D
Imagine that while walking through a park one day,you begin to notice strange things all around you. People in colourful clothes from centuries ago walk on the paths. A magician(魔术师)is doing amazing tricks. Musicians play strange music on strange instruments. Knights on horseback show their skills in riding competitions. The smell of roasting meat(烤肉)begins to make your mouth water. A pleasant voice shouts,“Good morrow!”
What is going on? Have you travelled back in time? In a way,yes. You have found yourself in the midst of a Renaissance(文艺复兴)fair(集市)! Since the 1960s,Renaissance fairs have become popular in the US and Canada. Communities in at least 44 states and two Canadian provinces now hold Renaissance fairs every year. Over 200 fairs are held every year,with 40 in California alone. The first Renaissance fair was started in the 1960s by a school teacher in southern California named Phyllis Patterson. She wanted to give her students a real-life history experience,so she created the “Renaissance Fair” in her backyard. The rest,as they say,is history.
Since Renaissance fairs are “living history”,you might think they are designed to be mainly educational. It’s true that some people try to make the fairs that way. However,for many others,the key word is entertainment(娱乐). With all the musicians and magicians walking about,you will certainly be pleased. A Renaissance fair will be a feast for your eyes and your ears,not to mention your stomach.
You can enjoy the food and drink while watching parades and live animal displays. Looking through the booths(摊位)and admire the artwork,you are sure to be both educated and excited. If you’re wondering how to dress to attend a Renaissance fair,that’s up to you. Some people go all out and dress up in costumes. Others just go in their everyday clothes. However you dress,you’re sure to be covered by the sights and sounds and smells of a Renaissance fair. And if you have ever wanted to travel back in time,here’s your chance.
(
A. A part of a war novel. B. A sight of the local market.
C. A scene of Renaissance fairs. D. A slow walking in the park.
(
A. fun B. communication C. business D. decoration
(
A. you are taught to make artwork B. you are free to dress for the fairs
C. you have to look after live animals D. you can enjoy free food
(
A. Americans and Canadians like fairs more B. attending Renaissance fairs is to learn something
C. Renaissance fairs are very popular D. California is where modern fairs were born
Imagine that while walking through a park one day,you begin to notice strange things all around you. People in colourful clothes from centuries ago walk on the paths. A magician(魔术师)is doing amazing tricks. Musicians play strange music on strange instruments. Knights on horseback show their skills in riding competitions. The smell of roasting meat(烤肉)begins to make your mouth water. A pleasant voice shouts,“Good morrow!”
What is going on? Have you travelled back in time? In a way,yes. You have found yourself in the midst of a Renaissance(文艺复兴)fair(集市)! Since the 1960s,Renaissance fairs have become popular in the US and Canada. Communities in at least 44 states and two Canadian provinces now hold Renaissance fairs every year. Over 200 fairs are held every year,with 40 in California alone. The first Renaissance fair was started in the 1960s by a school teacher in southern California named Phyllis Patterson. She wanted to give her students a real-life history experience,so she created the “Renaissance Fair” in her backyard. The rest,as they say,is history.
Since Renaissance fairs are “living history”,you might think they are designed to be mainly educational. It’s true that some people try to make the fairs that way. However,for many others,the key word is entertainment(娱乐). With all the musicians and magicians walking about,you will certainly be pleased. A Renaissance fair will be a feast for your eyes and your ears,not to mention your stomach.
You can enjoy the food and drink while watching parades and live animal displays. Looking through the booths(摊位)and admire the artwork,you are sure to be both educated and excited. If you’re wondering how to dress to attend a Renaissance fair,that’s up to you. Some people go all out and dress up in costumes. Others just go in their everyday clothes. However you dress,you’re sure to be covered by the sights and sounds and smells of a Renaissance fair. And if you have ever wanted to travel back in time,here’s your chance.
(
C
)11. What is the first paragraph mainly about? A. A part of a war novel. B. A sight of the local market.
C. A scene of Renaissance fairs. D. A slow walking in the park.
(
A
)12. As well as educating,Renaissance fairs are planned to be used for ______. A. fun B. communication C. business D. decoration
(
B
)13. The last paragraph suggests that ______. A. you are taught to make artwork B. you are free to dress for the fairs
C. you have to look after live animals D. you can enjoy free food
(
C
)14. The main idea of the passage is that ______. A. Americans and Canadians like fairs more B. attending Renaissance fairs is to learn something
C. Renaissance fairs are very popular D. California is where modern fairs were born
答案:【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章内容的理解和分析能力。题目给出了一个关于文艺复兴集市的阅读材料,并附带了几个问题。我们需要先理解阅读材料的内容,再逐一解答问题。
1. 对于第一个问题,我们需要确定第一段主要描述的内容。通过阅读第一段,我们可以发现它主要描述了一个人在公园中意外发现的各种奇怪事物,这些事物实际上构成了一个文艺复兴集市的场景。
2. 第二个问题询问文艺复兴集市除了教育之外还有什么目的。通过阅读文章的相关部分,我们可以找到答案,即这些集市也是为了娱乐而设的。
3. 第三个问题涉及到文章最后一段的内容,特别是关于穿着的建议。文章明确提到,参加者可以自由选择穿着,无论是精心打扮还是日常穿着都可以。
4. 最后一个问题要求概括文章的主旨。通过全文的阅读,我们可以了解到文艺复兴集市在美国和加拿大的流行情况,以及它们的主要特点和目的。
【答案】:
11. C
第一段主要描述了一个人在公园中遇到的奇特场景,这些场景实际上构成了一个文艺复兴集市的场景,因此答案为C。
12. A
根据文章内容,文艺复兴集市除了教育目的外,更重要的是为了娱乐。因此,答案为A(fun)。
13. B
最后一段明确提到,参加者可以自由选择穿着,无论是精心打扮还是日常穿着都可以。因此,答案为B,即你可以自由选择穿着参加集市。
14. C
全文主要介绍了文艺复兴集市在美国和加拿大的流行情况,以及它们的主要特点和目的。通过文章内容可以概括出,文艺复兴集市非常受欢迎,因此答案为C。
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章内容的理解和分析能力。题目给出了一个关于文艺复兴集市的阅读材料,并附带了几个问题。我们需要先理解阅读材料的内容,再逐一解答问题。
1. 对于第一个问题,我们需要确定第一段主要描述的内容。通过阅读第一段,我们可以发现它主要描述了一个人在公园中意外发现的各种奇怪事物,这些事物实际上构成了一个文艺复兴集市的场景。
2. 第二个问题询问文艺复兴集市除了教育之外还有什么目的。通过阅读文章的相关部分,我们可以找到答案,即这些集市也是为了娱乐而设的。
3. 第三个问题涉及到文章最后一段的内容,特别是关于穿着的建议。文章明确提到,参加者可以自由选择穿着,无论是精心打扮还是日常穿着都可以。
4. 最后一个问题要求概括文章的主旨。通过全文的阅读,我们可以了解到文艺复兴集市在美国和加拿大的流行情况,以及它们的主要特点和目的。
【答案】:
11. C
第一段主要描述了一个人在公园中遇到的奇特场景,这些场景实际上构成了一个文艺复兴集市的场景,因此答案为C。
12. A
根据文章内容,文艺复兴集市除了教育目的外,更重要的是为了娱乐。因此,答案为A(fun)。
13. B
最后一段明确提到,参加者可以自由选择穿着,无论是精心打扮还是日常穿着都可以。因此,答案为B,即你可以自由选择穿着参加集市。
14. C
全文主要介绍了文艺复兴集市在美国和加拿大的流行情况,以及它们的主要特点和目的。通过文章内容可以概括出,文艺复兴集市非常受欢迎,因此答案为C。
解析:
翻译:
D
想象一下,有一天当你在公园散步时,你开始注意到周围奇怪的事情。几个世纪前穿着五颜六色衣服的人走在小路上。一位魔术师正在表演惊人的魔术。音乐家们用奇怪的乐器演奏奇怪的音乐。骑马的骑士在骑马比赛中展示他们的技巧。烤肉的香味开始让你流口水。一个悦耳的声音喊道:“早上好!”
发生了什么事?你穿越时空了吗?在某种程度上,是的。你发现自己置身于一个文艺复兴集市之中!自20世纪60年代以来,文艺复兴集市在美国和加拿大变得流行起来。至少有44个州和加拿大的两个省的社区现在每年都会举办文艺复兴集市。每年举办超过200场集市,仅加利福尼亚州就有40场。第一届文艺复兴集市是在20世纪60年代由南加利福尼亚的一位名叫菲利斯·帕特森的学校教师创办的。她想给她的学生一次真实的历史体验,所以她在自家后院创办了“文艺复兴集市”。正如人们所说,剩下的就都是历史了。
由于文艺复兴集市是“鲜活的历史”,你可能会认为它们主要是为了教育目的而设计的。确实有些人试图让集市达到那种效果。然而,对许多其他人来说,关键词是娱乐。有这么多音乐家和魔术师四处走动,你肯定会很高兴。文艺复兴集市将是一场视觉和听觉的盛宴,更不用说你的胃了。
你可以一边欣赏游行和活体动物展示,一边享用食物和饮料。浏览摊位并欣赏艺术品,你肯定会既受到教育又感到兴奋。如果你想知道参加文艺复兴集市该穿什么,这取决于你。有些人会全力以赴,穿上戏服。其他人则只穿日常服装。无论你穿什么,你肯定会被文艺复兴集市的景象、声音和气味所包围。如果你曾经想过穿越时空,现在你的机会来了。
( )11. 第一段主要讲了什么?
A. 一部战争小说的一部分。
B. 当地市场的景象。
C. 文艺复兴集市的一个场景。
D. 在公园里的一次慢走。
( )12. 除了教育,文艺复兴集市还被计划用于______。
A. 娱乐
B. 交流
C. 商业
D. 装饰
( )13. 最后一段暗示______。
A. 你被教导制作艺术品
B. 你可以自由选择参加集市的穿着
C. 你必须照顾活体动物
D. 你可以享用免费食物
( )14. 这篇文章的主要观点是______。
A. 美国人和加拿大人更喜欢集市
B. 参加文艺复兴集市是为了学习一些东西
C. 文艺复兴集市非常受欢迎
D. 加利福尼亚是现代集市的诞生地
D
想象一下,有一天当你在公园散步时,你开始注意到周围奇怪的事情。几个世纪前穿着五颜六色衣服的人走在小路上。一位魔术师正在表演惊人的魔术。音乐家们用奇怪的乐器演奏奇怪的音乐。骑马的骑士在骑马比赛中展示他们的技巧。烤肉的香味开始让你流口水。一个悦耳的声音喊道:“早上好!”
发生了什么事?你穿越时空了吗?在某种程度上,是的。你发现自己置身于一个文艺复兴集市之中!自20世纪60年代以来,文艺复兴集市在美国和加拿大变得流行起来。至少有44个州和加拿大的两个省的社区现在每年都会举办文艺复兴集市。每年举办超过200场集市,仅加利福尼亚州就有40场。第一届文艺复兴集市是在20世纪60年代由南加利福尼亚的一位名叫菲利斯·帕特森的学校教师创办的。她想给她的学生一次真实的历史体验,所以她在自家后院创办了“文艺复兴集市”。正如人们所说,剩下的就都是历史了。
由于文艺复兴集市是“鲜活的历史”,你可能会认为它们主要是为了教育目的而设计的。确实有些人试图让集市达到那种效果。然而,对许多其他人来说,关键词是娱乐。有这么多音乐家和魔术师四处走动,你肯定会很高兴。文艺复兴集市将是一场视觉和听觉的盛宴,更不用说你的胃了。
你可以一边欣赏游行和活体动物展示,一边享用食物和饮料。浏览摊位并欣赏艺术品,你肯定会既受到教育又感到兴奋。如果你想知道参加文艺复兴集市该穿什么,这取决于你。有些人会全力以赴,穿上戏服。其他人则只穿日常服装。无论你穿什么,你肯定会被文艺复兴集市的景象、声音和气味所包围。如果你曾经想过穿越时空,现在你的机会来了。
( )11. 第一段主要讲了什么?
A. 一部战争小说的一部分。
B. 当地市场的景象。
C. 文艺复兴集市的一个场景。
D. 在公园里的一次慢走。
( )12. 除了教育,文艺复兴集市还被计划用于______。
A. 娱乐
B. 交流
C. 商业
D. 装饰
( )13. 最后一段暗示______。
A. 你被教导制作艺术品
B. 你可以自由选择参加集市的穿着
C. 你必须照顾活体动物
D. 你可以享用免费食物
( )14. 这篇文章的主要观点是______。
A. 美国人和加拿大人更喜欢集市
B. 参加文艺复兴集市是为了学习一些东西
C. 文艺复兴集市非常受欢迎
D. 加利福尼亚是现代集市的诞生地