请认真阅读下面的短文,从短文后所给的六个选项中选出五个可以填入空白处的最佳选项。
Sleep is important! (1)
People don’t need to sleep so long, but our sleep is important too. (2)
You spend the day learning at school and playing, and at night your body and brain relax, right? Wrong! In fact, when you are sleeping, your body and brain are very busy getting ready for a new day. (3)
After a full night of sleep, you wake up in the morning and are ready for a new school day, interesting activities and family time. (4)
A. Do you have enough sleep every night?
B. You use a lot of energy to go to school, play outside and have a piano lesson.
C. You fill your own “petrol tank” when you sleep.
D. We need sleep to keep us healthy, happy and energetic!
E. That is why it is important to give yourself enough time to sleep.
F. Every living thing sleeps, from a small butterfly to a large elephant.
Sleep is important! (1)
F
Some animals need to sleep for as many as twenty hours a day!People don’t need to sleep so long, but our sleep is important too. (2)
D
You spend the day learning at school and playing, and at night your body and brain relax, right? Wrong! In fact, when you are sleeping, your body and brain are very busy getting ready for a new day. (3)
E
After a full night of sleep, you wake up in the morning and are ready for a new school day, interesting activities and family time. (4)
B
By the end of a day, your body is in need of sleep. You are like a car, with your petrol tank (汽油箱) full in the morning, and empty at the end of a day. Your parents have to go to the petrol station when the car is out of petrol. (5) C
A full tank will give you enough energy to stay busy and do your best next day.A. Do you have enough sleep every night?
B. You use a lot of energy to go to school, play outside and have a piano lesson.
C. You fill your own “petrol tank” when you sleep.
D. We need sleep to keep us healthy, happy and energetic!
E. That is why it is important to give yourself enough time to sleep.
F. Every living thing sleeps, from a small butterfly to a large elephant.
答案:【解析】:这是一道英语阅读理解中的选句填空题,考查的是对文章内容的理解和逻辑关系的把握。需要从给出的六个选项中选出五个可以填入空白处的最佳选项。解题的关键在于理解每个空白处前后文的内容,找出它们之间的逻辑联系,然后从选项中找出最符合这种逻辑联系的句子。
【答案】:
(1) F。根据后文“Some animals need to sleep for as many as twenty hours a day!”可知,此处是在说所有的生物都需要睡觉,从小蝴蝶到大象,故F项“Every living thing sleeps, from a small butterfly to a large elephant.”符合语境。
(2) D。根据前文“People don’t need to sleep so long, but our sleep is important too.”可知,此处是在说睡眠对我们的重要性,故D项“We need sleep to keep us healthy, happy and energetic!”符合语境。
(3) E。根据前文“In fact, when you are sleeping, your body and brain are very busy getting ready for a new day.”可知,睡眠是为了新的一天做准备,所以给自己足够的时间睡觉很重要,故E项“That is why it is important to give yourself enough time to sleep.”符合语境。
(4) B。根据后文“By the end of a day, your body is in need of sleep.”可知,到了一天结束的时候,你的身体需要睡眠,这是因为你在白天消耗了很多能量,故B项“You use a lot of energy to go to school, play outside and have a piano lesson.”符合语境。
(5) C。根据前文“You are like a car, with your petrol tank (汽油箱) full in the morning, and empty at the end of a day. Your parents have to go to the petrol station when the car is out of petrol.”可知,此处是在用汽车加油来比喻人需要睡眠来补充能量,故C项“You fill your own ‘petrol tank’ when you sleep.”符合语境。
【答案】:
(1) F。根据后文“Some animals need to sleep for as many as twenty hours a day!”可知,此处是在说所有的生物都需要睡觉,从小蝴蝶到大象,故F项“Every living thing sleeps, from a small butterfly to a large elephant.”符合语境。
(2) D。根据前文“People don’t need to sleep so long, but our sleep is important too.”可知,此处是在说睡眠对我们的重要性,故D项“We need sleep to keep us healthy, happy and energetic!”符合语境。
(3) E。根据前文“In fact, when you are sleeping, your body and brain are very busy getting ready for a new day.”可知,睡眠是为了新的一天做准备,所以给自己足够的时间睡觉很重要,故E项“That is why it is important to give yourself enough time to sleep.”符合语境。
(4) B。根据后文“By the end of a day, your body is in need of sleep.”可知,到了一天结束的时候,你的身体需要睡眠,这是因为你在白天消耗了很多能量,故B项“You use a lot of energy to go to school, play outside and have a piano lesson.”符合语境。
(5) C。根据前文“You are like a car, with your petrol tank (汽油箱) full in the morning, and empty at the end of a day. Your parents have to go to the petrol station when the car is out of petrol.”可知,此处是在用汽车加油来比喻人需要睡眠来补充能量,故C项“You fill your own ‘petrol tank’ when you sleep.”符合语境。
解析:
翻译:
请认真阅读下面的短文,从短文后所给的六个选项中选出五个可以填入空白处的最佳选项。
睡眠很重要!(1)______ 有些动物一天需要睡多达20个小时!
人类不需要睡这么久,但我们的睡眠也很重要。(2)______
你白天在学校学习、玩耍,晚上你的身体和大脑就放松了,对吗?不对!事实上,当你睡觉的时候,你的身体和大脑正忙着为新的一天做准备。(3)______
经过一整晚的睡眠,你早上醒来,准备好迎接新的上学日、有趣的活动和家庭时光。(4)______ 一天结束时,你的身体需要睡眠。你就像一辆汽车,早上汽油箱是满的,一天结束时就空了。当汽车没油时,你的父母得去加油站。(5)______ 一个满的油箱会给你足够的能量,让你在第二天保持忙碌并做到最好。
A. 你每晚都有足够的睡眠吗?
B. 你上学、在外面玩耍和上钢琴课会消耗很多能量。
C. 你睡觉的时候会给自己的“汽油箱”加油。
D. 我们需要睡眠来保持健康、快乐和精力充沛!
E. 这就是为什么给自己足够的睡眠时间很重要。
F. 从一只小蝴蝶到一头大象,每一种生物都会睡觉。
请认真阅读下面的短文,从短文后所给的六个选项中选出五个可以填入空白处的最佳选项。
睡眠很重要!(1)______ 有些动物一天需要睡多达20个小时!
人类不需要睡这么久,但我们的睡眠也很重要。(2)______
你白天在学校学习、玩耍,晚上你的身体和大脑就放松了,对吗?不对!事实上,当你睡觉的时候,你的身体和大脑正忙着为新的一天做准备。(3)______
经过一整晚的睡眠,你早上醒来,准备好迎接新的上学日、有趣的活动和家庭时光。(4)______ 一天结束时,你的身体需要睡眠。你就像一辆汽车,早上汽油箱是满的,一天结束时就空了。当汽车没油时,你的父母得去加油站。(5)______ 一个满的油箱会给你足够的能量,让你在第二天保持忙碌并做到最好。
A. 你每晚都有足够的睡眠吗?
B. 你上学、在外面玩耍和上钢琴课会消耗很多能量。
C. 你睡觉的时候会给自己的“汽油箱”加油。
D. 我们需要睡眠来保持健康、快乐和精力充沛!
E. 这就是为什么给自己足够的睡眠时间很重要。
F. 从一只小蝴蝶到一头大象,每一种生物都会睡觉。
At my primary school, I was one of the smartest kids there. I never studied after school, but always got near perfect scores on all my tests. I was a child genius (天才), at least in my mind. I was also good at music and sport. I was pretty sure that once I got to the seventh grade, everyone including (包含) my teachers would be surprised.
But actually, they weren’t.
When I arrived at my new class, it seemed that everything was going worse. My grades got worse and I needed to be studying for my tests. I believed I wasn’t smart. I believed I wasn’t talented. I believed I failed.
Over the next two years, I had to work very hard for everything I did. Grades were still very low but improving. I worked really hard but was still never the best at everything.
But do I really have to be the best at everything? All the pressure I was feeling, all those worries when I did wrong, that was me! I was being too hard on myself. In fact, when I did badly on a test, my classmates would never laugh at me.
No one is perfect. There will probably always be someone better than me at something. I will never be number one at everything, and it’s really OK.
回答下面5个问题,1~4小题每题答案不超过5个词。
1. What was the writer good at?
2. How would the teachers of the seventh grade feel in the writer’s idea?
3. Why did the writer study harder?
4. What does the writer think of doing badly on a test at last?
5. What do you learn from the passage?
But actually, they weren’t.
When I arrived at my new class, it seemed that everything was going worse. My grades got worse and I needed to be studying for my tests. I believed I wasn’t smart. I believed I wasn’t talented. I believed I failed.
Over the next two years, I had to work very hard for everything I did. Grades were still very low but improving. I worked really hard but was still never the best at everything.
But do I really have to be the best at everything? All the pressure I was feeling, all those worries when I did wrong, that was me! I was being too hard on myself. In fact, when I did badly on a test, my classmates would never laugh at me.
No one is perfect. There will probably always be someone better than me at something. I will never be number one at everything, and it’s really OK.
回答下面5个问题,1~4小题每题答案不超过5个词。
1. What was the writer good at?
Music and sport.
2. How would the teachers of the seventh grade feel in the writer’s idea?
Surprised.
3. Why did the writer study harder?
Because his grades got worse.
4. What does the writer think of doing badly on a test at last?
It's really OK.
5. What do you learn from the passage?
No one is perfect. We should learn to accept ourselves.
答案:【解析】:本题主要考查阅读理解和总结归纳能力。题目给出了一个记叙文,讲述了作者从小聪明过人,但到七年级后成绩下滑,经过两年的努力,虽然成绩有所提高但仍不是最好的,最后领悟到不需要事事追求完美,因为没有人是完美的。题目要求根据文章内容回答五个问题,需要我们提炼文章信息,总结归纳出答案。
1. 第一题询问作者擅长什么,根据文章第一段的描述,作者擅长音乐和运动,因此答案为Music and sport。
2. 第二题询问作者认为七年级的老师会有什么感受,根据文章第一段的描述,作者原以为到了七年级,包括老师在内的所有人都会感到惊讶,因此答案为Surprised。
3. 第三题询问作者为什么更努力学习,根据文章第三段的描述,作者的成绩变差了,需要为考试而学习,因此答案为Because his grades got worse。
4. 第四题询问作者最后对考试考得不好有什么看法,根据文章最后一段的描述,作者认为没有人是完美的,总有人在某些方面比自己好,自己不必事事追求完美,因此答案为It's really OK。
5. 第五题是开放性问题,询问从文章中学到了什么。这是一个总结归纳的问题,需要我们从文章中提炼出中心思想,即没有人是完美的,我们应该学会接受自己的不足并努力改进。因此答案可以为No one is perfect. We should learn to accept ourselves.
【答案】:
1. Music and sport.
2. Surprised.
3. Because his grades got worse.
4. It's really OK.
5. No one is perfect. We should learn to accept ourselves.
1. 第一题询问作者擅长什么,根据文章第一段的描述,作者擅长音乐和运动,因此答案为Music and sport。
2. 第二题询问作者认为七年级的老师会有什么感受,根据文章第一段的描述,作者原以为到了七年级,包括老师在内的所有人都会感到惊讶,因此答案为Surprised。
3. 第三题询问作者为什么更努力学习,根据文章第三段的描述,作者的成绩变差了,需要为考试而学习,因此答案为Because his grades got worse。
4. 第四题询问作者最后对考试考得不好有什么看法,根据文章最后一段的描述,作者认为没有人是完美的,总有人在某些方面比自己好,自己不必事事追求完美,因此答案为It's really OK。
5. 第五题是开放性问题,询问从文章中学到了什么。这是一个总结归纳的问题,需要我们从文章中提炼出中心思想,即没有人是完美的,我们应该学会接受自己的不足并努力改进。因此答案可以为No one is perfect. We should learn to accept ourselves.
【答案】:
1. Music and sport.
2. Surprised.
3. Because his grades got worse.
4. It's really OK.
5. No one is perfect. We should learn to accept ourselves.
解析:
翻译:
在我的小学,我是那里最聪明的孩子之一。我放学后从不学习,但在所有考试中总是能取得近乎满分的成绩。我是个儿童天才,至少在我心里是这样。我还擅长音乐和体育。我很确定,一旦我上了七年级,包括我的老师在内的每个人都会感到惊讶。
但实际上,他们并没有。
当我来到新班级时,似乎一切都变得更糟了。我的成绩变差了,我需要为考试而学习。我认为自己并不聪明。我认为自己没有天赋。我认为自己失败了。
在接下来的两年里,我做任何事情都必须非常努力。成绩仍然很低,但正在提高。我真的很努力,但仍然不是什么都做得最好。
但我真的必须什么都做到最好吗?我感受到的所有压力,我犯错时的所有担忧,那都是我自己造成的!我对自己太苛刻了。事实上,当我考试考得不好时,我的同学从来不会嘲笑我。
没有人是完美的。可能总会有人在某方面比我强。我永远不可能在所有事情上都成为第一名,这真的没什么。
回答下面5个问题,1~4小题每题答案不超过5个词。
1. 作者擅长什么?______
2. 在作者的想法中,七年级的老师会有什么感受?______
3. 作者为什么更努力学习?______
4. 作者最后如何看待考试考得不好这件事?______
5. 你从这篇文章中学到了什么?______
在我的小学,我是那里最聪明的孩子之一。我放学后从不学习,但在所有考试中总是能取得近乎满分的成绩。我是个儿童天才,至少在我心里是这样。我还擅长音乐和体育。我很确定,一旦我上了七年级,包括我的老师在内的每个人都会感到惊讶。
但实际上,他们并没有。
当我来到新班级时,似乎一切都变得更糟了。我的成绩变差了,我需要为考试而学习。我认为自己并不聪明。我认为自己没有天赋。我认为自己失败了。
在接下来的两年里,我做任何事情都必须非常努力。成绩仍然很低,但正在提高。我真的很努力,但仍然不是什么都做得最好。
但我真的必须什么都做到最好吗?我感受到的所有压力,我犯错时的所有担忧,那都是我自己造成的!我对自己太苛刻了。事实上,当我考试考得不好时,我的同学从来不会嘲笑我。
没有人是完美的。可能总会有人在某方面比我强。我永远不可能在所有事情上都成为第一名,这真的没什么。
回答下面5个问题,1~4小题每题答案不超过5个词。
1. 作者擅长什么?______
2. 在作者的想法中,七年级的老师会有什么感受?______
3. 作者为什么更努力学习?______
4. 作者最后如何看待考试考得不好这件事?______
5. 你从这篇文章中学到了什么?______