七、信息还原。(2025·江苏无锡梁溪区期末)
阅读下面短文,从短文后所给的选项中选出能填入短文空白处的最佳选项,使短文通顺连贯,其中有两项是多余选项。
Earthquakes are one of the most serious natural disasters. 1 It is a good way recommended by emergency management organizations(应急管理组织) in many countries. Remember these following tips, and you may protect yourself and your family.

Drop to your hands and knees under a table or a desk.
In the first few seconds after the shaking starts, try to quickly move away from anything that may fall and hurt you. 2 If you're in a public place like a store, do not rush away hurriedly. Get away from glass and walls to find a safe place to take cover. 3 A table or a desk can offer cover from falling things. Get down on your knees and stay under the table or the desk until the shaking stops.
4
Heads and necks are the most important as well as the easiest part to get hurt. If you're in bed during an earthquake, stay there and protect your head and neck with something soft, such as thick clothes or soft pillows(枕头). These things are soft enough to protect your head and neck. If there's nothing helpful, cover your face, head and neck with your hands and arms carefully.
Hold on and be careful.
Stay until the shaking completely stops. Be careful even when you get up as aftershocks can happen at any time after an earthquake. 5 Watch out for broken glass and falling walls. Be careful not to hurt yourself.
A. Cover your head and neck.
B. Keep calm if you're trapped.
C. You should have a plan during an earthquake.
D. If you're at home, look for a hard piece of furniture.
E. If an aftershock happens, "drop, cover, and hold on" until it stops.
F. To survive an earthquake, remember "drop, cover, and hold on".
G. Get low and walk away from any danger such as windows and shelves.
1.
2.
3.
4.
5.
阅读下面短文,从短文后所给的选项中选出能填入短文空白处的最佳选项,使短文通顺连贯,其中有两项是多余选项。
Earthquakes are one of the most serious natural disasters. 1 It is a good way recommended by emergency management organizations(应急管理组织) in many countries. Remember these following tips, and you may protect yourself and your family.

Drop to your hands and knees under a table or a desk.
In the first few seconds after the shaking starts, try to quickly move away from anything that may fall and hurt you. 2 If you're in a public place like a store, do not rush away hurriedly. Get away from glass and walls to find a safe place to take cover. 3 A table or a desk can offer cover from falling things. Get down on your knees and stay under the table or the desk until the shaking stops.
4
Heads and necks are the most important as well as the easiest part to get hurt. If you're in bed during an earthquake, stay there and protect your head and neck with something soft, such as thick clothes or soft pillows(枕头). These things are soft enough to protect your head and neck. If there's nothing helpful, cover your face, head and neck with your hands and arms carefully.
Hold on and be careful.
Stay until the shaking completely stops. Be careful even when you get up as aftershocks can happen at any time after an earthquake. 5 Watch out for broken glass and falling walls. Be careful not to hurt yourself.
A. Cover your head and neck.
B. Keep calm if you're trapped.
C. You should have a plan during an earthquake.
D. If you're at home, look for a hard piece of furniture.
E. If an aftershock happens, "drop, cover, and hold on" until it stops.
F. To survive an earthquake, remember "drop, cover, and hold on".
G. Get low and walk away from any danger such as windows and shelves.
1.
F
2.
G
3.
D
4.
A
5.
E
答案:1. F 2. G 3. D 4. A 5. E
解析:
翻译:
### 七、信息还原
地震是最严重的自然灾害之一。1______这是许多国家应急管理组织推荐的一种好方法。记住以下这些小贴士,你或许可以保护自己和家人。
#### 蹲下躲在桌子下方
在震动开始后的最初几秒钟内,尽量快速远离任何可能掉落并伤到你的东西。2______如果你在像商店这样的公共场所,不要匆忙跑开。远离玻璃和墙壁,找一个安全的地方躲避。3______桌子可以为你遮挡掉落的东西。跪下并待在桌子下方,直到震动停止。
#### 4______
头部和颈部是最重要且最容易受伤的部位。如果地震时你在床上,就待在那里,用柔软的东西,比如厚衣服或软枕头,保护你的头部和颈部。这些东西足够柔软,可以保护你的头部和颈部。如果没有有用的东西,就用手和胳膊小心地护住你的脸、头和脖子。
#### 坚持住并小心
一直待到震动完全停止。即使你站起来也要小心,因为地震后余震随时可能发生。5______注意碎玻璃和倒塌的墙壁。小心别伤到自己。
A. 护住你的头和脖子。
B. 如果你被困住了,保持冷静。
C. 地震时你应该有一个计划。
D. 如果你在家,找一件坚固的家具。
E. 如果发生余震,“蹲下、掩护、坚持住”直到它停止。
F. 为了在地震中幸存下来,记住“蹲下、掩护、坚持住”。
G. 放低身体并远离任何危险,比如窗户和架子。
1. ______
2. ______
3. ______
4. ______
5. ______
### 七、信息还原
地震是最严重的自然灾害之一。1______这是许多国家应急管理组织推荐的一种好方法。记住以下这些小贴士,你或许可以保护自己和家人。
#### 蹲下躲在桌子下方
在震动开始后的最初几秒钟内,尽量快速远离任何可能掉落并伤到你的东西。2______如果你在像商店这样的公共场所,不要匆忙跑开。远离玻璃和墙壁,找一个安全的地方躲避。3______桌子可以为你遮挡掉落的东西。跪下并待在桌子下方,直到震动停止。
#### 4______
头部和颈部是最重要且最容易受伤的部位。如果地震时你在床上,就待在那里,用柔软的东西,比如厚衣服或软枕头,保护你的头部和颈部。这些东西足够柔软,可以保护你的头部和颈部。如果没有有用的东西,就用手和胳膊小心地护住你的脸、头和脖子。
#### 坚持住并小心
一直待到震动完全停止。即使你站起来也要小心,因为地震后余震随时可能发生。5______注意碎玻璃和倒塌的墙壁。小心别伤到自己。
A. 护住你的头和脖子。
B. 如果你被困住了,保持冷静。
C. 地震时你应该有一个计划。
D. 如果你在家,找一件坚固的家具。
E. 如果发生余震,“蹲下、掩护、坚持住”直到它停止。
F. 为了在地震中幸存下来,记住“蹲下、掩护、坚持住”。
G. 放低身体并远离任何危险,比如窗户和架子。
1. ______
2. ______
3. ______
4. ______
5. ______