零五网 全部参考答案 创新优化学案 2025年创新优化学案九年级英语上册译林版 第84页解析答案
四、阅读理解
The UK honoured Jane Austen (1775-1817) by making her the face of the new £10 note. After more than 200 years since her death,the writer's fame(名气)has increased many times.
Austen's work is popular all over the world today,although her novels are set in a much older time. The most famous is Pride and Prejudice(《傲慢与偏见》),which is set in the late 18th century — a time when women depended on their husbands for almost everything.
The story follows Elizabeth Bennet. She is one of five daughters in a family with little money. The main story is the love-hate relationship between Elizabeth and Mr Darcy,a rich nobleman(贵族). At first,they argue(争论). Elizabeth feels that Mr Darcy looks down on the poor,while Darcy thinks Elizabeth has wrongly judged(评价)him. The attraction of the story comes from how characters overcome(克服)their pride and prejudice to reach the surprising ending.
Upon reading the book,it's clear why the novel is still popular today,though it was set 300 years ago. Although there have been many changes since then,everybody today can connect it to the difficulty in finding the partner of their dreams.
Many of Austen's books focus on(专注于)serious events for young women and continue to encourage many women today.
However,she was still able to add comedic(喜剧的)characters to her novels. These include the pushy and annoying Mrs Bennet(Elizabeth's mother in Pride and Prejudice)and the rich and snobby(势力的)Sir Walter Elliot from the novel Persuasion.
With this wonderful mix,it's no surprise she was chosen to be the face of the £10 note.

(
B
)1. According to the article,Pride and Prejudice ______.
A. has a sad and unexpected ending
B. is a love story between people from different backgrounds
C. centres around poor people's lives in the 18th century
D. tells readers that everyone can succeed through hard work
(
D
)2. According to the article,Jane Austen is still popular today because ______.
A. readers enjoy reading love stories about the rich
B. she teaches people how the poor can be the rich
C. readers can always find something new in her novels
D. her works are about problems many of today's readers still face
(
C
)3. The article is mainly written to ______.
A. tell us about the writer Jane Austen
B. describe the plot(情节)of Pride and Prejudice
C. explain why Jane Austen is still popular today
D. describe Jane Austen's creative writing style
Unit 5 Exercise 3 Reading(Ⅱ)
答案:【解析】:本题主要考查了阅读理解,需要对文章关于简·奥斯汀及其作品《傲慢与偏见》的描述进行理解,并从选项中选出最符合文章描述的答案。
第一题,需要理解《傲慢与偏见》的主要内容和主题。文章中提到,《傲慢与偏见》主要讲述了Elizabeth Bennet和Mr Darcy之间的爱恨关系,他们来自不同的社会背景,最初存在误解和偏见,但最终克服了这些障碍。因此,选项B“是一个来自不同背景的人之间的爱情故事”最符合文章描述。
第二题,需要理解为什么简·奥斯汀至今仍然受欢迎。文章中提到,尽管简·奥斯汀的小说设定在300年前,但每个人都能将其与当今寻找理想伴侣的困难联系起来。她的作品关注年轻女性面临的严肃事件,并继续鼓励着当今的女性。因此,选项D“她的作品关于许多当今读者仍然面临的问题”最符合文章描述。
第三题,需要理解文章的主要目的。文章主要介绍了简·奥斯汀的生平、作品及其至今仍然受欢迎的原因。因此,选项C“解释为什么简·奥斯汀至今仍然受欢迎”最符合文章主旨。
【答案】:1. B;2. D;3. C。
解析:
翻译:
### 四、阅读理解
英国为了向简·奥斯汀(1775 - 1817)致敬,将她的肖像印在了新版的10英镑纸币上。在她去世200多年后,这位作家的名气大幅提升。
尽管奥斯汀的小说背景设定在更早的时代,但她的作品如今在全球依然备受欢迎。其中最著名的当属《傲慢与偏见》,这部小说的背景设定在18世纪晚期——那个时代的女性几乎在所有事情上都依赖丈夫。
故事围绕伊丽莎白·班纳特展开。她是一个家境贫寒的家庭里的五个女儿之一。故事的主线是伊丽莎白和富有贵族达西先生之间爱恨交织的关系。起初,他们相互争论。伊丽莎白觉得达西先生看不起穷人,而达西则认为伊丽莎白对他的评价有误。这个故事的吸引力在于人物如何克服自身的傲慢与偏见,从而迎来出人意料的结局。
读完这本书后,我们就会明白,尽管这部小说的背景设定在300年前,但它如今依然受欢迎的原因。尽管从那时起发生了很多变化,但如今的每个人都能将它与寻找梦中伴侣的困难联系起来。
奥斯汀的许多作品都聚焦于年轻女性面临的严肃事件,并且至今仍在激励着众多女性。
然而,她仍然能够在小说中加入喜剧角色。这些角色包括《傲慢与偏见》中爱出风头、令人厌烦的班纳特夫人(伊丽莎白的母亲)以及小说《劝导》中富有且势利的沃尔特·埃利奥特爵士。
有了这种精彩的融合,她被选为10英镑纸币的肖像人物也就不足为奇了。
1. 根据文章,《傲慢与偏见》______。
A. 有一个悲伤且出人意料的结局
B. 是一个不同背景的人之间的爱情故事
C. 围绕18世纪穷人的生活展开
D. 告诉读者每个人都能通过努力工作取得成功
2. 根据文章,简·奥斯汀如今仍然受欢迎是因为______。
A. 读者喜欢阅读关于富人的爱情故事
B. 她教导人们穷人如何变得富有
C. 读者总能在她的小说中发现新的东西
D. 她的作品讲述的是当今许多读者仍然面临的问题
3. 这篇文章主要是为了______而写的。
A. 向我们介绍作家简·奥斯汀
B. 描述《傲慢与偏见》的情节
C. 解释简·奥斯汀如今仍然受欢迎的原因
D. 描述简·奥斯汀的创作写作风格
上一页 下一页