A
Like most teachers, on the very first day of school, Mrs Black told her students she was kind and that she loved them all the same. But that was impossible because in the front row was a little boy named Teddy. With dirty clothes, Teddy could be unpleasant.
At the school where Mrs Black taught, she was required to receive each child's past record and she put Teddy's off until last. However, when she received it, she was quite surprised.
Teddy's first grade teacher wrote, "Teddy is a bright child with a ready laugh. He does his work well and has good manners... He is a joy to be around."
His second grade teacher wrote, "Teddy is an excellent student, well liked by his classmates, but he is troubled because his mother has a terminal(致命的) illness."
His third grade teacher wrote, "His mother's death has been hard on him. Teddy doesn't show much interest in school and sometimes sleeps in class."
By now, Mrs Black realized the problem and she was ashamed(羞愧的) of herself. On the very day, she gave up teaching reading and writing. Instead, she began to teach children. Mrs Black paid special attention to Teddy. By the end of the year, Teddy had become one of the smartest children in the class.
Six years later, she received a note from Teddy. He wrote that he had finished high school, third in his class, and she was the best teacher he ever had in his whole life.
Four years after that, she got another letter, saying that he would soon graduate from college with the highest honour.
Then four more years passed and yet another letter came. This time, Teddy said he was going to be married and invited Mrs Black to his wedding. At the wedding, Teddy whispered in Mrs Black's ear, "Thank you, Mrs Black, for believing in me. Thank you so much for making me feel important and showing me that I could make a difference."
Mrs Black, with tears in eyes, whispered back, "Teddy, you have it all wrong. You were the one who taught me that I could make a difference. I didn't know how to teach until I met you."
(
A. She was required to love them by her school.
B. She was so excited that she just wanted to say it.
C. She wanted to show that she was kind and friendly.
D. She felt lonely and hoped to have someone to talk to.
(
a. Mrs Black received Teddy's past records and felt quite surprised.
b. Teddy's mum died of illness and Teddy showed little interest in school.
c. Teddy was going to get married and invited Mrs Black to his wedding.
d. Mrs Black paid special attention to Teddy and Teddy made great progress.
A. d-b-a-c B. b-a-c-d C. b-a-d-c D. d-a-b-c
(
A. Mrs Black didn't teach children reading or writing any more.
B. Mrs Black paid attention only to Teddy and took good care of him.
C. Mrs Black gave up her job as a teacher and helped people look after kids.
D. Mrs Black not only taught students knowledge but also cared about them.
(
A. A special wedding B. The best teacher ever
C. A wonderful school D. Important past records
Like most teachers, on the very first day of school, Mrs Black told her students she was kind and that she loved them all the same. But that was impossible because in the front row was a little boy named Teddy. With dirty clothes, Teddy could be unpleasant.
At the school where Mrs Black taught, she was required to receive each child's past record and she put Teddy's off until last. However, when she received it, she was quite surprised.
Teddy's first grade teacher wrote, "Teddy is a bright child with a ready laugh. He does his work well and has good manners... He is a joy to be around."
His second grade teacher wrote, "Teddy is an excellent student, well liked by his classmates, but he is troubled because his mother has a terminal(致命的) illness."
His third grade teacher wrote, "His mother's death has been hard on him. Teddy doesn't show much interest in school and sometimes sleeps in class."
By now, Mrs Black realized the problem and she was ashamed(羞愧的) of herself. On the very day, she gave up teaching reading and writing. Instead, she began to teach children. Mrs Black paid special attention to Teddy. By the end of the year, Teddy had become one of the smartest children in the class.
Six years later, she received a note from Teddy. He wrote that he had finished high school, third in his class, and she was the best teacher he ever had in his whole life.
Four years after that, she got another letter, saying that he would soon graduate from college with the highest honour.
Then four more years passed and yet another letter came. This time, Teddy said he was going to be married and invited Mrs Black to his wedding. At the wedding, Teddy whispered in Mrs Black's ear, "Thank you, Mrs Black, for believing in me. Thank you so much for making me feel important and showing me that I could make a difference."
Mrs Black, with tears in eyes, whispered back, "Teddy, you have it all wrong. You were the one who taught me that I could make a difference. I didn't know how to teach until I met you."
(
C
) 1. Why did Mrs Black tell her students she loved them all the same?A. She was required to love them by her school.
B. She was so excited that she just wanted to say it.
C. She wanted to show that she was kind and friendly.
D. She felt lonely and hoped to have someone to talk to.
(
C
) 2. Which is the CORRECT order of the following events?a. Mrs Black received Teddy's past records and felt quite surprised.
b. Teddy's mum died of illness and Teddy showed little interest in school.
c. Teddy was going to get married and invited Mrs Black to his wedding.
d. Mrs Black paid special attention to Teddy and Teddy made great progress.
A. d-b-a-c B. b-a-c-d C. b-a-d-c D. d-a-b-c
(
D
) 3. What do the underlined sentences in paragraph 6 mean?A. Mrs Black didn't teach children reading or writing any more.
B. Mrs Black paid attention only to Teddy and took good care of him.
C. Mrs Black gave up her job as a teacher and helped people look after kids.
D. Mrs Black not only taught students knowledge but also cared about them.
(
B
) 4. Which of the following can be the best title for the text?A. A special wedding B. The best teacher ever
C. A wonderful school D. Important past records
答案:【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查对文章内容的理解和分析能力。文章主要讲述了Mrs Black和Teddy之间的故事,通过这个故事来传达教育理念和师生之间的深厚情感。
1. 第一题是细节理解题,需要从文章中找到Mrs Black告诉学生她爱他们的原因。根据文章第一段的描述,Mrs Black告诉学生她爱他们是为了展示她的善良和友好,因此选项C是正确答案。
2. 第二题是排序题,需要根据文章内容将事件按照正确的顺序排列。通过阅读文章,我们可以了解到Teddy的妈妈去世后,他对学校失去了兴趣;接着Mrs Black收到了Teddy的过去记录并感到惊讶;然后她特别关注Teddy,Teddy取得了很大的进步;最后Teddy邀请Mrs Black参加他的婚礼。因此,正确的顺序是b-a-d-c,选项C是正确答案。
3. 第三题是句意理解题,需要理解文章第六段中划线句子的含义。根据文章内容,Mrs Black不仅教学生知识,还关心他们的成长和发展。因此,选项D“Mrs Black不仅教学生知识,还关心他们”是正确答案。
4. 第四题是主旨大意题,需要选择最能概括文章主题的标题。文章主要讲述了Mrs Black对Teddy的关爱和教导,以及Teddy对Mrs Black的感激之情,展现了Mrs Black作为一位优秀教师的形象。因此,选项B“最好的老师”是正确答案。
【答案】:
1. C
2. C
3. D
4. B
这是一道英语阅读理解题,主要考查对文章内容的理解和分析能力。文章主要讲述了Mrs Black和Teddy之间的故事,通过这个故事来传达教育理念和师生之间的深厚情感。
1. 第一题是细节理解题,需要从文章中找到Mrs Black告诉学生她爱他们的原因。根据文章第一段的描述,Mrs Black告诉学生她爱他们是为了展示她的善良和友好,因此选项C是正确答案。
2. 第二题是排序题,需要根据文章内容将事件按照正确的顺序排列。通过阅读文章,我们可以了解到Teddy的妈妈去世后,他对学校失去了兴趣;接着Mrs Black收到了Teddy的过去记录并感到惊讶;然后她特别关注Teddy,Teddy取得了很大的进步;最后Teddy邀请Mrs Black参加他的婚礼。因此,正确的顺序是b-a-d-c,选项C是正确答案。
3. 第三题是句意理解题,需要理解文章第六段中划线句子的含义。根据文章内容,Mrs Black不仅教学生知识,还关心他们的成长和发展。因此,选项D“Mrs Black不仅教学生知识,还关心他们”是正确答案。
4. 第四题是主旨大意题,需要选择最能概括文章主题的标题。文章主要讲述了Mrs Black对Teddy的关爱和教导,以及Teddy对Mrs Black的感激之情,展现了Mrs Black作为一位优秀教师的形象。因此,选项B“最好的老师”是正确答案。
【答案】:
1. C
2. C
3. D
4. B
解析:
翻译:
A
和大多数老师一样,开学的第一天,布莱克夫人就告诉她的学生们,她很善良,并且会一视同仁地爱他们所有人。但这是不可能的,因为前排坐着一个叫泰迪的小男孩。泰迪穿着脏衣服,可能会让人觉得不舒服。
在布莱克夫人任教的学校,她被要求接收每个孩子的过往记录,她把泰迪的记录留到了最后。然而,当她看到泰迪的记录时,她相当惊讶。
泰迪一年级的老师写道:“泰迪是个聪明的孩子,笑声爽朗。他功课做得很好,举止也很得体……和他在一起是一种快乐。”
他二年级的老师写道:“泰迪是个优秀的学生,深受同学们的喜爱,但他很苦恼,因为他的母亲身患绝症。”
他三年级的老师写道:“母亲的去世对他打击很大。泰迪对上学没什么兴趣,有时还在课堂上睡觉。”
现在,布莱克夫人意识到了问题所在,她为自己感到羞愧。就在那天,她不再只教阅读和写作。相反,她开始用心教导孩子们。布莱克夫人特别关注泰迪。到年底时,泰迪已经成为班上最聪明的孩子之一。
六年后,她收到了泰迪的一张便条。他写道,他已经高中毕业,在班上排名第三,而她是他一生中遇到过的最好的老师。
又过了四年,她又收到了一封信,信中说他很快就会以最高荣誉从大学毕业。
又过了四年,又来了一封信。这一次,泰迪说他要结婚了,并邀请布莱克夫人参加他的婚礼。在婚礼上,泰迪在布莱克夫人耳边轻声说:“谢谢您,布莱克夫人,谢谢您相信我。非常感谢您让我觉得自己很重要,也让我知道我能有所作为。”
布莱克夫人眼里含着泪,轻声回说:“泰迪,你完全弄错了。是你教会了我我能有所作为。在遇到你之前,我都不知道该怎么教书。”
( )1. 为什么布莱克夫人告诉她的学生们她会一视同仁地爱他们所有人?
A. 学校要求她爱他们。
B. 她太兴奋了,就只是想说这句话。
C. 她想表明自己很善良、很友好。
D. 她感到孤独,希望有人可以交谈。
( )2. 以下事件的正确顺序是什么?
a. 布莱克夫人收到了泰迪的过往记录,感到相当惊讶。
b. 泰迪的妈妈因病去世,泰迪对上学几乎没有兴趣。
c. 泰迪要结婚了,邀请布莱克夫人参加他的婚礼。
d. 布莱克夫人特别关注泰迪,泰迪取得了很大的进步。
A. d - b - a - c
B. b - a - c - d
C. b - a - d - c
D. d - a - b - c
( )3. 第6段中划线的句子是什么意思?
A. 布莱克夫人不再教孩子们阅读或写作了。
B. 布莱克夫人只关注泰迪,把他照顾得很好。
C. 布莱克夫人辞去了教师的工作,帮助人们照顾孩子。
D. 布莱克夫人不仅教学生知识,还关心他们。
( )4. 以下哪一项可以作为这篇文章的最佳标题?
A. 一场特别的婚礼
B. 有史以来最好的老师
C. 一所很棒的学校
D. 重要的过往记录
A
和大多数老师一样,开学的第一天,布莱克夫人就告诉她的学生们,她很善良,并且会一视同仁地爱他们所有人。但这是不可能的,因为前排坐着一个叫泰迪的小男孩。泰迪穿着脏衣服,可能会让人觉得不舒服。
在布莱克夫人任教的学校,她被要求接收每个孩子的过往记录,她把泰迪的记录留到了最后。然而,当她看到泰迪的记录时,她相当惊讶。
泰迪一年级的老师写道:“泰迪是个聪明的孩子,笑声爽朗。他功课做得很好,举止也很得体……和他在一起是一种快乐。”
他二年级的老师写道:“泰迪是个优秀的学生,深受同学们的喜爱,但他很苦恼,因为他的母亲身患绝症。”
他三年级的老师写道:“母亲的去世对他打击很大。泰迪对上学没什么兴趣,有时还在课堂上睡觉。”
现在,布莱克夫人意识到了问题所在,她为自己感到羞愧。就在那天,她不再只教阅读和写作。相反,她开始用心教导孩子们。布莱克夫人特别关注泰迪。到年底时,泰迪已经成为班上最聪明的孩子之一。
六年后,她收到了泰迪的一张便条。他写道,他已经高中毕业,在班上排名第三,而她是他一生中遇到过的最好的老师。
又过了四年,她又收到了一封信,信中说他很快就会以最高荣誉从大学毕业。
又过了四年,又来了一封信。这一次,泰迪说他要结婚了,并邀请布莱克夫人参加他的婚礼。在婚礼上,泰迪在布莱克夫人耳边轻声说:“谢谢您,布莱克夫人,谢谢您相信我。非常感谢您让我觉得自己很重要,也让我知道我能有所作为。”
布莱克夫人眼里含着泪,轻声回说:“泰迪,你完全弄错了。是你教会了我我能有所作为。在遇到你之前,我都不知道该怎么教书。”
( )1. 为什么布莱克夫人告诉她的学生们她会一视同仁地爱他们所有人?
A. 学校要求她爱他们。
B. 她太兴奋了,就只是想说这句话。
C. 她想表明自己很善良、很友好。
D. 她感到孤独,希望有人可以交谈。
( )2. 以下事件的正确顺序是什么?
a. 布莱克夫人收到了泰迪的过往记录,感到相当惊讶。
b. 泰迪的妈妈因病去世,泰迪对上学几乎没有兴趣。
c. 泰迪要结婚了,邀请布莱克夫人参加他的婚礼。
d. 布莱克夫人特别关注泰迪,泰迪取得了很大的进步。
A. d - b - a - c
B. b - a - c - d
C. b - a - d - c
D. d - a - b - c
( )3. 第6段中划线的句子是什么意思?
A. 布莱克夫人不再教孩子们阅读或写作了。
B. 布莱克夫人只关注泰迪,把他照顾得很好。
C. 布莱克夫人辞去了教师的工作,帮助人们照顾孩子。
D. 布莱克夫人不仅教学生知识,还关心他们。
( )4. 以下哪一项可以作为这篇文章的最佳标题?
A. 一场特别的婚礼
B. 有史以来最好的老师
C. 一所很棒的学校
D. 重要的过往记录