四、阅读理解
You may study differently from your friends,but your study habits are not wrong!
Kelly and Maria are best friends with a lot in common. They love doing things together,such as going to movies and concerts,shopping,or just sitting at a small café. Since they take a lot of the same school subjects,they would love to study together,but they find this impossible. Their working styles are so completely different that they can't be in the same room while they are studying!
Kelly would like to study in a clean,open space,while Maria works best with books,papers and other things around her. Kelly prefers to study in a totally silent room,but Maria loves to play music or even have the TV on. Kelly can sit for hours without moving,and often gets all her homework done in one sitting. Maria,however,is always getting up,and says that she thinks best when she's on the move.
You might be asking yourself:Which way of studying gets better results? Many people believe that a silent,tidy setting(环境)is the way to go, ▲ . Some research has even shown that outside noise and untidiness help some people focus(聚焦)their attention,because it makes them form a “wall” in their mind around what they are doing and improves their focus.
So,if you're a student who chooses to study while sitting at a table in a busy shopping centre,don't worry about it. If you work in total silence,that's OK too. Judging from Kelly's and Maria's study habits,the best way to study is the way that works for you. In their very different ways,both of them do well in school,and both finish their work within the required time as well.
(
A. discuss two different study habits
B. show the importance of a good study habit
C. compare(对比)the differences in their hobbies
D. show the writer's worry about their friendship
(
A. and they have difficulty in study
B. and it can be true for most of them
C. but that doesn't seem necessarily true
D. but nobody does research on this question
(
A. Students who like to study in silence will be more successful.
B. Both study habits can help students make progress in their studies.
C. Only a small number of students can study well in a noisy situation.
D. Friends with different study habits can do better by studying together.
(
A. Are You Studying the “Right” Way?
B. How Can You Improve Your Study Habits?
C. Is It Possible for Friends to Study Well Together?
D. What Are the Advantages(优点)of Different Study Settings?
You may study differently from your friends,but your study habits are not wrong!
Kelly and Maria are best friends with a lot in common. They love doing things together,such as going to movies and concerts,shopping,or just sitting at a small café. Since they take a lot of the same school subjects,they would love to study together,but they find this impossible. Their working styles are so completely different that they can't be in the same room while they are studying!
Kelly would like to study in a clean,open space,while Maria works best with books,papers and other things around her. Kelly prefers to study in a totally silent room,but Maria loves to play music or even have the TV on. Kelly can sit for hours without moving,and often gets all her homework done in one sitting. Maria,however,is always getting up,and says that she thinks best when she's on the move.
You might be asking yourself:Which way of studying gets better results? Many people believe that a silent,tidy setting(环境)is the way to go, ▲ . Some research has even shown that outside noise and untidiness help some people focus(聚焦)their attention,because it makes them form a “wall” in their mind around what they are doing and improves their focus.
So,if you're a student who chooses to study while sitting at a table in a busy shopping centre,don't worry about it. If you work in total silence,that's OK too. Judging from Kelly's and Maria's study habits,the best way to study is the way that works for you. In their very different ways,both of them do well in school,and both finish their work within the required time as well.
(
A
)1. Kelly and Maria are mentioned as an example in this passage to ______. A. discuss two different study habits
B. show the importance of a good study habit
C. compare(对比)the differences in their hobbies
D. show the writer's worry about their friendship
(
C
)2. Which of the following is the best to fill in “ ▲ ” in Paragraph 4? A. and they have difficulty in study
B. and it can be true for most of them
C. but that doesn't seem necessarily true
D. but nobody does research on this question
(
B
)3. What can we infer from the last paragraph of this passage? A. Students who like to study in silence will be more successful.
B. Both study habits can help students make progress in their studies.
C. Only a small number of students can study well in a noisy situation.
D. Friends with different study habits can do better by studying together.
(
A
)4. What can be the best title for the passage? A. Are You Studying the “Right” Way?
B. How Can You Improve Your Study Habits?
C. Is It Possible for Friends to Study Well Together?
D. What Are the Advantages(优点)of Different Study Settings?
答案:【解析】:
这是一篇英语阅读理解题,主要讨论了不同的学习习惯和环境对学习效果的影响。题目给出了四个问题,要求从文章中找出正确答案。
1. 第一题询问Kelly和Maria在文章中被提及的作用,需要理解文章的主旨和细节。
2. 第二题要求选择一个句子填入文章中的空白处,需要理解文章的上下文和逻辑关系。
3. 第三题要求从文章的最后一段推断出正确的结论,需要理解文章的段落大意和细节。
4. 第四题要求选择文章的最佳标题,需要理解文章的主旨和大意。
接下来,我会根据每个问题的具体要求,从文章中找出相关信息,并给出答案。
【答案】:
1. A。文章中提到Kelly和Maria的学习习惯完全不同,但她们在学校都表现很好,文章以此来讨论两种不同的学习习惯。所以A选项正确。
2. C。文章第四段提到许多人认为安静、整洁的环境是学习的最佳方式,但接下来提到一些研究表明外界噪音和不整洁的环境也有助于一些人集中注意力。因此,空白处应填入表示转折的句子,即C选项“但那似乎并不一定正确”。
3. B。文章最后一段提到,Kelly和Maria的学习习惯虽然不同,但她们在学校都表现很好,都能在规定的时间内完成作业。因此,可以推断出两种学习习惯都可以帮助学生取得进步,即B选项正确。
4. A。文章主要讨论了不同的学习习惯和环境对学习效果的影响,并强调了适合自己的学习方式才是最好的。因此,文章的最佳标题应为A选项“你正在用‘正确’的方式学习吗?”。
这是一篇英语阅读理解题,主要讨论了不同的学习习惯和环境对学习效果的影响。题目给出了四个问题,要求从文章中找出正确答案。
1. 第一题询问Kelly和Maria在文章中被提及的作用,需要理解文章的主旨和细节。
2. 第二题要求选择一个句子填入文章中的空白处,需要理解文章的上下文和逻辑关系。
3. 第三题要求从文章的最后一段推断出正确的结论,需要理解文章的段落大意和细节。
4. 第四题要求选择文章的最佳标题,需要理解文章的主旨和大意。
接下来,我会根据每个问题的具体要求,从文章中找出相关信息,并给出答案。
【答案】:
1. A。文章中提到Kelly和Maria的学习习惯完全不同,但她们在学校都表现很好,文章以此来讨论两种不同的学习习惯。所以A选项正确。
2. C。文章第四段提到许多人认为安静、整洁的环境是学习的最佳方式,但接下来提到一些研究表明外界噪音和不整洁的环境也有助于一些人集中注意力。因此,空白处应填入表示转折的句子,即C选项“但那似乎并不一定正确”。
3. B。文章最后一段提到,Kelly和Maria的学习习惯虽然不同,但她们在学校都表现很好,都能在规定的时间内完成作业。因此,可以推断出两种学习习惯都可以帮助学生取得进步,即B选项正确。
4. A。文章主要讨论了不同的学习习惯和环境对学习效果的影响,并强调了适合自己的学习方式才是最好的。因此,文章的最佳标题应为A选项“你正在用‘正确’的方式学习吗?”。
解析:
翻译:
### 四、阅读理解
你可能和你的朋友学习方式不同,但你的学习习惯并没有错!
凯莉和玛丽亚是有很多共同之处的好朋友。她们喜欢一起做事情,比如去看电影、听音乐会、购物,或者只是坐在一家小咖啡馆里。由于她们选修很多相同的学校课程,所以她们很想一起学习,但她们发现这是不可能的。她们的学习方式完全不同,以至于她们学习时不能待在同一个房间里!
凯莉喜欢在一个干净、开阔的空间里学习,而玛丽亚在周围有书、论文和其他东西的环境下学习效果最好。凯莉更喜欢在一个完全安静的房间里学习,但玛丽亚喜欢播放音乐,甚至开着电视。凯莉可以一动不动地坐几个小时,而且经常一次就完成所有的家庭作业。然而,玛丽亚总是站起来,她说她在活动的时候思考得最好。
你可能会问自己:哪种学习方式能取得更好的效果?很多人认为安静、整洁的环境是最佳选择,______。一些研究甚至表明,外界的噪音和杂乱有助于一些人集中注意力,因为这会让他们在脑海中围绕着自己正在做的事情形成一堵“墙”,从而提高他们的注意力。
所以,如果你是一个选择在繁忙的购物中心的桌子旁学习的学生,不要为此担心。如果你在完全安静的环境中学习,那也没关系。从凯莉和玛丽亚的学习习惯来看,最好的学习方式就是适合你的方式。她们以非常不同的方式在学校都表现出色,而且也都能在规定的时间内完成作业。
( )1. 这篇文章中提到凯莉和玛丽亚是为了______。
A. 讨论两种不同的学习习惯
B. 展示良好学习习惯的重要性
C. 对比她们爱好上的差异
D. 表达作者对她们友谊的担忧
( )2. 下列哪一项最适合填入第4段的“______”处?
A. 而且他们在学习上有困难
B. 而且这对他们大多数人来说可能是真的
C. 但这似乎不一定是真的
D. 但没有人对这个问题进行研究
( )3. 从这篇文章的最后一段我们可以推断出什么?
A. 喜欢在安静环境中学习的学生将会更成功。
B. 两种学习习惯都能帮助学生在学习上取得进步。
C. 只有少数学生能在嘈杂的环境中学习得很好。
D. 有不同学习习惯的朋友一起学习能做得更好。
( )4. 这篇文章的最佳标题是什么?
A. 你是用“正确”的方式学习吗?
B. 你如何改善你的学习习惯?
C. 朋友一起学习能学好吗?
D. 不同的学习环境有什么优点?
### 四、阅读理解
你可能和你的朋友学习方式不同,但你的学习习惯并没有错!
凯莉和玛丽亚是有很多共同之处的好朋友。她们喜欢一起做事情,比如去看电影、听音乐会、购物,或者只是坐在一家小咖啡馆里。由于她们选修很多相同的学校课程,所以她们很想一起学习,但她们发现这是不可能的。她们的学习方式完全不同,以至于她们学习时不能待在同一个房间里!
凯莉喜欢在一个干净、开阔的空间里学习,而玛丽亚在周围有书、论文和其他东西的环境下学习效果最好。凯莉更喜欢在一个完全安静的房间里学习,但玛丽亚喜欢播放音乐,甚至开着电视。凯莉可以一动不动地坐几个小时,而且经常一次就完成所有的家庭作业。然而,玛丽亚总是站起来,她说她在活动的时候思考得最好。
你可能会问自己:哪种学习方式能取得更好的效果?很多人认为安静、整洁的环境是最佳选择,______。一些研究甚至表明,外界的噪音和杂乱有助于一些人集中注意力,因为这会让他们在脑海中围绕着自己正在做的事情形成一堵“墙”,从而提高他们的注意力。
所以,如果你是一个选择在繁忙的购物中心的桌子旁学习的学生,不要为此担心。如果你在完全安静的环境中学习,那也没关系。从凯莉和玛丽亚的学习习惯来看,最好的学习方式就是适合你的方式。她们以非常不同的方式在学校都表现出色,而且也都能在规定的时间内完成作业。
( )1. 这篇文章中提到凯莉和玛丽亚是为了______。
A. 讨论两种不同的学习习惯
B. 展示良好学习习惯的重要性
C. 对比她们爱好上的差异
D. 表达作者对她们友谊的担忧
( )2. 下列哪一项最适合填入第4段的“______”处?
A. 而且他们在学习上有困难
B. 而且这对他们大多数人来说可能是真的
C. 但这似乎不一定是真的
D. 但没有人对这个问题进行研究
( )3. 从这篇文章的最后一段我们可以推断出什么?
A. 喜欢在安静环境中学习的学生将会更成功。
B. 两种学习习惯都能帮助学生在学习上取得进步。
C. 只有少数学生能在嘈杂的环境中学习得很好。
D. 有不同学习习惯的朋友一起学习能做得更好。
( )4. 这篇文章的最佳标题是什么?
A. 你是用“正确”的方式学习吗?
B. 你如何改善你的学习习惯?
C. 朋友一起学习能学好吗?
D. 不同的学习环境有什么优点?