零五网 全部参考答案 创新优化学案 2025年创新优化学案九年级英语上册译林版 第144页解析答案
五、阅读理解
The sudden death of Sir Charles Baskerville made everybody sad as he was a nice and respected man and had made many friends in Dartmoor during the two years he was at Baskerville Hall.
Mr Barrymore,the butler (管家),said that Sir Charles had been sad and stressed these days. He told Barrymore that he was planning to return to London the next day.
Then,he went for his usual evening walk. He did not return,and at midnight,Barrymore went to look for him. He followed Sir Charles' footprints along the path until he found his master's body lying near the end of it.
A man called Murphy was on the moor (荒野) at the time and said that he heard shouting,but he was drunk at the time and no one would believe what he said.
The report said that Sir Charles had a weak heart and died of a heart attack. And this made it clear that the stories of a huge hound(猎犬) should not be believed.
"Do you know anything more than what is in the newspapers?" said Holmes when Dr Mortimer had finished.
"Yes indeed. Sir Charles would never go out onto the moor at night because he was in fear of being attacked. He asked me several times whether I had heard the hound howling (吼叫) at night,but I never had. I was there within an hour when he died. I went over to see his body. He lay face down on the ground with his arms out and his fingers dug into the ground. At the inquest,Barrymore said that he saw nothing else,but I did. I saw footprints,Mr Holmes."
"Footprints?" said Holmes,leaning forward. "A man's or a woman's?"
Mortimer looked at us for a moment before replying. "Mr Holmes,they were the footprints of a huge hound!"
(
B
) 1. Which is the correct order of what happened?
① Mortimer arrived at the scene and checked the body.
② Mortimer found footprints of a huge hound.
③ Barrymore saw a man called Murphy on the moor.
④ Charles Baskerville went out for an evening walk.
⑤ Barrymore went out to look for his master.
A. ④③⑤②① B. ④⑤③①② C. ③④⑤①② D. ④⑤①③②
(
A
) 2. The underlined word "this" in Paragraph 5 refers to ______.
A. the cause of Charles' death B. what Murphy said
C. Charles' footprints D. the hound's footprints
(
C
) 3. We can infer from the passage that ______.
A. what Barrymore said was true B. Murphy saw who the murderer was
C. the murderer was playing a trick D. Sir Charles killed himself
答案:【解析】:
这是一道英语阅读理解题目,主要考查学生对文章细节的理解和推理能力。对于第一题,需要理清文章中事件的发生顺序;第二题考查对文章中代词指代内容的理解;第三题则是考查对文章内容的推理判断。解题方法主要是通过仔细阅读文章,找到相关语句进行分析和判断。
1. 文章中首先提到“Then, he went for his usual evening walk.”,即④Charles Baskerville went out for an evening walk.;接着“and at midnight, Barrymore went to look for him.”,即⑤Barrymore went out to look for his master.;然后“I was there within an hour when he died. I went over to see his body.”,这里的“I”是Mortimer,即①Mortimer arrived at the scene and checked the body.;再接着“A man called Murphy was on the moor (荒野) at the time”,即③Barrymore saw a man called Murphy on the moor.(这里Barrymore看到Murphy是在寻找主人过程中,从时间顺序上在Mortimer检查尸体之后);最后“I saw footprints, Mr Holmes. They were the footprints of a huge hound!”,即②Mortimer found footprints of a huge hound. 所以正确顺序是B选项。
2. 在第五段“The report said that Sir Charles had a weak heart and died of a heart attack. And this made it clear that the stories of a huge hound(猎犬) should not be believed.”,这里的“this”指代前面提到的Charles的死因,即A选项“the cause of Charles' death”。
3. 从文章内容来看,Barrymore说Charles是心脏病发作死亡,而Mortimer发现了猎犬的脚印,结合常识推理,很可能是凶手制造了Charles被猎犬吓死的假象,即C选项“the murderer was playing a trick”。A选项,仅从文章内容不能确定Barrymore说的就是真的;B选项,Murphy当时喝醉了,没人相信他的话,所以不能说Murphy看到了凶手;D选项,文章没有任何线索表明Charles是自杀。
【答案】:
1. B
2. A
3. C
解析:
翻译:
五、阅读理解
查尔斯·巴斯克维尔爵士的突然离世让所有人都很悲伤,因为他是一个友善且受人尊敬的人,在巴斯克维尔庄园的两年里,他在达特穆尔结交了很多朋友。
管家巴里摩尔先生说,查尔斯爵士这些天一直很悲伤、压力很大。他告诉巴里摩尔,他计划第二天回伦敦。
然后,他像往常一样去晚上散步了。他没有回来,午夜时分,巴里摩尔出去找他。他沿着小路循着查尔斯爵士的脚印走,直到发现主人的尸体躺在小路的尽头附近。
当时有个叫墨菲的人在荒野上,他说他听到了喊叫声,但他当时喝醉了,没人会相信他说的话。
报告称查尔斯爵士心脏虚弱,死于心脏病发作。这就清楚地表明,关于一只巨大猎犬的传说不应被相信。
“莫蒂默医生讲完后,”福尔摩斯说,“除了报纸上的内容,你还知道别的吗?”
“确实知道。查尔斯爵士晚上从不会去荒野,因为他害怕遭到袭击。他好几次问我有没有在晚上听到猎犬的吼叫声,但我从没听到过。他去世后不到一小时我就到了那里。我过去看他的尸体。他脸朝下趴在地上,胳膊伸着,手指插进地里。在审讯时,巴里摩尔说他没看到别的东西,但我看到了。我看到了脚印,福尔摩斯先生。”
“脚印?”福尔摩斯向前探着身子说,“男人的还是女人的?”
莫蒂默看了我们一会儿才回答。“福尔摩斯先生,那是一只巨大猎犬的脚印!”
( )1. 所发生事情的正确顺序是哪一个?
① 莫蒂默到达现场并检查尸体。
② 莫蒂默发现一只巨大猎犬的脚印。
③ 巴里摩尔在荒野上看到一个叫墨菲的人。
④ 查尔斯·巴斯克维尔出去晚上散步。
⑤ 巴里摩尔出去找他的主人。
A. ④③⑤②①
B. ④⑤③①②
C. ③④⑤①②
D. ④⑤①③②
( )2. 第5段中划线的单词“this”指的是______。
A. 查尔斯的死因
B. 墨菲说的话
C. 查尔斯的脚印
D. 猎犬的脚印
( )3. 从文章中我们可以推断出______。
A. 巴里摩尔说的是真的
B. 墨菲看到了凶手是谁
C. 凶手在耍花招
D. 查尔斯爵士自杀了
上一页 下一页