零五网 全部参考答案 创新优化学案 2025年创新优化学案九年级英语上册译林版 第164页解析答案
C
Traffic lights are red, yellow and green. They are very important signals (信号). Traffic lights are usually placed at busy street corners to help control traffic. Sometimes, they are on streets near schools and shops too. Most young children are taught what each of the coloured lights means, so everybody can stay safe.
The first traffic signals were used for trains. The signals were put alongside railway tracks (轨道). The colour red was used to mean “stop” because it warned people of danger. A red light was also the easiest colour to see from a distance (从远处). Train drivers could see the red “stop” light ahead and had enough time to slow down and stop their trains. A green light was used to mean “take care” and a white light meant “go”.
However, there were many dangerous accidents on the train tracks. Some train drivers thought a star shining in the night sky was a white light that meant “go”. So the signals were swapped. The “go” light was changed to green and the “take care” light was changed to white.
During these times, people travelled by train or in the carts pulled by horses. Years later, when cars were built, people began to drive them because they could travel much faster than horses. However, the road rules for drivers were not very clear and many people were hurt when crossing the roads. Yellow warning signs had to be placed beside the roads to remind drivers to take care and allow people to cross safely.
Today, towns and cities all over the world have traffic lights. Red and green lights match the signals used on the railways. Yellow lights are easy to see, so they are used to warn drivers that they should slow down and prepare to stop.
(
C
) 7. Why was the colour red used to mean “stop”?
A. It reminded people of traffic rules. B. It helped trains run smoothly.
C. It gave people a warning of danger. D. It was the first colour people thought of.
(
B
) 8. What does the underlined word “swapped” in Paragraph 3 mean?
A. Designed. B. Exchanged. C. Suggested. D. Offered.
(
D
) 9. In which order did the “take care” light develop?
a. A white light. b. A green light. c. A yellow light.
A. a—b—c B. b—c—a C. a—c—b D. b—a—c
(
B
)10. What is the passage mainly about?
A. The meanings of traffic lights. B. The history of traffic lights.
C. The importance of traffic lights. D. The advantages (优点) of traffic lights.
答案:【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章内容的理解和分析能力。题目包含了四个选择题,每个题目都要求学生对文章中的具体信息进行理解和推断。
对于第7题,需要理解文章中关于红色交通信号灯意义的描述,并从选项中选出正确的解释。
对于第8题,需要理解文章中“swapped”一词的含义,并从选项中选出最符合语境的解释。
对于第9题,需要理解文章中关于“take care”信号灯发展顺序的描述,并从选项中选出正确的顺序。
对于第10题,需要理解文章的主旨大意,并从选项中选出最符合文章主旨的答案。
【答案】:
7. C
根据文章中的描述,“The colour red was used to mean ‘stop’ because it warned people of danger.”红色被用来表示“停止”,因为它警告人们危险。因此,选项C“它给人们一个危险的警告”是正确的。
8. B
根据文章中的描述,“Some train drivers thought a star shining in the night sky was a white light that meant ‘go’. So the signals were swapped.”一些火车司机认为夜空中闪烁的星星是表示“通行”的白光。所以信号被交换了。因此,“swapped”的意思是“交换”,选项B“交换”是正确的。
9. D
根据文章中的描述,“A green light was used to mean ‘take care’ and a white light meant ‘go’. However, … So the signals were swapped. The ‘go’ light was changed to green and the ‘take care’ light was changed to white.”绿灯被用来表示“小心”,白灯表示“通行”。然而,…所以信号被交换了。“通行”灯被改为绿色,“小心”灯被改为白色。后来,“Yellow warning signs had to be placed beside the roads to remind drivers to take care…”黄色警告标志必须放置在道路旁边,以提醒司机小心。因此,“take care”信号灯的发展顺序是绿灯-白灯-黄灯,选项D“b-a-c”是正确的。
10. B
文章主要介绍了交通信号灯的历史和发展,从最初的火车信号灯到现代的汽车交通信号灯。因此,文章的主旨大意是交通信号灯的历史,选项B“交通信号灯的历史”是正确的。
解析:
翻译:
### C
交通信号灯有红、黄、绿三种颜色。它们是非常重要的信号。交通信号灯通常设置在繁忙的街角,以帮助控制交通。有时,在学校和商店附近的街道上也会设置交通信号灯。大多数小孩子都被教导过每种颜色的灯代表什么意思,这样每个人都能保证安全。
最早的交通信号灯是用于火车的。这些信号灯被设置在铁轨旁边。红色被用来表示“停止”,因为它能警示人们有危险。红灯也是从远处最容易看到的颜色。火车司机可以看到前方的红色“停止”灯,并有足够的时间减速并停下火车。绿灯被用来表示“小心”,白灯表示“通行”。
然而,铁轨上发生了很多危险的事故。一些火车司机把夜空中闪烁的星星当成了表示“通行”的白灯。所以信号灯的含义被调换了。表示“通行”的灯变成了绿色,表示“小心”的灯变成了白色。
在那个时期,人们乘坐火车或者由马拉的马车出行。多年后,汽车被制造出来,人们开始驾驶汽车,因为汽车比马跑得要快得多。然而,针对司机的道路规则不是很明确,很多人在过马路时受伤。黄色的警示标志不得不被设置在路边,以提醒司机小心驾驶,让行人安全过马路。
如今,世界各地的城镇都有交通信号灯。红灯和绿灯与铁路上使用的信号一致。黄灯很容易被看到,所以它被用来提醒司机应该减速并准备停车。
7. 为什么红色被用来表示“停止”?
A. 它提醒人们遵守交通规则。
B. 它有助于火车平稳运行。
C. 它警示人们有危险。
D. 它是人们首先想到的颜色。
8. 第三段中划线的单词“swapped”是什么意思?
A. 设计。
B. 交换。
C. 建议。
D. 提供。
9. 表示“小心”的灯的发展顺序是什么?
a. 白灯。
b. 绿灯。
c. 黄灯。
A. a—b—c
B. b—c—a
C. a—c—b
D. b—a—c
10. 这篇文章主要讲的是什么?
A. 交通信号灯的含义。
B. 交通信号灯的历史。
C. 交通信号灯的重要性。
D. 交通信号灯的优点。
D
Corinne was one of the few students still excited about the first annual (一年一度的) “City Birder VS Burb Birder Spring Birding Competition”.

Reaching a crossroads at Fielder Park, Corinne checked her phone. Forty-eight minutes passed. She had to find at least ten different bird species and at least two she'd never seen before.
However, after a long time of searching, the birds that she had just found were either seen in her neighbourhood or in the parks closer to her home.
While she was searching for the way to the fields, a voice suddenly appeared behind.
“You are Corinne, right?”
Corinne turned back and found a short blond girl.
“Wait, you're...”
“Ashley,” the girl said. “From Bluemont Middle School. Remember?”
“Oh, right!” Ashley put her hand on her shoulder. “You beat me in the birdsong competition. I'm still mad at you for that.”
“Uh — sorry?”
“Just kidding!” Ashley said, “It was fun, wasn't it? Nobody in my class wanted to compete, so they volunteered me.”
Corinne smiled. They chatted for a while and went separate ways. Ashley continued west toward the fields, so Corinne changed plans and headed east toward the wetlands. ▲
Corinne's heart beat along with the sound coming from the reeds (芦苇). Finally, a brand-new species she'd never seen before! Holding up her phone, Corinne recorded the bird's special call while silently hoping to get lucky with a sighting. American bitterns were big birds, so there was a good chance that she could finally get a clear picture to show her class.
“Hey, I remember the call!”
Corinne nearly lost her phone as Ashley made her second surprise appearance of the morning. Stopping the recording, Corinne forced a smile. “I do too. From the birdsong contest, I remember we both got that one right.”
Corinne then scanned (细看) the wetland again. Suddenly she noticed movement in the tall grass. “Uh, Ashley, I think I know where he is.” She pointed. “Over there.”
Ashley slowly raised the camera just as the bittern stepped out into a gap in the grass. Corinne snapped a photo with her own phone.
“Hey, look!” Ashley said, showing the clear picture she'd just taken. It was much clearer than Corinne's.
Corinne bit her lip and thought, “More points for Ashley.”
The bittern took off in flight. They both watched in silence, taking it in with their eyes. They lost themselves in the beautiful sight and even forgot the competition between them.
Ashley turned to Corinne. “You know what we could do?”
“What?”
“Why don't we present our sightings together during the next chat? Your sound recording can play while my photo gets shown on the screen.”
(
B
)11. Corinne went to Fielder Park to ______.
A. meet her friend Ashley B. look for some special birds
C. find out ways to the fields D. enter the birdsong competition
(
B
)12. Which of the sentences can be best put into the “▲”?
A. This was a competition, after all. B. It was wonderful to have a partner.
C. This was a nice beginning, after all. D. It was a tiring journey to find the birds.
(
B
)13. What can we infer from the passage?
A. Corinne felt happy when she met Ashley again.
B. Ashley and Corinne fell in love with birding in the end.
C. It was easy for Corinne to take a photo of the American bittern.
D. Ashley thought she could beat Corinne in the coming competition.
(
D
)14. What would happen next in the story?
A. Corinne refused Ashley in anger.
B. Corinne and Ashley tried to catch the American bittern together.
C. Ashley beat Corinne in the following competition.
D. Corinne agreed to present their sightings together.
答案:【解析】:本题主要考查对英语阅读理解的能力,包括细节理解、推理判断等。需要从文章中获取关键信息,结合题目选项进行分析和作答。
11. 题目问Corinne去Fielder Park的目的。
从文中“She had to find at least ten different bird species and at least two she'd never seen before.”可知,她是要去寻找一些特别的鸟,B选项正确。
A选项“meet her friend Ashley”,文中是偶然遇到Ashley,不是去公园的目的。
C选项“find out ways to the fields”,这不是她去公园的主要目的。
D选项“enter the birdsong competition”,文中未提及她去公园是为了参加鸟鸣比赛。
12. 题目要求选择能最好地填入“▲”处的句子。
前文提到Corinne发现了新鸟种,后文又提到和Ashley一起看到鸟等,说明有伙伴一起很不错,B选项“It was wonderful to have a partner.”符合语境。
A选项“This was a competition, after all.”,文章此处重点不是强调比赛。
C选项“This was a nice beginning, after all.”,不太符合此处语境。
D选项“It was a tiring journey to find the birds.”,文中未突出找鸟的旅程疲惫。
13. 题目问从文章中可以推断出什么。
从文中“They lost themselves in the beautiful sight and even forgot the competition between them.”以及后面Ashley提议一起展示发现等,可以推断出Ashley和Corinne最终都喜欢上了观鸟,B选项正确。
A选项“Corinne felt happy when she met Ashley again.”,文中Corinne再次见到Ashley时是有点尴尬和不自在,不是开心。
C选项“It was easy for Corinne to take a photo of the American bittern.”,从“Corinne nearly lost her phone”等可知不容易。
D选项“Ashley thought she could beat Corinne in the coming competition.”,文中未体现Ashley有这种想法。
14. 题目问故事接下来会发生什么。
从文中“Why don't we present our sightings together during the next chat? Your sound recording can play while my photo gets shown on the screen.”可知,Corinne会同意一起展示他们的发现,D选项正确。
A选项“Corinne refused Ashley in anger.”,文中没有体现Corinne会生气拒绝。
B选项“Corinne and Ashley tried to catch the American bittern together.”,文中没有提到要一起抓鸟。
C选项“Ashley beat Corinne in the following competition.”,文章未提及后续比赛结果。
【答案】:11. B;12. B;13. B;14. D
解析:
翻译:
D
科琳是为数不多的、仍对第一届一年一度的“城市观鸟者VS郊区观鸟者春季观鸟比赛”感到兴奋的学生之一。
到达菲尔德公园的一个十字路口时,科琳查看了她的手机。已经过去了48分钟。她必须找到至少10种不同的鸟类,其中至少有2种是她以前从未见过的。
然而,经过长时间的搜寻,她刚刚发现的鸟要么是在她的街区看到的,要么是在离她家更近的公园里看到的。
当她正在寻找去田野的路时,身后突然传来一个声音。
“你是科琳,对吗?”
科琳转过身,发现了一个金发的矮个子女孩。
“等等,你是……”
“阿什利,”女孩说,“来自布卢蒙特中学。还记得吗?”
“哦,对!”阿什利把手放在她的肩膀上。“你在鸟鸣比赛中打败了我。我还在为那件事生你的气呢。”
“呃——对不起?”
“只是开个玩笑!”阿什利说,“那很有趣,不是吗?我班上没人愿意参赛,所以他们就推荐了我。”
科琳笑了。她们聊了一会儿,然后就各自走了。阿什利继续向西朝着田野走去,所以科琳改变了计划,向东朝着湿地走去。 ▲
科琳的心跳随着芦苇传来的声音一起跳动。终于,出现了一种她以前从未见过的全新鸟类!科琳举起手机,记录下这只鸟独特的叫声,同时默默地希望能幸运地看到它。美洲麻鳽是一种体型较大的鸟,所以她很有可能最终能拍到一张清晰的照片给她的同学们看。
“嘿,我记得这个叫声!”
当阿什利在早上第二次惊喜出现时,科琳差点把手机掉了。她停止了录音,强挤出一个微笑。“我也记得。在鸟鸣比赛中,我记得我们都答对了那个。”
然后科琳又仔细地扫视了一下湿地。突然,她注意到高高的草丛中有动静。“呃,阿什利,我想我知道它在哪里了。”她指着说,“在那边。”
就在麻鳽走进草丛的一个空隙时,阿什利慢慢地举起了相机。科琳用自己的手机拍了一张照片。
“嘿,看!”阿什利说着,展示了她刚刚拍到的清晰照片。它比科琳的照片清晰多了。
科琳咬着嘴唇想:“阿什利又多了几分。”
麻鳽飞了起来。她们都默默地看着,用眼睛欣赏着。她们沉浸在这美丽的景色中,甚至忘记了她们之间的比赛。
阿什利转向科琳。“你知道我们可以做什么吗?”
“什么?”
“我们为什么不在下次交流时一起展示我们的发现呢?你的录音可以播放,而我的照片可以在屏幕上展示。”
( )11. 科琳去菲尔德公园是为了______。
A. 见她的朋友阿什利
B. 寻找一些特殊的鸟类
C. 找出去田野的路
D. 参加鸟鸣比赛
( )12. 哪句话最适合填入“▲”处?
A. 毕竟,这是一场比赛。
B. 有个伙伴真好。
C. 毕竟,这是一个美好的开始。
D. 找鸟是一段疲惫的旅程。
( )13. 从文章中我们可以推断出什么?
A. 科琳再次见到阿什利时感到很高兴。
B. 阿什利和科琳最终都爱上了观鸟。
C. 科琳很容易就拍到了美洲麻鳽的照片。
D. 阿什利认为她能在接下来的比赛中打败科琳。
( )14. 故事接下来会发生什么?
A. 科琳生气地拒绝了阿什利。
B. 科琳和阿什利试图一起抓住美洲麻鳽。
C. 阿什利在接下来的比赛中打败了科琳。
D. 科琳同意一起展示她们的发现。
上一页 下一页