四、词语运用。
根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。
I have a lot of wonderful school life memories. Last month, some of my classmates and I t 1 part in a cheerleading(啦啦队活动) competition at our school art festival.
The autumn in Beijing was comfortable. It was a l 2 time to play in the playground after class. But we couldn't. We spent a lot of time p 3. If ever we wanted to give up, we would say, “We will win and achieve(实现) our d 4!” If one of us didn't know what to do, we would help h 5. When we were tired, we would take care of each o 6. After several weeks' practice, we could do much b 7 than before!
On 12 November, the c 8 started. Before going on stage, we practised one more time. “Let's welcome girls from Class 20, Grade 8,” the host said. The music started. And we followed it. We r 9 enjoyed our show.
Finally, hard work brought us success. We came f 10! We will always remember this moment!
1.
6.
根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。
I have a lot of wonderful school life memories. Last month, some of my classmates and I t 1 part in a cheerleading(啦啦队活动) competition at our school art festival.
The autumn in Beijing was comfortable. It was a l 2 time to play in the playground after class. But we couldn't. We spent a lot of time p 3. If ever we wanted to give up, we would say, “We will win and achieve(实现) our d 4!” If one of us didn't know what to do, we would help h 5. When we were tired, we would take care of each o 6. After several weeks' practice, we could do much b 7 than before!
On 12 November, the c 8 started. Before going on stage, we practised one more time. “Let's welcome girls from Class 20, Grade 8,” the host said. The music started. And we followed it. We r 9 enjoyed our show.
Finally, hard work brought us success. We came f 10! We will always remember this moment!
1.
took
 2. lovely
 3. practising
 4. dream
 5. her
6.
other
 7. better
 8. competition
 9. really
 10. first
答案:1. took 2. lovely 3. practising 4. dream 5. her 6. other 7. better 8. competition 9. really 10. first
解析:
翻译:
四、词语运用。
根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。
我有很多美好的校园生活回忆。上个月,我和我的一些同学在我们学校的艺术节上**参加**了一场啦啦队比赛。
北京的秋天很舒适。这是课后在操场上玩耍的**好**时光。但我们不能(这么做)。我们花了很多时间**练习**。如果我们中有人想要放弃,我们会说:“我们会赢,会实现我们的**梦想**!”如果我们中的一个人不知道该做什么,我们会帮助**他/她**。当我们疲惫时,我们会互相照顾。经过几周的练习,我们能比以前做得**更好**了!
11月12日,**比赛**开始了。上台前,我们又练习了一次。“让我们欢迎八年级20班的女孩们,”主持人说。音乐响起。我们跟着(音乐的节奏)。我们**真的**很享受我们的表演。
最后,努力工作给我们带来了成功。我们获得了**第一名**!我们将永远记住这一刻!
1. 参加(take part in,此处为一般过去时,填took)
2. 好的(lovely)
3. 练习(practising,spend time doing sth.)
4. 梦想(dreams,此处用复数表泛指)
5. 他/她(him/her)
6. 彼此(other,each other)
7. 更好(better,than提示用比较级)
8. 比赛(competition)
9. 真的(really)
10. 第一(first,come first表示“获得第一名”)
四、词语运用。
根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。
我有很多美好的校园生活回忆。上个月,我和我的一些同学在我们学校的艺术节上**参加**了一场啦啦队比赛。
北京的秋天很舒适。这是课后在操场上玩耍的**好**时光。但我们不能(这么做)。我们花了很多时间**练习**。如果我们中有人想要放弃,我们会说:“我们会赢,会实现我们的**梦想**!”如果我们中的一个人不知道该做什么,我们会帮助**他/她**。当我们疲惫时,我们会互相照顾。经过几周的练习,我们能比以前做得**更好**了!
11月12日,**比赛**开始了。上台前,我们又练习了一次。“让我们欢迎八年级20班的女孩们,”主持人说。音乐响起。我们跟着(音乐的节奏)。我们**真的**很享受我们的表演。
最后,努力工作给我们带来了成功。我们获得了**第一名**!我们将永远记住这一刻!
1. 参加(take part in,此处为一般过去时,填took)
2. 好的(lovely)
3. 练习(practising,spend time doing sth.)
4. 梦想(dreams,此处用复数表泛指)
5. 他/她(him/her)
6. 彼此(other,each other)
7. 更好(better,than提示用比较级)
8. 比赛(competition)
9. 真的(really)
10. 第一(first,come first表示“获得第一名”)
五、热点素材阅读理解。
Do you want to live a happier life? Try laughing for no reason. That's how many people start their day at Laughter Yoga(瑜伽) Clubs around the world, and many doctors now think that having a good laugh might be one of the best ways to stay healthy.
The first Laughter Yoga Club was started in Mumbai, India, in 1995 by Dr Madan Kataria. “Young children laugh about 300 times a day. Adults laugh between 7 and 15 times a day,” says Dr Kataria. “Everyone is naturally good at laughing. We want people to feel happy with their lives.”
A study at UCLA Medical School in California shows that laughter reduces stress(减缓压力) and is very good for the heart. Laughter Yoga is used in many hospitals for the illness treatment and it is also practised in schools, factories and old people's homes.
So what is Laughter Yoga? I went to the nearest Laughter Yoga Club to find the answer. I was quite nervous about it. I didn't like the idea of laughing with others. Our laughter teacher told us to clap our hands and say, “Ho ho ho, ha ha ha.” He said our bodies can't tell the difference between fake laughter and real laughter, so they both work. After ten minutes, everybody in the room was laughing for real! We did different kinds of laughter exercises and finally I was surprised by how relaxed I felt.
So if you're sad about something, just start laughing. As Dr Kataria says, “When you laugh, you change, and when you change, the world around you changes.”
(
A. Eating healthy food.
B. Having a good laugh.
C. Exercising regularly.
D. Sleeping for 8 hours a day.
(
A. The Laughter Yoga Club.
B. The study.
C. The illness treatment.
D. Laughter Yoga.
(
a. Nervous. b. Surprised. c. Sad. d. Relaxed.
A. abc
B. abd
C. acd
D. bcd
(
A. To ask us to join the Laughter Yoga Club.
B. To advise us to laugh for a happier life.
C. To show us different ways of laughing.
D. To tell us the man behind the Laughter Yoga Club.
Do you want to live a happier life? Try laughing for no reason. That's how many people start their day at Laughter Yoga(瑜伽) Clubs around the world, and many doctors now think that having a good laugh might be one of the best ways to stay healthy.
The first Laughter Yoga Club was started in Mumbai, India, in 1995 by Dr Madan Kataria. “Young children laugh about 300 times a day. Adults laugh between 7 and 15 times a day,” says Dr Kataria. “Everyone is naturally good at laughing. We want people to feel happy with their lives.”
A study at UCLA Medical School in California shows that laughter reduces stress(减缓压力) and is very good for the heart. Laughter Yoga is used in many hospitals for the illness treatment and it is also practised in schools, factories and old people's homes.
So what is Laughter Yoga? I went to the nearest Laughter Yoga Club to find the answer. I was quite nervous about it. I didn't like the idea of laughing with others. Our laughter teacher told us to clap our hands and say, “Ho ho ho, ha ha ha.” He said our bodies can't tell the difference between fake laughter and real laughter, so they both work. After ten minutes, everybody in the room was laughing for real! We did different kinds of laughter exercises and finally I was surprised by how relaxed I felt.
So if you're sad about something, just start laughing. As Dr Kataria says, “When you laugh, you change, and when you change, the world around you changes.”
(
B
)1. What might be one of the best ways to stay healthy according to many doctors?A. Eating healthy food.
B. Having a good laugh.
C. Exercising regularly.
D. Sleeping for 8 hours a day.
(
D
)2. What does the underlined word “it” in Paragraph 3 refer to(指代)?A. The Laughter Yoga Club.
B. The study.
C. The illness treatment.
D. Laughter Yoga.
(
B
)3. How did the writer feel about his experience in the Laughter Yoga Club?a. Nervous. b. Surprised. c. Sad. d. Relaxed.
A. abc
B. abd
C. acd
D. bcd
(
B
)4. What's the purpose(目的) of the passage?A. To ask us to join the Laughter Yoga Club.
B. To advise us to laugh for a happier life.
C. To show us different ways of laughing.
D. To tell us the man behind the Laughter Yoga Club.
答案:1. B 【点拨】根据第一段中的“many doctors now think that having a good laugh might be one of the best ways to stay healthy”可知,许多医生认为开怀大笑可能是保持健康的最好方法之一。故选 B。2. D 【点拨】根据语境可知,it 指的是“Laughter Yoga”。故选 D。3. B 【点拨】根据第四段中的“I was quite nervous about it. I didn't like the idea of laughing with others.”可知,作者一开始很紧张;根据“We did different kinds of laughter exercises and finally I was surprised by how relaxed I felt.”可知,作者最后感到很放松和惊讶。故选 B。4. B 【点拨】根据第一段和最后一段内容可知,文章建议我们多笑,这样能生活得更快乐。故选 B。
解析:
翻译:
五、热点素材阅读理解。
你想要过更快乐的生活吗?试着无缘无故地笑。世界各地的大笑瑜伽俱乐部的很多人就是这样开启他们的一天的,现在很多医生认为开怀大笑可能是保持健康的最佳方式之一。
1995年,马丹·卡塔里亚博士在印度孟买创办了第一家大笑瑜伽俱乐部。“小孩子一天大约笑300次。成年人一天笑7到15次,”卡塔里亚博士说。“每个人天生就很会笑。我们希望人们对自己的生活感到快乐。”
加利福尼亚州加州大学洛杉矶分校医学院的一项研究表明,笑可以减轻压力,对心脏非常有益。大笑瑜伽被用于许多医院的疾病治疗,并且它也在学校、工厂和养老院中被练习。
那么什么是大笑瑜伽呢?我去了最近的大笑瑜伽俱乐部寻找答案。我对此相当紧张。我不喜欢和别人一起笑的想法。我们的笑疗老师让我们拍手并说:“吼吼吼,哈哈哈。”他说我们的身体无法区分假笑和真笑,所以它们都有效果。十分钟后,房间里的每个人都真的笑了起来!我们做了不同种类的笑的练习,最后我对自己感到如此放松而感到惊讶。
所以如果你因为某事而难过,就开始笑吧。正如卡塔里亚博士所说:“当你笑的时候,你会改变,当你改变的时候,你周围的世界也会改变。”
( )1. 根据很多医生的说法,保持健康的最佳方式之一可能是什么?
A. 吃健康的食物。
B. 开怀大笑。
C. 定期锻炼。
D. 每天睡8个小时。
( )2. 第三段中划线的单词“it”指代什么?
A. 大笑瑜伽俱乐部。
B. 这项研究。
C. 疾病治疗。
D. 大笑瑜伽。
( )3. 作者对他在大笑瑜伽俱乐部的经历感觉如何?
a. 紧张的。b. 惊讶的。c. 难过的。d. 放松的。
A. abc
B. abd
C. acd
D. bcd
( )4. 这篇文章的目的是什么?
A. 让我们加入大笑瑜伽俱乐部。
B. 建议我们为了更快乐的生活而笑。
C. 向我们展示不同的笑的方式。
D. 告诉我们大笑瑜伽俱乐部背后的那个人。
五、热点素材阅读理解。
你想要过更快乐的生活吗?试着无缘无故地笑。世界各地的大笑瑜伽俱乐部的很多人就是这样开启他们的一天的,现在很多医生认为开怀大笑可能是保持健康的最佳方式之一。
1995年,马丹·卡塔里亚博士在印度孟买创办了第一家大笑瑜伽俱乐部。“小孩子一天大约笑300次。成年人一天笑7到15次,”卡塔里亚博士说。“每个人天生就很会笑。我们希望人们对自己的生活感到快乐。”
加利福尼亚州加州大学洛杉矶分校医学院的一项研究表明,笑可以减轻压力,对心脏非常有益。大笑瑜伽被用于许多医院的疾病治疗,并且它也在学校、工厂和养老院中被练习。
那么什么是大笑瑜伽呢?我去了最近的大笑瑜伽俱乐部寻找答案。我对此相当紧张。我不喜欢和别人一起笑的想法。我们的笑疗老师让我们拍手并说:“吼吼吼,哈哈哈。”他说我们的身体无法区分假笑和真笑,所以它们都有效果。十分钟后,房间里的每个人都真的笑了起来!我们做了不同种类的笑的练习,最后我对自己感到如此放松而感到惊讶。
所以如果你因为某事而难过,就开始笑吧。正如卡塔里亚博士所说:“当你笑的时候,你会改变,当你改变的时候,你周围的世界也会改变。”
( )1. 根据很多医生的说法,保持健康的最佳方式之一可能是什么?
A. 吃健康的食物。
B. 开怀大笑。
C. 定期锻炼。
D. 每天睡8个小时。
( )2. 第三段中划线的单词“it”指代什么?
A. 大笑瑜伽俱乐部。
B. 这项研究。
C. 疾病治疗。
D. 大笑瑜伽。
( )3. 作者对他在大笑瑜伽俱乐部的经历感觉如何?
a. 紧张的。b. 惊讶的。c. 难过的。d. 放松的。
A. abc
B. abd
C. acd
D. bcd
( )4. 这篇文章的目的是什么?
A. 让我们加入大笑瑜伽俱乐部。
B. 建议我们为了更快乐的生活而笑。
C. 向我们展示不同的笑的方式。
D. 告诉我们大笑瑜伽俱乐部背后的那个人。