B
As usual, Amber was hurrying to catch the yellow school bus. Luckily the traffic lights turned green as she was to cross the road, so she made it. When the bus passed the golden arches(拱形门) of a fast-food restaurant, they reminded her of a hamburger. She hadn't had breakfast that morning because the fruit salad on the blue dish did not look delicious at all. However, Amber remembered she was still on a diet. So now she was really in a black mood.
You may have noticed that several colours were used in the above story so as to help describe Amber's morning. In fact, colours influence your life more than you can ever imagine. Take language for example: You may describe a sick person as being "a bit green". To describe a depressed(沮丧的) person, you say that the person is "feeling blue". In short, colours do add interest to daily conversations.
Besides, colours can be used in many parts of your daily life. Have you ever thought about why many school buses and taxis are painted yellow, and stop signs red? Since yellow is the most eye-catching colour, it can catch people's attention, especially in heavy traffic. As for red, it is the colour which usually shows warning. As a result, some traffic signs use this colour. For the same reason, hot-water taps are usually marked red.
The colours of a dining environment possibly decide how much you eat. Most fast-food restaurants are often decorated in bright colours such as red, yellow, orange and white for the purpose of increasing people's appetite (胃口). This is because bright colours are natural colours found in many foods, and, therefore, able to raise people's spirits. Blue, in comparison with bright colours, is said to lower people's appetite because few foods are blue in nature. For those who are on a diet, blue dishes and bowls might help!
"Morning, Amber! What happened? You look a bit green," said Violet, Amber's best friend.
"Nothing... just feeling... blue," said Amber.
"Hey! Come to my place tonight. Do you know what I just bought? A Wii! It's red-hot."
Amber was tickled pink to have the chance to play with the Wii and said, "Sounds great!"
(
A. putting your food in a blue dish or bowl
B. turning on a yellow light during the meal
C. covering the dining table with an orange cloth
D. painting the walls of the dining room white
(
A. it tells other drivers to prepare to stop
B. it is the colour that most schoolchildren like
C. it can easily catch other people's attention
D. it helps bus drivers stay in a good mood
(
A. Amber looked ill when Violet saw her first.
B. Amber ate up all her fruit salad in the morning.
C. Amber refused to go to Violet's house in the end.
D. Amber didn't catch the school bus and was late for school.
(
A. Amber was not fat at all.
B. Amber cheered up at Violet's invitation at last.
C. Violet didn't know how colours influenced our lives.
D. Arches are painted gold only to make them beautiful.
As usual, Amber was hurrying to catch the yellow school bus. Luckily the traffic lights turned green as she was to cross the road, so she made it. When the bus passed the golden arches(拱形门) of a fast-food restaurant, they reminded her of a hamburger. She hadn't had breakfast that morning because the fruit salad on the blue dish did not look delicious at all. However, Amber remembered she was still on a diet. So now she was really in a black mood.
You may have noticed that several colours were used in the above story so as to help describe Amber's morning. In fact, colours influence your life more than you can ever imagine. Take language for example: You may describe a sick person as being "a bit green". To describe a depressed(沮丧的) person, you say that the person is "feeling blue". In short, colours do add interest to daily conversations.
Besides, colours can be used in many parts of your daily life. Have you ever thought about why many school buses and taxis are painted yellow, and stop signs red? Since yellow is the most eye-catching colour, it can catch people's attention, especially in heavy traffic. As for red, it is the colour which usually shows warning. As a result, some traffic signs use this colour. For the same reason, hot-water taps are usually marked red.
The colours of a dining environment possibly decide how much you eat. Most fast-food restaurants are often decorated in bright colours such as red, yellow, orange and white for the purpose of increasing people's appetite (胃口). This is because bright colours are natural colours found in many foods, and, therefore, able to raise people's spirits. Blue, in comparison with bright colours, is said to lower people's appetite because few foods are blue in nature. For those who are on a diet, blue dishes and bowls might help!
"Morning, Amber! What happened? You look a bit green," said Violet, Amber's best friend.
"Nothing... just feeling... blue," said Amber.
"Hey! Come to my place tonight. Do you know what I just bought? A Wii! It's red-hot."
Amber was tickled pink to have the chance to play with the Wii and said, "Sounds great!"
(
A
) 5. According to the passage, if you are on a diet, ______ might help.A. putting your food in a blue dish or bowl
B. turning on a yellow light during the meal
C. covering the dining table with an orange cloth
D. painting the walls of the dining room white
(
C
) 6. Most school buses are painted yellow because ______.A. it tells other drivers to prepare to stop
B. it is the colour that most schoolchildren like
C. it can easily catch other people's attention
D. it helps bus drivers stay in a good mood
(
A
) 7. Which of the following is TRUE?A. Amber looked ill when Violet saw her first.
B. Amber ate up all her fruit salad in the morning.
C. Amber refused to go to Violet's house in the end.
D. Amber didn't catch the school bus and was late for school.
(
B
) 8. What can we infer from the passage?A. Amber was not fat at all.
B. Amber cheered up at Violet's invitation at last.
C. Violet didn't know how colours influenced our lives.
D. Arches are painted gold only to make them beautiful.
答案:【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章内容的理解和分析能力。文章主要讨论了颜色如何影响人们的日常生活和情绪。题目类型为选择题,需要从提供的选项中选择最符合题意的答案。
对于第5题,需要找到与减肥相关的信息,文章中提到“For those who are on a diet, blue dishes and bowls might help!”,即蓝色餐具可能有助于减肥。
第6题询问为什么大多数校车被漆成黄色,根据文章中的“Since yellow is the most eye-catching colour, it can catch people's attention, especially in heavy traffic.”可得出答案。
第7题要求判断哪个选项是正确的,需要仔细阅读文章内容,对比每个选项与原文的描述。
第8题是推理题,需要根据文章内容推断出正确的结论。
【答案】:
5. A
根据文章中的“For those who are on a diet, blue dishes and bowls might help!”可知,如果你在节食,把食物放在蓝色的盘子或碗里可能会有帮助。因此,答案为A。
6. C
文章中提到“Since yellow is the most eye-catching colour, it can catch people's attention, especially in heavy traffic.”,即黄色是最引人注目的颜色,容易引起人们的注意,特别是在交通拥挤的情况下。因此,大多数校车被漆成黄色是因为它能轻易吸引人们的注意。答案为C。
7. A
根据文章中的“Morning, Amber! What happened? You look a bit green,”可知,Violet第一次看到Amber时,觉得她看起来有点病态,即选项A的描述是正确的。B选项错误,因为文章中提到“the fruit salad on the blue dish did not look delicious at all”,且Amber正在节食,所以她并没有吃光水果沙拉。C选项错误,因为文章中提到“Amber was tickled pink to have the chance to play with the Wii and said, "Sounds great!"”,表明她很高兴有机会玩Wii,并没有拒绝去Violet家。D选项错误,因为文章中提到“Luckily the traffic lights turned green as she was to cross the road, so she made it.”,表明她成功赶上了校车。因此,答案为A。
8. B
文章中提到“Amber was tickled pink to have the chance to play with the Wii and said, "Sounds great!"”,表明Amber在Violet的邀请下最终变得高兴起来。因此,可以推断出答案为B,即Amber最终在Violet的邀请下振奋起来。A选项文章未提及Amber的体型;C选项错误,因为Violet明显知道颜色如何影响人们的生活;D选项错误,因为文章中提到金色拱门是为了提醒Amber想起汉堡,并非仅仅为了美观。
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章内容的理解和分析能力。文章主要讨论了颜色如何影响人们的日常生活和情绪。题目类型为选择题,需要从提供的选项中选择最符合题意的答案。
对于第5题,需要找到与减肥相关的信息,文章中提到“For those who are on a diet, blue dishes and bowls might help!”,即蓝色餐具可能有助于减肥。
第6题询问为什么大多数校车被漆成黄色,根据文章中的“Since yellow is the most eye-catching colour, it can catch people's attention, especially in heavy traffic.”可得出答案。
第7题要求判断哪个选项是正确的,需要仔细阅读文章内容,对比每个选项与原文的描述。
第8题是推理题,需要根据文章内容推断出正确的结论。
【答案】:
5. A
根据文章中的“For those who are on a diet, blue dishes and bowls might help!”可知,如果你在节食,把食物放在蓝色的盘子或碗里可能会有帮助。因此,答案为A。
6. C
文章中提到“Since yellow is the most eye-catching colour, it can catch people's attention, especially in heavy traffic.”,即黄色是最引人注目的颜色,容易引起人们的注意,特别是在交通拥挤的情况下。因此,大多数校车被漆成黄色是因为它能轻易吸引人们的注意。答案为C。
7. A
根据文章中的“Morning, Amber! What happened? You look a bit green,”可知,Violet第一次看到Amber时,觉得她看起来有点病态,即选项A的描述是正确的。B选项错误,因为文章中提到“the fruit salad on the blue dish did not look delicious at all”,且Amber正在节食,所以她并没有吃光水果沙拉。C选项错误,因为文章中提到“Amber was tickled pink to have the chance to play with the Wii and said, "Sounds great!"”,表明她很高兴有机会玩Wii,并没有拒绝去Violet家。D选项错误,因为文章中提到“Luckily the traffic lights turned green as she was to cross the road, so she made it.”,表明她成功赶上了校车。因此,答案为A。
8. B
文章中提到“Amber was tickled pink to have the chance to play with the Wii and said, "Sounds great!"”,表明Amber在Violet的邀请下最终变得高兴起来。因此,可以推断出答案为B,即Amber最终在Violet的邀请下振奋起来。A选项文章未提及Amber的体型;C选项错误,因为Violet明显知道颜色如何影响人们的生活;D选项错误,因为文章中提到金色拱门是为了提醒Amber想起汉堡,并非仅仅为了美观。
解析:
翻译:
B
像往常一样,安伯正急着去赶那辆黄色的校车。幸运的是,当她要过马路时,交通灯变绿了,所以她成功过了马路。当校车驶过一家快餐店的金色拱形门时,这让她想起了汉堡包。那天早上她没吃早餐,因为蓝色盘子里的水果沙拉看起来一点也不好吃。然而,安伯记得自己还在节食。所以现在她的心情真的很糟糕。
你可能已经注意到,上面的故事中使用了几种颜色来帮助描述安伯的早晨。事实上,颜色对生活的影响比你想象的要大得多。以语言为例:你可能会把一个生病的人描述为“有点脸色发绿(不舒服)”。要描述一个沮丧的人,你会说这个人“心情忧郁(感到悲伤)”。简而言之,颜色确实为日常对话增添了趣味。
此外,颜色可以在日常生活的许多方面发挥作用。你有没有想过为什么许多校车和出租车都被漆成黄色,而停车标志是红色的?因为黄色是最引人注目的颜色,它能吸引人们的注意力,尤其是在交通拥堵的时候。至于红色,它通常是一种表示警告的颜色。因此,一些交通标志使用这种颜色。出于同样的原因,热水龙头通常被标记为红色。
就餐环境的颜色可能会决定你吃多少。大多数快餐店通常用鲜艳的颜色如红色、黄色、橙色和白色来装饰,目的是增加人们的食欲。这是因为鲜艳的颜色是许多食物中常见的自然颜色,因此能够振奋人们的精神。相比之下,蓝色据说会降低人们的食欲,因为自然界中很少有食物是蓝色的。对于那些正在节食的人来说,蓝色的盘子和碗可能会有帮助!
“早上好,安伯!怎么了?你看起来有点不舒服。”维奥莱特,安伯最好的朋友,说道。
“没什么……只是感觉……很沮丧。”安伯说。
“嘿!今晚来我家吧。你知道我刚买了什么吗?一个任天堂Wii游戏机!它非常抢手。”
安伯有机会玩Wii游戏机,高兴极了,她说:“听起来太棒了!”
5. 根据文章,如果你正在节食,______可能会有帮助。
A. 把食物放在蓝色的盘子或碗里
B. 用餐时打开黄色的灯
C. 用橙色的布覆盖餐桌
D. 把餐厅的墙壁漆成白色
6. 大多数校车被漆成黄色是因为______。
A. 它告诉其他司机准备停车
B. 它是大多数学生喜欢的颜色
C. 它能很容易地引起其他人的注意
D. 它有助于校车司机保持好心情
7. 以下哪项是正确的?
A. 维奥莱特第一次见到安伯时,安伯看起来病了。
B. 安伯早上把她的水果沙拉都吃光了。
C. 最后安伯拒绝去维奥莱特家。
D. 安伯没赶上校车,上学迟到了。
8. 从文章中我们可以推断出什么?
A. 安伯一点也不胖。
B. 最后,安伯在维奥莱特的邀请下振作起来了。
C. 维奥莱特不知道颜色如何影响我们的生活。
D. 拱形门被漆成金色只是为了让它们看起来漂亮。
B
像往常一样,安伯正急着去赶那辆黄色的校车。幸运的是,当她要过马路时,交通灯变绿了,所以她成功过了马路。当校车驶过一家快餐店的金色拱形门时,这让她想起了汉堡包。那天早上她没吃早餐,因为蓝色盘子里的水果沙拉看起来一点也不好吃。然而,安伯记得自己还在节食。所以现在她的心情真的很糟糕。
你可能已经注意到,上面的故事中使用了几种颜色来帮助描述安伯的早晨。事实上,颜色对生活的影响比你想象的要大得多。以语言为例:你可能会把一个生病的人描述为“有点脸色发绿(不舒服)”。要描述一个沮丧的人,你会说这个人“心情忧郁(感到悲伤)”。简而言之,颜色确实为日常对话增添了趣味。
此外,颜色可以在日常生活的许多方面发挥作用。你有没有想过为什么许多校车和出租车都被漆成黄色,而停车标志是红色的?因为黄色是最引人注目的颜色,它能吸引人们的注意力,尤其是在交通拥堵的时候。至于红色,它通常是一种表示警告的颜色。因此,一些交通标志使用这种颜色。出于同样的原因,热水龙头通常被标记为红色。
就餐环境的颜色可能会决定你吃多少。大多数快餐店通常用鲜艳的颜色如红色、黄色、橙色和白色来装饰,目的是增加人们的食欲。这是因为鲜艳的颜色是许多食物中常见的自然颜色,因此能够振奋人们的精神。相比之下,蓝色据说会降低人们的食欲,因为自然界中很少有食物是蓝色的。对于那些正在节食的人来说,蓝色的盘子和碗可能会有帮助!
“早上好,安伯!怎么了?你看起来有点不舒服。”维奥莱特,安伯最好的朋友,说道。
“没什么……只是感觉……很沮丧。”安伯说。
“嘿!今晚来我家吧。你知道我刚买了什么吗?一个任天堂Wii游戏机!它非常抢手。”
安伯有机会玩Wii游戏机,高兴极了,她说:“听起来太棒了!”
5. 根据文章,如果你正在节食,______可能会有帮助。
A. 把食物放在蓝色的盘子或碗里
B. 用餐时打开黄色的灯
C. 用橙色的布覆盖餐桌
D. 把餐厅的墙壁漆成白色
6. 大多数校车被漆成黄色是因为______。
A. 它告诉其他司机准备停车
B. 它是大多数学生喜欢的颜色
C. 它能很容易地引起其他人的注意
D. 它有助于校车司机保持好心情
7. 以下哪项是正确的?
A. 维奥莱特第一次见到安伯时,安伯看起来病了。
B. 安伯早上把她的水果沙拉都吃光了。
C. 最后安伯拒绝去维奥莱特家。
D. 安伯没赶上校车,上学迟到了。
8. 从文章中我们可以推断出什么?
A. 安伯一点也不胖。
B. 最后,安伯在维奥莱特的邀请下振作起来了。
C. 维奥莱特不知道颜色如何影响我们的生活。
D. 拱形门被漆成金色只是为了让它们看起来漂亮。