零五网 全部参考答案 创新优化学案 2025年创新优化学案九年级英语上册译林版 第187页解析答案
A

(
B
)1. Who can take part in the support group?
A. Kids aged 9-12.   B. Teens aged 14-17.   C. Teens with their parents.   D. Anybody.
(
C
)2. How many times can one take part in the group meeting at most?
A. Once.   B. Twice.   C. Ten times.   D. Twelve times.
(
D
)3. What's probably the purpose of the support group?
A. To help children get better grades in exams.   B. To teach teenagers some life skills.
C. To offer people some snacks and drinks.   D. To help teens reduce anxiety and learn to relax.
答案:【解析】:
1. 第一题问的是谁能参加这个支持小组。根据文章标题“FREE TEEN ANXIETY Support Group for teens aged 14-17”可知,这个支持小组是针对14-17岁的青少年的。因此,答案是B。
2. 第二题问的是一个人最多可以参加多少次小组会议。根据文章中的“The group will meet each Friday, for 10 weeks”可知,小组将连续10周,每周五聚会一次。因此,一个人最多可以参加10次小组会议。答案是C。
3. 第三题问的是这个支持小组的目的。根据文章中的“Join our support group to learn some useful methods to reduce your anxiety by learning relaxation skills and building confidence.”可知,支持小组的目的是通过学习放松技巧和建立自信来帮助青少年减少焦虑。因此,答案是D。
【答案】:
1. B;
2. C;
3. D。
解析:
翻译:
A
( )1. 谁可以参加这个互助小组?
A. 9 - 12岁的孩子。
B. 14 - 17岁的青少年。
C. 有家长陪同的青少年。
D. 任何人。
( )2. 一个人最多可以参加多少次小组会议?
A. 一次。
B. 两次。
C. 十次。
D. 十二次。
( )3. 这个互助小组的目的可能是什么?
A. 帮助孩子们在考试中取得更好的成绩。
B. 教青少年一些生活技能。
C. 给人们提供一些零食和饮料。
D. 帮助青少年减轻焦虑并学会放松。
B
When it comes to teaching and learning,pictures play an important role in making things simple. Thinking maps have been proved to be useful for students and teachers at all grades.
Thinking maps make meaningful learning possible as they help organize ideas and information in a way that is easy to understand. They can be very useful during creative thinking exercises. Here are four types of thinking maps and ways to use them.


(
B
)4. According to the passage,thinking maps are used to ______.
A. find directions   B. organize ideas   C. practise drawing   D. learn reading
(
A
)5. Which thinking maps will probably be used in the following situations?
a. Simon is making a plan for his visit to Beijing.
b. The students are doing some brainstorming in class.
A. The flow map and the circle map.   B. The brace map and the flow map.
C. The bubble map and the brace map.   D. The bubble map and the circle map.
(
D
)6. Where is the text most probably taken from?
A. A book list.   B. A science report.   C. An activity poster.   D. An education magazine.
答案:【解析】:
这是一篇英语阅读理解题,主要考查学生对文章内容的理解和分析能力,以及不同类型思维导图用途的掌握。题目包括细节理解题和推理判断题。对于细节理解题,需要从文章中直接找到相关信息;对于推理判断题,则需要根据文章内容进行合理的推断。
第4题,根据文章第二段第一句“Thinking maps make meaningful learning possible as they help organize ideas and information in a way that is easy to understand.”可知,思维导图是用来组织想法和信息的,所以答案选B。
第5题,a情境中Simon正在为他的北京之行制定计划,这需要组织信息、列出步骤,适合用flow map;b情境中学生们在课堂上进行头脑风暴,需要描述某个主题或表达对主题的理解,适合用circle map。所以答案选A。
第6题,文章主要介绍了思维导图在教学和学习中的应用,这更有可能出现在教育杂志上,所以答案选D。
【答案】:
4. B
5. A
6. D
解析:
翻译:
B
当涉及到教与学的时候,图片在简化事物方面起着重要作用。思维导图已被证明对各年级的学生和教师都很有用。
思维导图使有意义的学习成为可能,因为它们有助于以易于理解的方式组织思路和信息。在创造性思维练习中,它们会非常有用。以下是四种思维导图及其使用方法。
( )4. 根据文章,思维导图被用来______。
A. 找方向
B. 组织思路
C. 练习绘画
D. 学习阅读
( )5. 在以下情境中可能会使用哪种思维导图?
a. 西蒙正在为他的北京之行制定计划。
b. 学生们正在课堂上进行头脑风暴。
A. 流程图和圆圈图。
B. 括号图和流程图。
C. 气泡图和括号图。
D. 气泡图和圆圈图。
( )6. 这篇文章最有可能来自哪里?
A. 一份书单。
B. 一份科学报告。
C. 一张活动海报。
D. 一本教育杂志。
上一页 下一页