C
Many people might think that if they had more money,then they would be happier in life. For example,people might look at what others have,like expensive clothes or nice cars,and wish they could have the same. But the things that money can buy can not bring happiness to a person for long.
① But is that really true? Studies have found that money can,in fact,make people happier. ② Instead,it’s giving money to others that makes people happy. ③ It could be buying a present for a friend or a family member. ④ It could be buying a homeless person food to eat. It could be giving money to a person in need. Just think about the last time you used your own money to do something for someone else. How did you feel? Whether it is a small or large amount of money,people feel happier when they give. This is because making someone else happy makes the giver happy too.
This idea of joining your happiness to the happiness of others is described as a “ubuntu” in an African language. There is even a story about a man visiting Africa who asked some kids to race to a nearby tree. The first child to touch the tree would get a sweet treat. Surprisingly,all the children held hands and ran together. They all touched the tree at the same time. The man asked why they had done this. The children just said they could only enjoy eating the treat if everyone had one.
(
A. can make people worried B. can make people nervous
C. can lead to sadness for long D. may lead to happiness for a short time
(
A. ① B. ② C. ③ D. ④
(
A. To explain Africans like sweets. B. To show examples are not enough.
C. To make the writer’s opinion(观点)clearer. D. To express happiness is from children.
(
A. Buying new things can make people happy. B. The key to happiness is making others happy.
C. If you want to be happy,you can visit Africa. D. People who have a lot of money might not be happy.
Many people might think that if they had more money,then they would be happier in life. For example,people might look at what others have,like expensive clothes or nice cars,and wish they could have the same. But the things that money can buy can not bring happiness to a person for long.
① But is that really true? Studies have found that money can,in fact,make people happier. ② Instead,it’s giving money to others that makes people happy. ③ It could be buying a present for a friend or a family member. ④ It could be buying a homeless person food to eat. It could be giving money to a person in need. Just think about the last time you used your own money to do something for someone else. How did you feel? Whether it is a small or large amount of money,people feel happier when they give. This is because making someone else happy makes the giver happy too.
This idea of joining your happiness to the happiness of others is described as a “ubuntu” in an African language. There is even a story about a man visiting Africa who asked some kids to race to a nearby tree. The first child to touch the tree would get a sweet treat. Surprisingly,all the children held hands and ran together. They all touched the tree at the same time. The man asked why they had done this. The children just said they could only enjoy eating the treat if everyone had one.
(
D
)7. The writer says that buying things ______. A. can make people worried B. can make people nervous
C. can lead to sadness for long D. may lead to happiness for a short time
(
B
)8. Where can we put “But it’s not having money that brings happiness.” in Paragraph 2? A. ① B. ② C. ③ D. ④
(
C
)9. Why does the writer quote(引用)a story in Paragraph 3? A. To explain Africans like sweets. B. To show examples are not enough.
C. To make the writer’s opinion(观点)clearer. D. To express happiness is from children.
(
B
)10. What does the writer try to tell us? A. Buying new things can make people happy. B. The key to happiness is making others happy.
C. If you want to be happy,you can visit Africa. D. People who have a lot of money might not be happy.
答案:【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章内容的理解和推理能力。文章主要讨论了金钱与幸福的关系,指出虽然金钱可以买到物质享受,但并不能带来长久的幸福。相反,给予他人金钱或帮助他人可以带来更大的幸福感。文章通过引用非洲的一个故事来进一步阐述这一观点。
对于题目7,需要理解文章中关于金钱购买物品与幸福感的关系的描述。文章中提到“But the things that money can buy can not bring happiness to a person for long.”,即金钱购买的东西不能给人带来长久的幸福,但可能带来短暂的快乐。
对于题目8,需要找到一个合适的位置插入句子“But it’s not having money that brings happiness.”。根据文章内容,这句话应该放在描述金钱与幸福关系的部分,且后面应该跟着解释为什么拥有金钱并不带来幸福。
对于题目9,需要理解作者在第三段引用故事的目的。故事是关于非洲孩子们分享糖果的,用来支持作者关于幸福与他人分享的观点。
对于题目10,需要理解文章的主旨,即作者试图传达的信息。文章通过讨论金钱与幸福的关系,以及引用非洲孩子们的故事,来阐述一个观点:幸福的钥匙在于让他人幸福。
【答案】:
7. D。根据文章中的“But the things that money can buy can not bring happiness to a person for long.”可以推断,虽然金钱可以买到东西,但这并不能带来长久的幸福,可能只是短暂的快乐。因此选项D“may lead to happiness for a short time”是正确的。
8. B。句子“But it’s not having money that brings happiness.”应该放在描述金钱与幸福关系的部分,且根据后文“Instead, it’s giving money to others that makes people happy.”可以推断,前文应该提到拥有金钱并不带来幸福,因此选项B是正确的插入位置。
9. C。作者在第三段引用非洲孩子们的故事,是为了支持其关于幸福与他人分享的观点,使观点更加清晰明了。因此选项C“To make the writer’s opinion clearer”是正确的。
10. B。文章的主旨是讨论金钱与幸福的关系,并最终得出结论:幸福的钥匙在于让他人幸福。因此选项B“The key to happiness is making others happy”是正确的。
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章内容的理解和推理能力。文章主要讨论了金钱与幸福的关系,指出虽然金钱可以买到物质享受,但并不能带来长久的幸福。相反,给予他人金钱或帮助他人可以带来更大的幸福感。文章通过引用非洲的一个故事来进一步阐述这一观点。
对于题目7,需要理解文章中关于金钱购买物品与幸福感的关系的描述。文章中提到“But the things that money can buy can not bring happiness to a person for long.”,即金钱购买的东西不能给人带来长久的幸福,但可能带来短暂的快乐。
对于题目8,需要找到一个合适的位置插入句子“But it’s not having money that brings happiness.”。根据文章内容,这句话应该放在描述金钱与幸福关系的部分,且后面应该跟着解释为什么拥有金钱并不带来幸福。
对于题目9,需要理解作者在第三段引用故事的目的。故事是关于非洲孩子们分享糖果的,用来支持作者关于幸福与他人分享的观点。
对于题目10,需要理解文章的主旨,即作者试图传达的信息。文章通过讨论金钱与幸福的关系,以及引用非洲孩子们的故事,来阐述一个观点:幸福的钥匙在于让他人幸福。
【答案】:
7. D。根据文章中的“But the things that money can buy can not bring happiness to a person for long.”可以推断,虽然金钱可以买到东西,但这并不能带来长久的幸福,可能只是短暂的快乐。因此选项D“may lead to happiness for a short time”是正确的。
8. B。句子“But it’s not having money that brings happiness.”应该放在描述金钱与幸福关系的部分,且根据后文“Instead, it’s giving money to others that makes people happy.”可以推断,前文应该提到拥有金钱并不带来幸福,因此选项B是正确的插入位置。
9. C。作者在第三段引用非洲孩子们的故事,是为了支持其关于幸福与他人分享的观点,使观点更加清晰明了。因此选项C“To make the writer’s opinion clearer”是正确的。
10. B。文章的主旨是讨论金钱与幸福的关系,并最终得出结论:幸福的钥匙在于让他人幸福。因此选项B“The key to happiness is making others happy”是正确的。
解析:
翻译:
C
很多人可能认为,如果他们有更多的钱,那么他们在生活中会更幸福。例如,人们可能会看到别人拥有的东西,比如昂贵的衣服或漂亮的汽车,然后希望自己也能拥有同样的东西。但是金钱能买到的东西不能长久地给人带来幸福。
①但那真的是对的吗?研究发现,事实上,金钱能让人更幸福。②相反,把钱给别人能让人幸福。③可以是给朋友或家人买一份礼物。④可以是给一个无家可归的人买食物吃。可以是把钱给一个有需要的人。想想你最后一次用自己的钱为别人做某事的时候。你感觉如何?无论金额大小,人们给予的时候会更幸福。这是因为让别人幸福也会让给予者幸福。
这种将自己的幸福与他人的幸福联系在一起的想法,在一种非洲语言中被描述为“ubuntu”。甚至有一个关于一个访问非洲的人的故事,他让一些孩子赛跑,跑到附近的一棵树那里。第一个摸到树的孩子会得到一份甜的零食。令人惊讶的是,所有的孩子都手拉手一起跑。他们同时都摸到了树。这个人问他们为什么这样做。孩子们只是说,只有每个人都有一份零食,他们才能享受吃零食的乐趣。
( )7. 作者说,买东西______。
A. 会让人担心
B. 会让人紧张
C. 会长期导致悲伤
D. 可能会在短时间内带来幸福
( )8. 我们可以把“但不是拥有钱能带来幸福。”放在第2段的哪里?
A. ①
B. ②
C. ③
D. ④
( )9. 作者为什么在第3段引用一个故事?
A. 为了解释非洲人喜欢糖果。
B. 为了表明例子不够。
C. 为了让作者的观点更清晰。
D. 为了表达幸福来自孩子。
( )10. 作者试图告诉我们什么?
A. 买新东西能让人幸福。
B. 幸福的关键是让别人幸福。
C. 如果你想幸福,你可以访问非洲。
D. 有很多钱的人可能不幸福。
C
很多人可能认为,如果他们有更多的钱,那么他们在生活中会更幸福。例如,人们可能会看到别人拥有的东西,比如昂贵的衣服或漂亮的汽车,然后希望自己也能拥有同样的东西。但是金钱能买到的东西不能长久地给人带来幸福。
①但那真的是对的吗?研究发现,事实上,金钱能让人更幸福。②相反,把钱给别人能让人幸福。③可以是给朋友或家人买一份礼物。④可以是给一个无家可归的人买食物吃。可以是把钱给一个有需要的人。想想你最后一次用自己的钱为别人做某事的时候。你感觉如何?无论金额大小,人们给予的时候会更幸福。这是因为让别人幸福也会让给予者幸福。
这种将自己的幸福与他人的幸福联系在一起的想法,在一种非洲语言中被描述为“ubuntu”。甚至有一个关于一个访问非洲的人的故事,他让一些孩子赛跑,跑到附近的一棵树那里。第一个摸到树的孩子会得到一份甜的零食。令人惊讶的是,所有的孩子都手拉手一起跑。他们同时都摸到了树。这个人问他们为什么这样做。孩子们只是说,只有每个人都有一份零食,他们才能享受吃零食的乐趣。
( )7. 作者说,买东西______。
A. 会让人担心
B. 会让人紧张
C. 会长期导致悲伤
D. 可能会在短时间内带来幸福
( )8. 我们可以把“但不是拥有钱能带来幸福。”放在第2段的哪里?
A. ①
B. ②
C. ③
D. ④
( )9. 作者为什么在第3段引用一个故事?
A. 为了解释非洲人喜欢糖果。
B. 为了表明例子不够。
C. 为了让作者的观点更清晰。
D. 为了表达幸福来自孩子。
( )10. 作者试图告诉我们什么?
A. 买新东西能让人幸福。
B. 幸福的关键是让别人幸福。
C. 如果你想幸福,你可以访问非洲。
D. 有很多钱的人可能不幸福。