五、阅读短文,回答问题
It was 9 p.m. Detective Brown was reading a book at home. Suddenly, the power was broken. Five minutes later, there was a loud noise. Then, a near house was burned. Detective Brown ran there at once. The owner of this house was an old woman. She was very sad. Then she said to the detective, "Luckily, I was buying something in a shop, otherwise..."
"There was a smell of gas at the scene," the detective said. "The explosion (爆炸) should be caused by the gas leakage (泄露)."
At this time, one policeman came here. "The fire started burning from the bedroom."
The old woman said, "But in my bedroom, there was just a bed, a phone and a box. Why?"
The policeman replied, "It's very strange. The power happened to break when the fire happened. So, it's possible to be caused by power leakage."
"It seems that it is a murder," Detective Brown said. The policeman found out that the old woman's nephew (侄子) Roy was the suspect. Because the old woman had a lot of jewellery and had them insured (上保险). And Roy would get everything after the old woman passed away. But Roy wasn't there when the fire happened. It could be proved that he was in the hotel which was 10 km away.
The detective asked, "Did Roy go to the old woman's house that night?" "Yes. He finished his dinner and left at half past eight o'clock," the policeman answered. Detective Brown thought for a few minutes and said, "It was made by Roy. It's Roy who cut off the phone line and turned on the gas. When the house was filled with gas, he would call the old woman. Then, the fire would come out."
...
前3题每题的答案不超过10个词,第4题答案词数不限。
1. When did the explosion happen?
2. Where did the fire start?
3. How many characters are mentioned in the story?
4. What might happen at the end of the story?
It was 9 p.m. Detective Brown was reading a book at home. Suddenly, the power was broken. Five minutes later, there was a loud noise. Then, a near house was burned. Detective Brown ran there at once. The owner of this house was an old woman. She was very sad. Then she said to the detective, "Luckily, I was buying something in a shop, otherwise..."
"There was a smell of gas at the scene," the detective said. "The explosion (爆炸) should be caused by the gas leakage (泄露)."
At this time, one policeman came here. "The fire started burning from the bedroom."
The old woman said, "But in my bedroom, there was just a bed, a phone and a box. Why?"
The policeman replied, "It's very strange. The power happened to break when the fire happened. So, it's possible to be caused by power leakage."
"It seems that it is a murder," Detective Brown said. The policeman found out that the old woman's nephew (侄子) Roy was the suspect. Because the old woman had a lot of jewellery and had them insured (上保险). And Roy would get everything after the old woman passed away. But Roy wasn't there when the fire happened. It could be proved that he was in the hotel which was 10 km away.
The detective asked, "Did Roy go to the old woman's house that night?" "Yes. He finished his dinner and left at half past eight o'clock," the policeman answered. Detective Brown thought for a few minutes and said, "It was made by Roy. It's Roy who cut off the phone line and turned on the gas. When the house was filled with gas, he would call the old woman. Then, the fire would come out."
...
前3题每题的答案不超过10个词,第4题答案词数不限。
1. When did the explosion happen?
At 9:05 p.m.
2. Where did the fire start?
From the bedroom.
3. How many characters are mentioned in the story?
Four.
4. What might happen at the end of the story?
Roy was arrested by the police because Detective Brown found out his criminal method.
答案:1. At 9:05 p.m.
2. From the bedroom.
3. Four.
4. Roy was arrested by the police because Detective Brown found out his criminal method.
2. From the bedroom.
3. Four.
4. Roy was arrested by the police because Detective Brown found out his criminal method.
解析:
翻译:
五、阅读短文,回答问题
晚上9点。布朗侦探正在家里看书。突然,停电了。五分钟后,传来一声巨响。然后,附近的一所房子着火了。布朗侦探立刻跑了过去。这所房子的主人是一位老妇人。她非常伤心。然后她对侦探说:“幸运的是,我当时正在一家商店买东西,否则……”
“现场有一股煤气味,”侦探说,“爆炸应该是由煤气泄漏引起的。”
这时,一名警察来到这里。“火是从卧室开始烧起来的。”
老妇人说:“但我的卧室里只有一张床、一部电话和一个箱子。为什么会这样?”
警察回答说:“这很奇怪。火灾发生时正好停电了。所以,也有可能是漏电引起的。”
“这似乎是一起谋杀案,”布朗侦探说。警察查明老妇人的侄子罗伊是嫌疑人。因为老妇人有很多珠宝,并且给它们上了保险。而且罗伊会在老妇人去世后得到一切。但是火灾发生时罗伊不在那里。可以证明他当时在10公里外的一家酒店里。
侦探问:“那天晚上罗伊去老妇人家了吗?”“是的。他吃完晚饭,在八点半的时候离开了。”警察回答道。布朗侦探思考了几分钟,然后说:“这是罗伊干的。是罗伊切断了电话线并打开了煤气。当房子里充满煤气时,他会给老妇人打电话。然后,就会起火。”
……
前3题每题的答案不超过10个词,第4题答案词数不限。
1. 爆炸什么时候发生的?______
2. 火是从哪里开始烧的?______
3. 故事中提到了多少个人物?______
4. 故事的结尾可能会发生什么?______
五、阅读短文,回答问题
晚上9点。布朗侦探正在家里看书。突然,停电了。五分钟后,传来一声巨响。然后,附近的一所房子着火了。布朗侦探立刻跑了过去。这所房子的主人是一位老妇人。她非常伤心。然后她对侦探说:“幸运的是,我当时正在一家商店买东西,否则……”
“现场有一股煤气味,”侦探说,“爆炸应该是由煤气泄漏引起的。”
这时,一名警察来到这里。“火是从卧室开始烧起来的。”
老妇人说:“但我的卧室里只有一张床、一部电话和一个箱子。为什么会这样?”
警察回答说:“这很奇怪。火灾发生时正好停电了。所以,也有可能是漏电引起的。”
“这似乎是一起谋杀案,”布朗侦探说。警察查明老妇人的侄子罗伊是嫌疑人。因为老妇人有很多珠宝,并且给它们上了保险。而且罗伊会在老妇人去世后得到一切。但是火灾发生时罗伊不在那里。可以证明他当时在10公里外的一家酒店里。
侦探问:“那天晚上罗伊去老妇人家了吗?”“是的。他吃完晚饭,在八点半的时候离开了。”警察回答道。布朗侦探思考了几分钟,然后说:“这是罗伊干的。是罗伊切断了电话线并打开了煤气。当房子里充满煤气时,他会给老妇人打电话。然后,就会起火。”
……
前3题每题的答案不超过10个词,第4题答案词数不限。
1. 爆炸什么时候发生的?______
2. 火是从哪里开始烧的?______
3. 故事中提到了多少个人物?______
4. 故事的结尾可能会发生什么?______