一、完形填空
There will be a lot of problems in a teenager's life. They are just a part of 1 to be an adult. However,2 they are dealt with well,they won't become real problems.
Some parents don't understand their teenage children very well. They don't 3 their wishes or different moods at this special time of life. They don't understand that it is quite 4 for teenagers to become adults. That is also the reason why teenagers 5 don't know what to do and get angry easily.
I think I'm a good example of that kind of person. I had a(n) 6 like that. When I just went to middle school,I 7 a lot of problems for my teachers. I didn't obey the class rules and kept talking to my classmates in class. So the head teacher called my parents. After they learned what had happened,my parents took me home. To my surprise,they weren't 8 with me. They talked with me about the problem and tried to find out the reason for the problem 9 we could solve it. With their help,the problem was solved in the end. And I was really 10 for what they did for me.
When there's a problem in a child's life,parents should find a good chance to have a talk with the child first. Then they should try to solve the problem together.
(
(
(
(
(
(
(
(
(
(
There will be a lot of problems in a teenager's life. They are just a part of 1 to be an adult. However,2 they are dealt with well,they won't become real problems.
Some parents don't understand their teenage children very well. They don't 3 their wishes or different moods at this special time of life. They don't understand that it is quite 4 for teenagers to become adults. That is also the reason why teenagers 5 don't know what to do and get angry easily.
I think I'm a good example of that kind of person. I had a(n) 6 like that. When I just went to middle school,I 7 a lot of problems for my teachers. I didn't obey the class rules and kept talking to my classmates in class. So the head teacher called my parents. After they learned what had happened,my parents took me home. To my surprise,they weren't 8 with me. They talked with me about the problem and tried to find out the reason for the problem 9 we could solve it. With their help,the problem was solved in the end. And I was really 10 for what they did for me.
When there's a problem in a child's life,parents should find a good chance to have a talk with the child first. Then they should try to solve the problem together.
(
B
)1. A. giving up B. growing up C. looking up D. cleaning up(
A
)2. A. if B. before C. because D. since(
B
)3. A. get over B. care about C. keep out D. take away(
C
)4. A. easy B. wonderful C. hard D. nervous(
D
)5. A. hardly B. seldom C. never D. sometimes(
A
)6. A. experience B. idea C. mistake D. secret(
A
)7. A. caused B. solved C. faced D. got into(
B
)8. A. happy B. angry C. strict D. busy(
C
)9. A. in fact B. ever since C. so that D. only when(
C
)10. A. sorry B. afraid C. thankful D. patient答案:【解析】:
这是一道英语完形填空题,主要考查对词汇、短语以及上下文理解的能力。题目给出了一个关于青少年生活中问题的短文,其中包含一些空白处需要填写。我们需要根据上下文的内容,从给出的选项中选择最合适的词汇或短语填入空白处。
1. 第一个空,根据语境“They are just a part of _____ to be an adult.”,这里需要一个与“成为成年人”相关的短语。选项中,“growing up”表示成长,符合语境。
2. 第二个空,句子是“However, _____ they are dealt with well, they won't become real problems.”,需要一个引导条件状语从句的连词。选项中,“if”表示如果,符合语境。
3. 第三个空,句子是“They don't _____ their wishes or different moods at this special time of life.”,需要一个动词短语来描述父母对孩子的态度。选项中,“care about”表示关心,符合语境。
4. 第四个空,句子是“They don't understand that it is quite _____ for teenagers to become adults.”,需要一个形容词来描述青少年成为成年人的过程。选项中,“hard”表示困难的,符合语境。
5. 第五个空,句子是“That is also the reason why teenagers _____ don't know what to do and get angry easily.”,需要一个副词来描述青少年的情绪状态。选项中,“sometimes”表示有时,符合语境。
6. 第六个空,句子是“I had a(n) _____ like that.”,需要一个名词来描述作者的经历。选项中,“experience”表示经历,符合语境。
7. 第七个空,句子是“When I just went to middle school, I _____ a lot of problems for my teachers.”,需要一个动词来描述作者给老师带来的问题。选项中,“caused”表示引起,符合语境。
8. 第八个空,句子是“To my surprise, they weren't _____ with me.”,需要一个形容词来描述父母对作者的态度。选项中,“angry”表示生气的,符合语境。
9. 第九个空,句子是“They talked with me about the problem and tried to find out the reason for the problem _____ we could solve it.”,需要一个连词短语来引导目的状语从句。选项中,“so that”表示以便,符合语境。
10. 第十个空,句子是“And I was really _____ for what they did for me.”,需要一个形容词来描述作者对父母的感激之情。选项中,“thankful”表示感激的,符合语境。
【答案】:
1. B;2. A;3. B;4. C;5. D;6. A;7. A;8. B;9. C;10. C。
这是一道英语完形填空题,主要考查对词汇、短语以及上下文理解的能力。题目给出了一个关于青少年生活中问题的短文,其中包含一些空白处需要填写。我们需要根据上下文的内容,从给出的选项中选择最合适的词汇或短语填入空白处。
1. 第一个空,根据语境“They are just a part of _____ to be an adult.”,这里需要一个与“成为成年人”相关的短语。选项中,“growing up”表示成长,符合语境。
2. 第二个空,句子是“However, _____ they are dealt with well, they won't become real problems.”,需要一个引导条件状语从句的连词。选项中,“if”表示如果,符合语境。
3. 第三个空,句子是“They don't _____ their wishes or different moods at this special time of life.”,需要一个动词短语来描述父母对孩子的态度。选项中,“care about”表示关心,符合语境。
4. 第四个空,句子是“They don't understand that it is quite _____ for teenagers to become adults.”,需要一个形容词来描述青少年成为成年人的过程。选项中,“hard”表示困难的,符合语境。
5. 第五个空,句子是“That is also the reason why teenagers _____ don't know what to do and get angry easily.”,需要一个副词来描述青少年的情绪状态。选项中,“sometimes”表示有时,符合语境。
6. 第六个空,句子是“I had a(n) _____ like that.”,需要一个名词来描述作者的经历。选项中,“experience”表示经历,符合语境。
7. 第七个空,句子是“When I just went to middle school, I _____ a lot of problems for my teachers.”,需要一个动词来描述作者给老师带来的问题。选项中,“caused”表示引起,符合语境。
8. 第八个空,句子是“To my surprise, they weren't _____ with me.”,需要一个形容词来描述父母对作者的态度。选项中,“angry”表示生气的,符合语境。
9. 第九个空,句子是“They talked with me about the problem and tried to find out the reason for the problem _____ we could solve it.”,需要一个连词短语来引导目的状语从句。选项中,“so that”表示以便,符合语境。
10. 第十个空,句子是“And I was really _____ for what they did for me.”,需要一个形容词来描述作者对父母的感激之情。选项中,“thankful”表示感激的,符合语境。
【答案】:
1. B;2. A;3. B;4. C;5. D;6. A;7. A;8. B;9. C;10. C。
解析:
翻译:
### 一、完形填空
青少年的生活中会有很多问题。它们只是**成长**为成年人过程中的一部分。然而,**如果**这些问题处理得当,它们就不会成为真正的问题。
一些父母不太理解他们的青少年子女。他们不**关心**孩子们在人生这个特殊阶段的愿望或不同的情绪。他们不明白青少年长大成人是相当**困难**的。这也是青少年**有时**不知所措且容易生气的原因。
我认为我就是那种人的一个很好的例子。我有过那样的一次**经历**。当我刚上初中时,我给老师**造成**了很多麻烦。我不遵守课堂纪律,还在课堂上一直和同学说话。所以班主任打电话给我的父母。在他们了解了所发生的事情后,我的父母把我带回家。令我惊讶的是,他们没有对我**生气**。他们和我谈论这个问题,并试图找出问题的原因,**以便**我们能解决它。在他们的帮助下,问题最终得到了解决。我真的很**感激**他们为我所做的一切。
当孩子的生活中出现问题时,父母应该先找个好机会和孩子谈谈。然后他们应该一起努力解决问题。
( )1. A. 放弃 B. 成长 C. 查阅 D. 清理
( )2. A. 如果 B. 在……之前 C. 因为 D. 自从
( )3. A. 克服 B. 关心 C. 阻止进入 D. 拿走
( )4. A. 容易的 B. 精彩的 C. 困难的 D. 紧张的
( )5. A. 几乎不 B. 很少 C. 从不 D. 有时
( )6. A. 经历 B. 想法 C. 错误 D. 秘密
( )7. A. 造成 B. 解决 C. 面对 D. 陷入
( )8. A. 高兴的 B. 生气的 C. 严格的 D. 忙碌的
( )9. A. 事实上 B. 从那时起 C. 以便 D. 只有当……时
( )10. A. 抱歉的 B. 害怕的 C. 感激的 D. 有耐心的
### 一、完形填空
青少年的生活中会有很多问题。它们只是**成长**为成年人过程中的一部分。然而,**如果**这些问题处理得当,它们就不会成为真正的问题。
一些父母不太理解他们的青少年子女。他们不**关心**孩子们在人生这个特殊阶段的愿望或不同的情绪。他们不明白青少年长大成人是相当**困难**的。这也是青少年**有时**不知所措且容易生气的原因。
我认为我就是那种人的一个很好的例子。我有过那样的一次**经历**。当我刚上初中时,我给老师**造成**了很多麻烦。我不遵守课堂纪律,还在课堂上一直和同学说话。所以班主任打电话给我的父母。在他们了解了所发生的事情后,我的父母把我带回家。令我惊讶的是,他们没有对我**生气**。他们和我谈论这个问题,并试图找出问题的原因,**以便**我们能解决它。在他们的帮助下,问题最终得到了解决。我真的很**感激**他们为我所做的一切。
当孩子的生活中出现问题时,父母应该先找个好机会和孩子谈谈。然后他们应该一起努力解决问题。
( )1. A. 放弃 B. 成长 C. 查阅 D. 清理
( )2. A. 如果 B. 在……之前 C. 因为 D. 自从
( )3. A. 克服 B. 关心 C. 阻止进入 D. 拿走
( )4. A. 容易的 B. 精彩的 C. 困难的 D. 紧张的
( )5. A. 几乎不 B. 很少 C. 从不 D. 有时
( )6. A. 经历 B. 想法 C. 错误 D. 秘密
( )7. A. 造成 B. 解决 C. 面对 D. 陷入
( )8. A. 高兴的 B. 生气的 C. 严格的 D. 忙碌的
( )9. A. 事实上 B. 从那时起 C. 以便 D. 只有当……时
( )10. A. 抱歉的 B. 害怕的 C. 感激的 D. 有耐心的
二、阅读理解
In a few hours Sam would be flying to Germany. We looked at each other but no sound broke the silence of my beach-side house.
Such a moment was not the first time for me. On Sam's first day of kindergarten(幼儿园),I felt his stress when holding his hand. He looked at me — as he did now. But I said nothing till the school bus came. About ten years later,I drove him to the college. He was sick but I didn't know then. I thought he was just too tired. I tried to think of something to say as he would start a new period of life. Again,______.
Now,as I stood before him,I thought of those chances we parents all let pass. A boy graduates(毕业)from school. A daughter gets married. We seldom find a quiet moment to tell our kids what they have meant to us,or what they might face in the future.
One day,I told Sam I regretted(后悔)never travelling abroad to know better about the world before working. Sam decided to learn German in Berlin,even though his friends thought it meaningless.
Does it matter if a father never tells a son what he really thinks of him? But as I stood before Sam,I knew it does matter. My father and I loved each other. However,I always regretted never hearing him put his feelings into words.
"Sam," I said,"if I could have picked,I would have picked you." I wasn't sure if he understood what I meant. Sam came towards me and threw his arms around me,saying "thank you". My eyes misted over(模糊). Then,the moment ended,and Sam left home.
That was seven weeks ago,and now I think about him when I walk along the beach near my home on weekends. Thousands of miles away,Sam might be busy walking in the street of Berlin.
What I had said to Sam was not new. It was nothing. But,it was everything.
(
A. I failed to say a word B. his illness worried me
C. I decided to go abroad D. his growth touched me
(
A. stressed B. sad C. calm D. excited
(
A. A father should care about his son's education.
B. A father should express deep love to his son.
C. A son should take his father's suggestion.
D. A son should respect his father's decision.
(
A. father B. mother C. son D. teacher
In a few hours Sam would be flying to Germany. We looked at each other but no sound broke the silence of my beach-side house.
Such a moment was not the first time for me. On Sam's first day of kindergarten(幼儿园),I felt his stress when holding his hand. He looked at me — as he did now. But I said nothing till the school bus came. About ten years later,I drove him to the college. He was sick but I didn't know then. I thought he was just too tired. I tried to think of something to say as he would start a new period of life. Again,______.
Now,as I stood before him,I thought of those chances we parents all let pass. A boy graduates(毕业)from school. A daughter gets married. We seldom find a quiet moment to tell our kids what they have meant to us,or what they might face in the future.
One day,I told Sam I regretted(后悔)never travelling abroad to know better about the world before working. Sam decided to learn German in Berlin,even though his friends thought it meaningless.
Does it matter if a father never tells a son what he really thinks of him? But as I stood before Sam,I knew it does matter. My father and I loved each other. However,I always regretted never hearing him put his feelings into words.
"Sam," I said,"if I could have picked,I would have picked you." I wasn't sure if he understood what I meant. Sam came towards me and threw his arms around me,saying "thank you". My eyes misted over(模糊). Then,the moment ended,and Sam left home.
That was seven weeks ago,and now I think about him when I walk along the beach near my home on weekends. Thousands of miles away,Sam might be busy walking in the street of Berlin.
What I had said to Sam was not new. It was nothing. But,it was everything.
(
A
)1. Which of the following can be put at the end of Paragraph 2?A. I failed to say a word B. his illness worried me
C. I decided to go abroad D. his growth touched me
(
D
)2. When Sam heard the underlined sentence,he might feel ______.A. stressed B. sad C. calm D. excited
(
B
)3. What does the writer mean by writing the last sentence "But,it was everything"?A. A father should care about his son's education.
B. A father should express deep love to his son.
C. A son should take his father's suggestion.
D. A son should respect his father's decision.
(
A
)4. The writer is probably Sam's ______.A. father B. mother C. son D. teacher
答案:【解析】:
这是一道英语阅读理解题目,主要考查学生对文章内容的理解和推理能力。文章描述了一个父亲在儿子即将飞往德国前的内心独白和回忆,以及他对儿子深深的爱和未曾言表的情感。
1. 对于第一题,需要找到一个合适的句子填入文章第二段的结尾。根据文章内容,作者在儿子人生的几个重要时刻都没有说出自己的心里话,因此在儿子即将离开时,他仍然感到无法开口。选项A“我未能说出一句话”最符合文章情境。
2. 第二题要求判断儿子听到父亲的话后的感受。根据文章描述,儿子在听到父亲的话后,走上前去拥抱了父亲并表示感谢,这说明他感到非常激动。因此,选项D“激动的”是正确答案。
3. 第三题要求理解文章最后一句的含义。根据文章内容,作者之前一直未能向儿子表达自己的深情,而这次他终于说出了心里话,虽然只是简单的一句话,但对儿子来说却意义重大。因此,选项B“一个父亲应该向他儿子表达深深的爱”最符合文章主旨。
4. 第四题要求判断作者的身份。根据文章内容,作者多次提到自己和儿子的关系,以及自己对儿子的感情,因此可以推断出作者是Sam的父亲。选项A“父亲”是正确答案。
【答案】:
1. A
2. D
3. B
4. A
这是一道英语阅读理解题目,主要考查学生对文章内容的理解和推理能力。文章描述了一个父亲在儿子即将飞往德国前的内心独白和回忆,以及他对儿子深深的爱和未曾言表的情感。
1. 对于第一题,需要找到一个合适的句子填入文章第二段的结尾。根据文章内容,作者在儿子人生的几个重要时刻都没有说出自己的心里话,因此在儿子即将离开时,他仍然感到无法开口。选项A“我未能说出一句话”最符合文章情境。
2. 第二题要求判断儿子听到父亲的话后的感受。根据文章描述,儿子在听到父亲的话后,走上前去拥抱了父亲并表示感谢,这说明他感到非常激动。因此,选项D“激动的”是正确答案。
3. 第三题要求理解文章最后一句的含义。根据文章内容,作者之前一直未能向儿子表达自己的深情,而这次他终于说出了心里话,虽然只是简单的一句话,但对儿子来说却意义重大。因此,选项B“一个父亲应该向他儿子表达深深的爱”最符合文章主旨。
4. 第四题要求判断作者的身份。根据文章内容,作者多次提到自己和儿子的关系,以及自己对儿子的感情,因此可以推断出作者是Sam的父亲。选项A“父亲”是正确答案。
【答案】:
1. A
2. D
3. B
4. A
解析:
翻译:
### 二、阅读理解
再过几个小时,山姆就要飞往德国了。我们彼此对视着,但我那海边的房子里一片寂静,没有任何声音打破这份宁静。
这样的时刻对我来说并非第一次。在山姆上幼儿园的第一天,我握着他的手时,能感觉到他的紧张。他看着我——就像现在这样。但直到校车来了,我都什么也没说。大约十年后,我开车送他去上大学。他当时病了,但我那时并不知道。我以为他只是太累了。当他即将开启人生的新阶段时,我努力想说点什么。然而,______。
现在,当我站在他面前时,我想起了我们做父母的都曾错过的那些机会。一个男孩从学校毕业,一个女儿结婚,我们很少能找到一个安静的时刻,告诉我们的孩子他们对我们意味着什么,或者他们未来可能会面对什么。
有一天,我告诉山姆,我后悔在工作前从未出国旅行,以便更好地了解这个世界。山姆决定去柏林学习德语,尽管他的朋友们认为这毫无意义。
如果一位父亲从未告诉儿子他对他的真实看法,这重要吗?但当我站在山姆面前时,我知道这很重要。我和我的父亲彼此相爱,然而,我一直后悔从未听到他把自己的感受说出来。
“山姆,”我说,“如果我可以选择,我还是会选择你。”我不确定他是否明白我的意思。山姆向我走来,张开双臂抱住我,说“谢谢”。我的眼睛模糊了。然后,这一刻结束了,山姆离开了家。
那是七周前的事了,现在每到周末,当我沿着家附近的海滩散步时,就会想起他。在几千英里之外的柏林,山姆可能正忙着走在街道上。
我对山姆说的那些话并不新鲜,也没什么特别的,但,那却包含了一切。
( )1. 下列哪一项可以放在第二段的结尾?
A. 我一句话也没说出来
B. 他的病让我很担心
C. 我决定出国
D. 他的成长触动了我
( )2. 当山姆听到划线句子时,他可能会感到______。
A. 紧张的
B. 难过的
C. 平静的
D. 兴奋的
( )3. 作者写最后一句“但,那却包含了一切”是什么意思?
A. 父亲应该关心儿子的教育。
B. 父亲应该向儿子表达深深的爱。
C. 儿子应该接受父亲的建议。
D. 儿子应该尊重父亲的决定。
( )4. 作者可能是山姆的______。
A. 父亲
B. 母亲
C. 儿子
D. 老师
### 二、阅读理解
再过几个小时,山姆就要飞往德国了。我们彼此对视着,但我那海边的房子里一片寂静,没有任何声音打破这份宁静。
这样的时刻对我来说并非第一次。在山姆上幼儿园的第一天,我握着他的手时,能感觉到他的紧张。他看着我——就像现在这样。但直到校车来了,我都什么也没说。大约十年后,我开车送他去上大学。他当时病了,但我那时并不知道。我以为他只是太累了。当他即将开启人生的新阶段时,我努力想说点什么。然而,______。
现在,当我站在他面前时,我想起了我们做父母的都曾错过的那些机会。一个男孩从学校毕业,一个女儿结婚,我们很少能找到一个安静的时刻,告诉我们的孩子他们对我们意味着什么,或者他们未来可能会面对什么。
有一天,我告诉山姆,我后悔在工作前从未出国旅行,以便更好地了解这个世界。山姆决定去柏林学习德语,尽管他的朋友们认为这毫无意义。
如果一位父亲从未告诉儿子他对他的真实看法,这重要吗?但当我站在山姆面前时,我知道这很重要。我和我的父亲彼此相爱,然而,我一直后悔从未听到他把自己的感受说出来。
“山姆,”我说,“如果我可以选择,我还是会选择你。”我不确定他是否明白我的意思。山姆向我走来,张开双臂抱住我,说“谢谢”。我的眼睛模糊了。然后,这一刻结束了,山姆离开了家。
那是七周前的事了,现在每到周末,当我沿着家附近的海滩散步时,就会想起他。在几千英里之外的柏林,山姆可能正忙着走在街道上。
我对山姆说的那些话并不新鲜,也没什么特别的,但,那却包含了一切。
( )1. 下列哪一项可以放在第二段的结尾?
A. 我一句话也没说出来
B. 他的病让我很担心
C. 我决定出国
D. 他的成长触动了我
( )2. 当山姆听到划线句子时,他可能会感到______。
A. 紧张的
B. 难过的
C. 平静的
D. 兴奋的
( )3. 作者写最后一句“但,那却包含了一切”是什么意思?
A. 父亲应该关心儿子的教育。
B. 父亲应该向儿子表达深深的爱。
C. 儿子应该接受父亲的建议。
D. 儿子应该尊重父亲的决定。
( )4. 作者可能是山姆的______。
A. 父亲
B. 母亲
C. 儿子
D. 老师