D
“I want a mobile phone!” said Lisa. “I’m sure you do,” said her dad.
“No,Dad. You don’t understand. I really,really,really want a mobile phone.” “And I really,really,really want a boat. It’s not going to happen.”
Lisa and her dad were stuck in traffic. It seemed that it was always the case. When he took her to school in the morning — traffic. When he picked her up in the afternoon — traffic. Go to the supermarket,a birthday party,and what felt like ten hours of traffic was what they got.
Lisa was bored. When she was bored,she wanted things. Right now,she wanted a mobile phone. She wasn’t sure if her dad understood that. She would have to tell him again.
“I WANT A MOBILE PHONE.” “NO.”
“What if I got stuck in a cave?” “What?” asked her dad,trying not to laugh.
“What if I had a dog and the dog ran away,and I had to run after it. What if the dog ran into a cave,and I ran after the dog. In the cave there was a bear,and the bear trapped me,and ...”
“And then you were stuck in the cave.”
“Yes. It’s a mother bear. She will eat me if I don’t have a mobile phone to call for help.”
“If it’s a mother bear,you can use her phone. Everyone knows mums always carry phones.”
Dad was laughing as he said this. Lisa didn’t think it was very funny. Now she was angry. “If I had a mobile phone,I could play games on it!”
“If I had a boat,I could eat beef on it. That doesn’t mean I’m getting one.”
“No,but I mean if I could play games,I wouldn’t be so bored when we were in traffic. I wouldn’t trouble you!”
“I don’t mind being troubled. I like talking to you.” “Then I won’t say anything at all!”
Dad smiled quietly to himself. “I’m going to call Mum to let her know we’ll be late.” He reached into his pocket. “Oh! My battery(电池)is dead.”
“You know... if I had a mobile phone,I could call Mum,” said Lisa. “Nice try.”
Lisa smiled. She wasn’t getting a phone,but she knew she was right,and that was almost as good.
(
A. Because she had a good imagination. B. Because she wanted to play in the cave.
C. Because she would need a mobile phone in that situation. D. Because her dad didn’t pay attention to her.
(
A. A mobile phone. B. A boat. C. A piece of beef. D. A game.
(
A. Dad was making fun of her. B. She would get home late today.
C. Dad didn’t want to buy her a mobile phone. D. She failed in making Dad buy her a mobile phone.
(
A. Calm. B. Worried. C. Excited. D. Bored.
“I want a mobile phone!” said Lisa. “I’m sure you do,” said her dad.
“No,Dad. You don’t understand. I really,really,really want a mobile phone.” “And I really,really,really want a boat. It’s not going to happen.”
Lisa and her dad were stuck in traffic. It seemed that it was always the case. When he took her to school in the morning — traffic. When he picked her up in the afternoon — traffic. Go to the supermarket,a birthday party,and what felt like ten hours of traffic was what they got.
Lisa was bored. When she was bored,she wanted things. Right now,she wanted a mobile phone. She wasn’t sure if her dad understood that. She would have to tell him again.
“I WANT A MOBILE PHONE.” “NO.”
“What if I got stuck in a cave?” “What?” asked her dad,trying not to laugh.
“What if I had a dog and the dog ran away,and I had to run after it. What if the dog ran into a cave,and I ran after the dog. In the cave there was a bear,and the bear trapped me,and ...”
“And then you were stuck in the cave.”
“Yes. It’s a mother bear. She will eat me if I don’t have a mobile phone to call for help.”
“If it’s a mother bear,you can use her phone. Everyone knows mums always carry phones.”
Dad was laughing as he said this. Lisa didn’t think it was very funny. Now she was angry. “If I had a mobile phone,I could play games on it!”
“If I had a boat,I could eat beef on it. That doesn’t mean I’m getting one.”
“No,but I mean if I could play games,I wouldn’t be so bored when we were in traffic. I wouldn’t trouble you!”
“I don’t mind being troubled. I like talking to you.” “Then I won’t say anything at all!”
Dad smiled quietly to himself. “I’m going to call Mum to let her know we’ll be late.” He reached into his pocket. “Oh! My battery(电池)is dead.”
“You know... if I had a mobile phone,I could call Mum,” said Lisa. “Nice try.”
Lisa smiled. She wasn’t getting a phone,but she knew she was right,and that was almost as good.
(
C
)11. Why did Lisa talk about being stuck in a cave? A. Because she had a good imagination. B. Because she wanted to play in the cave.
C. Because she would need a mobile phone in that situation. D. Because her dad didn’t pay attention to her.
(
B
)12. What does the underlined word “one” refer to? A. A mobile phone. B. A boat. C. A piece of beef. D. A game.
(
B
)13. Which of the following is NOT the reason why Lisa was angry? A. Dad was making fun of her. B. She would get home late today.
C. Dad didn’t want to buy her a mobile phone. D. She failed in making Dad buy her a mobile phone.
(
A
)14. How did Lisa feel at the end of the story? A. Calm. B. Worried. C. Excited. D. Bored.
答案:【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章内容的理解和推理能力。题目给出了一个对话场景,主要围绕Lisa和她的爸爸关于是否要买手机的对话展开。学生需要通过阅读对话内容,理解对话的情境和人物关系,以及对话背后的真实意图和情感。
1. 第一题是细节理解题,需要找出Lisa谈论被困在山洞里的原因。通过对话内容可以推断,Lisa是想通过这种方式说服爸爸给她买手机,因此选项C“因为在那种情况下她会需要手机”是正确答案。
2. 第二题是词义猜测题,需要推断“one”指的是什么。根据对话内容,“If I had a boat, I could eat beef on it. That doesn’t mean I’m getting one.”可以推断,“one”指的是前文提到的“boat”,因此选项B“一艘船”是正确答案。
3. 第三题是推理判断题,需要找出不是Lisa生气的原因的选项。通过对话内容可以推断,Lisa生气的原因主要是爸爸不愿意给她买手机,以及爸爸在对话中的调侃态度,因此选项B“她今天回家会晚”并不是Lisa生气的原因,是正确答案。
4. 第四题是情感态度题,需要判断故事结尾Lisa的情感状态。根据对话最后“Lisa smiled. She wasn’t getting a phone, but she knew she was right, and that was almost as good.”可以推断,Lisa虽然最终没有得到手机,但她认为自己的观点是正确的,因此感到一种平静和满足,选项A“平静的”是正确答案。
【答案】:
11. C
12. B
13. B
14. A
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章内容的理解和推理能力。题目给出了一个对话场景,主要围绕Lisa和她的爸爸关于是否要买手机的对话展开。学生需要通过阅读对话内容,理解对话的情境和人物关系,以及对话背后的真实意图和情感。
1. 第一题是细节理解题,需要找出Lisa谈论被困在山洞里的原因。通过对话内容可以推断,Lisa是想通过这种方式说服爸爸给她买手机,因此选项C“因为在那种情况下她会需要手机”是正确答案。
2. 第二题是词义猜测题,需要推断“one”指的是什么。根据对话内容,“If I had a boat, I could eat beef on it. That doesn’t mean I’m getting one.”可以推断,“one”指的是前文提到的“boat”,因此选项B“一艘船”是正确答案。
3. 第三题是推理判断题,需要找出不是Lisa生气的原因的选项。通过对话内容可以推断,Lisa生气的原因主要是爸爸不愿意给她买手机,以及爸爸在对话中的调侃态度,因此选项B“她今天回家会晚”并不是Lisa生气的原因,是正确答案。
4. 第四题是情感态度题,需要判断故事结尾Lisa的情感状态。根据对话最后“Lisa smiled. She wasn’t getting a phone, but she knew she was right, and that was almost as good.”可以推断,Lisa虽然最终没有得到手机,但她认为自己的观点是正确的,因此感到一种平静和满足,选项A“平静的”是正确答案。
【答案】:
11. C
12. B
13. B
14. A
解析:
翻译:
D
“我想要一部手机!”莉萨说。“我确定你想要。”她爸爸说。
“不,爸爸。你不明白。我真的、真的、真的想要一部手机。”“而我真的、真的、真的想要一艘船。但这是不会实现的。”
莉萨和她爸爸遇上了堵车。似乎总是这样。早上他送她去学校的时候——堵车。下午他接她的时候——堵车。去超市、参加生日派对,他们都会遇到长达(感觉像)十个小时的堵车。
莉萨很无聊。当她无聊的时候,她就想要东西。现在,她想要一部手机。她不确定她爸爸是否明白这一点。她得再告诉他一次。
“我想要一部手机。”“不行。”
“如果我被困在山洞里怎么办?”“什么?”她爸爸问道,努力不笑出来。
“如果我有一只狗,狗跑了,我得去追它。如果狗跑进了一个山洞,我就追着狗跑。山洞里有一只熊,熊把我困住了,然后……”
“然后你就被困在山洞里了。”
“是的。那是一只母熊。如果我没有手机求救,它会吃掉我的。”
“如果是一只母熊,你可以用它的手机。大家都知道妈妈们总是带着手机。”
爸爸说这话的时候笑了。莉萨觉得这一点都不好笑。现在她很生气。“如果我有一部手机,我就可以在上面玩游戏了!”
“如果我有一艘船,我就可以在上面吃牛肉。但这并不意味着我会得到一艘船。”
“不,但我的意思是如果我能玩游戏,我们堵车的时候我就不会那么无聊了。我就不会麻烦你了!”
“我不介意被麻烦。我喜欢和你说话。”“那我就什么都不说了!”
爸爸暗自笑了笑。“我要给妈妈打电话,告诉她我们会迟到。”他把手伸进口袋。“哦!我的电池没电了。”
“你知道……如果我有一部手机,我就可以给妈妈打电话了。”莉萨说。“想得美。”
莉萨笑了。她没有得到手机,但她知道自己是对的,这几乎和得到手机一样好。
11. 莉萨为什么提到被困在山洞里?
A. 因为她想象力很丰富。
B. 因为她想在山洞里玩。
C. 因为在那种情况下她会需要一部手机。
D. 因为她爸爸没有注意她。
12. 划线单词“one”指的是什么?
A. 一部手机。
B. 一艘船。
C. 一块牛肉。
D. 一个游戏。
13. 以下哪一项不是莉萨生气的原因?
A. 爸爸在取笑她。
B. 她今天会很晚到家。
C. 爸爸不想给她买手机。
D. 她没能让爸爸给她买手机。
14. 故事结尾莉萨感觉如何?
A. 平静的。
B. 担心的。
C. 兴奋的。
D. 无聊的。
D
“我想要一部手机!”莉萨说。“我确定你想要。”她爸爸说。
“不,爸爸。你不明白。我真的、真的、真的想要一部手机。”“而我真的、真的、真的想要一艘船。但这是不会实现的。”
莉萨和她爸爸遇上了堵车。似乎总是这样。早上他送她去学校的时候——堵车。下午他接她的时候——堵车。去超市、参加生日派对,他们都会遇到长达(感觉像)十个小时的堵车。
莉萨很无聊。当她无聊的时候,她就想要东西。现在,她想要一部手机。她不确定她爸爸是否明白这一点。她得再告诉他一次。
“我想要一部手机。”“不行。”
“如果我被困在山洞里怎么办?”“什么?”她爸爸问道,努力不笑出来。
“如果我有一只狗,狗跑了,我得去追它。如果狗跑进了一个山洞,我就追着狗跑。山洞里有一只熊,熊把我困住了,然后……”
“然后你就被困在山洞里了。”
“是的。那是一只母熊。如果我没有手机求救,它会吃掉我的。”
“如果是一只母熊,你可以用它的手机。大家都知道妈妈们总是带着手机。”
爸爸说这话的时候笑了。莉萨觉得这一点都不好笑。现在她很生气。“如果我有一部手机,我就可以在上面玩游戏了!”
“如果我有一艘船,我就可以在上面吃牛肉。但这并不意味着我会得到一艘船。”
“不,但我的意思是如果我能玩游戏,我们堵车的时候我就不会那么无聊了。我就不会麻烦你了!”
“我不介意被麻烦。我喜欢和你说话。”“那我就什么都不说了!”
爸爸暗自笑了笑。“我要给妈妈打电话,告诉她我们会迟到。”他把手伸进口袋。“哦!我的电池没电了。”
“你知道……如果我有一部手机,我就可以给妈妈打电话了。”莉萨说。“想得美。”
莉萨笑了。她没有得到手机,但她知道自己是对的,这几乎和得到手机一样好。
11. 莉萨为什么提到被困在山洞里?
A. 因为她想象力很丰富。
B. 因为她想在山洞里玩。
C. 因为在那种情况下她会需要一部手机。
D. 因为她爸爸没有注意她。
12. 划线单词“one”指的是什么?
A. 一部手机。
B. 一艘船。
C. 一块牛肉。
D. 一个游戏。
13. 以下哪一项不是莉萨生气的原因?
A. 爸爸在取笑她。
B. 她今天会很晚到家。
C. 爸爸不想给她买手机。
D. 她没能让爸爸给她买手机。
14. 故事结尾莉萨感觉如何?
A. 平静的。
B. 担心的。
C. 兴奋的。
D. 无聊的。