你的愿望或恐惧,他们也不会向你敞开心扉,说出他们的真实感受。
最后一种朋友,即“挚友”,是你最了解的人。你们就像家人一样,彼此了解一切。你们可以毫无顾虑地住在对方家里,分享彼此最深的感受和想法。当你犯错时,他们会纠正你,虽然他们可能并不完美,但至少他们会一直关心你,几乎从不做任何伤害你的坏事。
我们都有泛泛之交、普通朋友和挚友。我们应该珍惜所有的友谊,并记住,所有的挚友最初都只是泛泛之交。
( )1. 如果你和大卫是邻居和同学,一起做事,但不分享彼此的感受,你们是______。
A. 泛泛之交
B. 普通朋友
C. 挚友
D. 不是朋友
( )2. 第四段主要告诉我们______。
A. 如何交到挚友
B. 如何向挚友学习
C. 挚友是什么样的
D. 挚友能为你做什么
( )3. 从文章中我们可以了解到______。
A. 泛泛之交比普通朋友更重要
B. 当泛泛之交不在身边时,我们会想念他们
C. 挚友几乎从不做伤害你的事
D. 泛泛之交永远不会成为你的挚友
( )4. 哪一个展示了文章的结构?
上一页 下一页