D
Pierre Dupin had delivered(配送)milk to the families on Prince Edward Street for thirty years. All that knew him loved him.
Every morning at five,Pierre arrived at the milk company's stables,saying to Joseph,“Good morning! My old friend!” Then,the two started their day proudly. Without any order from Pierre,the wagon(马车)would roll down the street. The horse stopped at the first house. There,Joseph would wait perhaps thirty seconds for Pierre to get down off his seat and put a bottle of milk at the front door...
One day,the president of the company came to check the early morning milk deliveries. Jacques,the foreman(领班)of the stables,pointed to Pierre and said,“See how the horse listens and how he turns his head toward Pierre?”
“Yeah! But Pierre's getting old,” said the president. “Tell him it is time he should rest...”
But Pierre said,“My life will be nothing if I can't drive Joseph every day. We are two old men! Let us wear out together. When Joseph is ready to leave,then I too will do so.”
Then one cold morning,after about two years,Jacques said,“Pierre,your horse,Joseph,didn't wake up. Go over and see him.”
Pierre took one step forward,then turned. “No... no... You... you don't understand,Jacques.”
Now,Jacques looked into Pierre's eyes. He saw a dead,lifeless look in them. So he said,“Take the day off,Pierre!”
Pierre stepped into the street. Then there came a warning shout and a screech(尖锐的刹车声).
Five minutes later,a doctor announced,“Pierre's dead...”
“I couldn't help it,” the driver said. “Why,he walked as though he were blind?”
The doctor bent down. “Blind? Of course! This man had been blind for five years.” He turned to Jacques,“Didn't you know that?”
“None of us knew,” Jacques said softly. “Only one... only one knew — a friend of his,named Joseph...”
(
A. Creative and curious. B. Cruel(残忍的)and greedy(贪婪的).
C. Polite and humorous. D. Well-received and trustworthy(值得信任的).
(
A. Jacques was surprised to find that Pierre couldn't see anything
B. Pierre was too scared to take a close look at his friend
C. Pierre was so sad because it was time for him to leave his job then
D. the death of Joseph drove Pierre to lose confidence for life
(
A. no one had ever known Pierre was blind B. Joseph just worked as Pierre's guide after Pierre went blind
C. blindness didn't make any difference to Pierre's life at all D. the president wasn't quite happy with Pierre's work
(
A. A Secret for Two B. A Lifelong Friend C. I'm Our Eyes D. A Blind Man
Pierre Dupin had delivered(配送)milk to the families on Prince Edward Street for thirty years. All that knew him loved him.
Every morning at five,Pierre arrived at the milk company's stables,saying to Joseph,“Good morning! My old friend!” Then,the two started their day proudly. Without any order from Pierre,the wagon(马车)would roll down the street. The horse stopped at the first house. There,Joseph would wait perhaps thirty seconds for Pierre to get down off his seat and put a bottle of milk at the front door...
One day,the president of the company came to check the early morning milk deliveries. Jacques,the foreman(领班)of the stables,pointed to Pierre and said,“See how the horse listens and how he turns his head toward Pierre?”
“Yeah! But Pierre's getting old,” said the president. “Tell him it is time he should rest...”
But Pierre said,“My life will be nothing if I can't drive Joseph every day. We are two old men! Let us wear out together. When Joseph is ready to leave,then I too will do so.”
Then one cold morning,after about two years,Jacques said,“Pierre,your horse,Joseph,didn't wake up. Go over and see him.”
Pierre took one step forward,then turned. “No... no... You... you don't understand,Jacques.”
Now,Jacques looked into Pierre's eyes. He saw a dead,lifeless look in them. So he said,“Take the day off,Pierre!”
Pierre stepped into the street. Then there came a warning shout and a screech(尖锐的刹车声).
Five minutes later,a doctor announced,“Pierre's dead...”
“I couldn't help it,” the driver said. “Why,he walked as though he were blind?”
The doctor bent down. “Blind? Of course! This man had been blind for five years.” He turned to Jacques,“Didn't you know that?”
“None of us knew,” Jacques said softly. “Only one... only one knew — a friend of his,named Joseph...”
(
D
)11. Which of the following can best describe Pierre? A. Creative and curious. B. Cruel(残忍的)and greedy(贪婪的).
C. Polite and humorous. D. Well-received and trustworthy(值得信任的).
(
D
)12. The underlined sentences tell us that ______. A. Jacques was surprised to find that Pierre couldn't see anything
B. Pierre was too scared to take a close look at his friend
C. Pierre was so sad because it was time for him to leave his job then
D. the death of Joseph drove Pierre to lose confidence for life
(
B
)13. We can infer from the passage that ______. A. no one had ever known Pierre was blind B. Joseph just worked as Pierre's guide after Pierre went blind
C. blindness didn't make any difference to Pierre's life at all D. the president wasn't quite happy with Pierre's work
(
A
)14. The best title of the passage could be “______”. A. A Secret for Two B. A Lifelong Friend C. I'm Our Eyes D. A Blind Man
答案:【解析】:本题主要考查了阅读理解的能力,包括细节理解、推理判断以及主旨大意等。题目给出了一个关于Pierre和Joseph(一匹马)的故事,然后通过一系列问题来测试学生对故事的理解。
11. 题目问的是哪个选项最能描述Pierre。这需要我们根据故事中对Pierre的描述,从他的行为、性格等方面进行分析。从故事中我们可以看到,Pierre三十年如一日地送牛奶,深受大家的喜爱,他对待工作认真负责,对待马Joseph也如同朋友一般,因此他是一个受人欢迎且值得信赖的人。
12. 题目中的划线句子主要描述了Pierre在得知Joseph去世后的反应。我们需要通过理解这些句子来推断出Pierre的内心状态。从句子中我们可以看出,Pierre在得知Joseph去世后,表现出极度的悲痛和失落,仿佛失去了生活的信心,因此可以推断出Joseph的死对Pierre的打击是巨大的。
13. 这道题目需要我们根据故事内容进行推理判断。从故事中我们可以了解到,Pierre已经失明五年,但除了Joseph之外,没有人知道这个秘密。这说明了Joseph在Pierre失明后起到了重要的引导作用。同时,故事中也并没有提到Pierre的失明对他的生活造成了任何影响,他依然能够完成自己的工作,这得益于Joseph的帮助。
14. 这道题目要求我们为这篇文章选择一个最好的标题。我们需要根据文章的主旨大意来进行选择。文章主要讲述了Pierre和Joseph之间深厚的友谊,以及Joseph在Pierre失明后如何默默地帮助他。因此,选项A“两个人的秘密”最能概括文章的主旨。
【答案】:
11. D
12. D
13. B
14. A
11. 题目问的是哪个选项最能描述Pierre。这需要我们根据故事中对Pierre的描述,从他的行为、性格等方面进行分析。从故事中我们可以看到,Pierre三十年如一日地送牛奶,深受大家的喜爱,他对待工作认真负责,对待马Joseph也如同朋友一般,因此他是一个受人欢迎且值得信赖的人。
12. 题目中的划线句子主要描述了Pierre在得知Joseph去世后的反应。我们需要通过理解这些句子来推断出Pierre的内心状态。从句子中我们可以看出,Pierre在得知Joseph去世后,表现出极度的悲痛和失落,仿佛失去了生活的信心,因此可以推断出Joseph的死对Pierre的打击是巨大的。
13. 这道题目需要我们根据故事内容进行推理判断。从故事中我们可以了解到,Pierre已经失明五年,但除了Joseph之外,没有人知道这个秘密。这说明了Joseph在Pierre失明后起到了重要的引导作用。同时,故事中也并没有提到Pierre的失明对他的生活造成了任何影响,他依然能够完成自己的工作,这得益于Joseph的帮助。
14. 这道题目要求我们为这篇文章选择一个最好的标题。我们需要根据文章的主旨大意来进行选择。文章主要讲述了Pierre和Joseph之间深厚的友谊,以及Joseph在Pierre失明后如何默默地帮助他。因此,选项A“两个人的秘密”最能概括文章的主旨。
【答案】:
11. D
12. D
13. B
14. A
解析:
翻译:
D
皮埃尔·杜潘(Pierre Dupin)三十年来一直为爱德华王子街(Prince Edward Street)的住户配送牛奶。所有认识他的人都喜欢他。
每天早上五点,皮埃尔都会来到牛奶公司的马厩,对约瑟夫(Joseph)说:“早上好!我的老朋友!”然后,两人便自豪地开始了一天的工作。不用皮埃尔下达任何指令,马车就会沿着街道行驶。马会在第一户人家门口停下。在那里,约瑟夫会等上大概三十秒,好让皮埃尔从座位上下来,把一瓶牛奶放在前门……
一天,公司的总裁来检查清晨的牛奶配送工作。马厩的领班雅克(Jacques)指着皮埃尔说:“看看这匹马是多么听他的话,又是多么会把头转向皮埃尔啊!”
“是啊!但皮埃尔年纪大了,”总裁说,“告诉他,是时候该休息了……”
但皮埃尔说:“如果我不能每天赶着约瑟夫(的马车),我的生活就会毫无意义。我们是两个老人了!让我们一起变老吧。当约瑟夫准备离开的时候,我也会这么做的。”
大约两年后的一个寒冷的早晨,雅克说:“皮埃尔,你的马,约瑟夫,醒不过来了。去看看它吧。”
皮埃尔向前迈了一步,然后又转了回来。“不……不……你……你不明白,雅克。”
现在,雅克看着皮埃尔的眼睛。他在里面看到了一种死寂、毫无生气的神情。于是他说:“放一天假吧,皮埃尔!”
皮埃尔走进了街道。接着传来了一声警告的呼喊和尖锐的刹车声。
五分钟后,一位医生宣布:“皮埃尔死了……”
“我没办法,”司机说,“哎呀,他走路的时候好像是个盲人似的?”
医生弯下腰。“盲人?当然了!这个人已经失明五年了。”他转向雅克,“你不知道吗?”
“我们谁都不知道,”雅克轻声说,“只有一个人……只有一个人知道——他的一个朋友,名叫约瑟夫……”
( )11. 以下哪一项最能描述皮埃尔?
A. 有创造力且好奇心强。
B. 残忍且贪婪。
C. 有礼貌且幽默。
D. 受人欢迎且值得信赖。
( )12. 划线句子告诉我们______。
A. 雅克惊讶地发现皮埃尔什么都看不见。
B. 皮埃尔太害怕了,不敢仔细看他的朋友。
C. 皮埃尔很伤心,因为那时是他该离职的时候了。
D. 约瑟夫的死让皮埃尔对生活失去了信心。
( )13. 我们可以从文章中推断出______。
A. 从来没有人知道皮埃尔是盲人。
B. 皮埃尔失明后,约瑟夫就充当了他的向导。
C. 失明对皮埃尔的生活根本没有任何影响。
D. 总裁对皮埃尔的工作不太满意。
( )14. 这篇文章最好的标题可能是“______”。
A. 两个人的秘密
B. 一生的朋友
C. 我是我们的眼睛
D. 一个盲人
D
皮埃尔·杜潘(Pierre Dupin)三十年来一直为爱德华王子街(Prince Edward Street)的住户配送牛奶。所有认识他的人都喜欢他。
每天早上五点,皮埃尔都会来到牛奶公司的马厩,对约瑟夫(Joseph)说:“早上好!我的老朋友!”然后,两人便自豪地开始了一天的工作。不用皮埃尔下达任何指令,马车就会沿着街道行驶。马会在第一户人家门口停下。在那里,约瑟夫会等上大概三十秒,好让皮埃尔从座位上下来,把一瓶牛奶放在前门……
一天,公司的总裁来检查清晨的牛奶配送工作。马厩的领班雅克(Jacques)指着皮埃尔说:“看看这匹马是多么听他的话,又是多么会把头转向皮埃尔啊!”
“是啊!但皮埃尔年纪大了,”总裁说,“告诉他,是时候该休息了……”
但皮埃尔说:“如果我不能每天赶着约瑟夫(的马车),我的生活就会毫无意义。我们是两个老人了!让我们一起变老吧。当约瑟夫准备离开的时候,我也会这么做的。”
大约两年后的一个寒冷的早晨,雅克说:“皮埃尔,你的马,约瑟夫,醒不过来了。去看看它吧。”
皮埃尔向前迈了一步,然后又转了回来。“不……不……你……你不明白,雅克。”
现在,雅克看着皮埃尔的眼睛。他在里面看到了一种死寂、毫无生气的神情。于是他说:“放一天假吧,皮埃尔!”
皮埃尔走进了街道。接着传来了一声警告的呼喊和尖锐的刹车声。
五分钟后,一位医生宣布:“皮埃尔死了……”
“我没办法,”司机说,“哎呀,他走路的时候好像是个盲人似的?”
医生弯下腰。“盲人?当然了!这个人已经失明五年了。”他转向雅克,“你不知道吗?”
“我们谁都不知道,”雅克轻声说,“只有一个人……只有一个人知道——他的一个朋友,名叫约瑟夫……”
( )11. 以下哪一项最能描述皮埃尔?
A. 有创造力且好奇心强。
B. 残忍且贪婪。
C. 有礼貌且幽默。
D. 受人欢迎且值得信赖。
( )12. 划线句子告诉我们______。
A. 雅克惊讶地发现皮埃尔什么都看不见。
B. 皮埃尔太害怕了,不敢仔细看他的朋友。
C. 皮埃尔很伤心,因为那时是他该离职的时候了。
D. 约瑟夫的死让皮埃尔对生活失去了信心。
( )13. 我们可以从文章中推断出______。
A. 从来没有人知道皮埃尔是盲人。
B. 皮埃尔失明后,约瑟夫就充当了他的向导。
C. 失明对皮埃尔的生活根本没有任何影响。
D. 总裁对皮埃尔的工作不太满意。
( )14. 这篇文章最好的标题可能是“______”。
A. 两个人的秘密
B. 一生的朋友
C. 我是我们的眼睛
D. 一个盲人