零五网 全部参考答案 听读空间答案 2025年英语听读空间九年级全一册译林版加强版 第176页解析答案
B
You may have a house robot that can do housework for you. But is it so smart? Laura, a robot in the National Library in Spain, is copying the old books and writings in its collection. Aurora, a headless dog-sized robot, used to keep birds and other animals away at an Alaskan airport. Ever R 6, another 1.8-metre-tall legless robot, is waving its arms to guide musicians through a performance.
Those robots above require artificial intelligence. AI is a computer system that can understand languages, make decisions and solve problems. Humans can teach AI skills by using a process called machine learning. Humans give AI information such as books, photos or videos to train it. The more information it studies, the better it can do its job.
▲ . For example, when you watch TV, AI is watching you. It'll know what your favourite is and suggest similar ones. In hospitals, AI is very good at suggesting treatments and can even invent new medicines. To cut down food waste, some schools introduce online systems for the students to choose meals ahead of time. In cities, AI is used to watch out for cars that make black smoke. It works together with the police and transportation teams to stop them and keep the air clean. AI can help us fight climate change by finding clever ways to reduce energy use.
Some people worry that AI will take away a large number of jobs and also fear that AI could develop out of our control and bring danger to humans. However, humans expect AI to help achieve more in less time. It is believed that the flying car will be made to offer an easier way out of the morning traffic jam. Humans imagine AI might even find a way to solve the problems of our energy needs completely. Anyway, there is still a long journey for humans and AI.
(
B
) 5. How many AI robots are mentioned in the passage?
A. Two.
B. Three.
C. Four.
D. Five.
(
A
) 6. Which question does paragraph 2 answer?
A. What is AI?
B. Who invented AI?
C. Where is AI used?
D. Why are AI robots made?
(
D
) 7. Which sentence can be put in the blank " ▲ "?
A. AI will be developed rapidly
B. Humans depend too much on AI
C. Humans wonder if AI could think
D. AI has become part of daily life
(
C
) 8. What would the writer write after the last paragraph?
A. The end of AI.
B. The history of AI.
C. The way to live with AI.
D. The skill of making AI robots.
答案:5. B
6. A
7. D
8. C
解析:
翻译:
B
你可能会拥有一个能为你做家务的家庭机器人。但它会那么智能吗?西班牙国家图书馆的机器人劳拉正在复制馆藏的旧书和文稿。奥罗拉,一个没有头、和狗一般大小的机器人,过去曾在阿拉斯加的一个机场驱赶鸟类和其他动物。另一个1.8米高、没有腿的机器人Ever R 6则挥舞着手臂,在演出中引导音乐家。
上述这些机器人都需要人工智能。人工智能是一种能够理解语言、做出决策和解决问题的计算机系统。人类可以通过一种称为机器学习的过程来教授人工智能技能。人类会给人工智能提供书籍、照片或视频等信息来训练它。它研究的信息越多,就能把工作做得越好。
▲。例如,当你看电视时,人工智能也在观察你。它会知道你最喜欢什么,并推荐类似的内容。在医院里,人工智能非常擅长提出治疗方案,甚至还能研发新药。为了减少食物浪费,一些学校引入了在线系统,让学生提前选餐。在城市中,人工智能被用来监测排放黑烟的汽车。它与警方和交通部门合作,阻止这些车辆,以保持空气清洁。人工智能可以通过找到巧妙的方法来减少能源消耗,帮助我们应对气候变化。
一些人担心人工智能会夺走大量工作岗位,也担心人工智能可能会脱离我们的控制并给人类带来危险。然而,人类期望人工智能能帮助我们在更短的时间内取得更多成就。人们相信,飞行汽车将会被制造出来,为人们摆脱早高峰交通拥堵提供一种更便捷的方式。人类设想人工智能甚至可能找到一种方法来彻底解决我们的能源需求问题。无论如何,人类和人工智能还有很长的路要走。
( ) 5. 文章中提到了多少个人工智能机器人?
A. 两个。
B. 三个。
C. 四个。
D. 五个。
( ) 6. 第二段回答了哪个问题?
A. 什么是人工智能?
B. 谁发明了人工智能?
C. 人工智能被用在哪里?
D. 为什么要制造人工智能机器人?
( ) 7. 哪个句子可以填入空白处“ ▲ ”?
A. 人工智能将会快速发展
B. 人类过于依赖人工智能
C. 人类想知道人工智能是否会思考
D. 人工智能已经成为日常生活的一部分
( ) 8. 作者在最后一段之后会写什么?
A. 人工智能的终结。
B. 人工智能的历史。
C. 与人工智能共处的方式。
D. 制造人工智能机器人的技能。
上一页 下一页