三、阅读理解(共 14 小题,每小题 2 分,满分 28 分)
A
A taxi hit a truck. A policeman spoke to the taxi driver and the truck driver. He also spoke to Tom. He was the person who saw the whole accident. Now they are at the police station. This is what they said.
“I was driving from the airport towards Newton. A car crossed the road,so I slowed down. I did not stop. A taxi hit the back of the truck. Nobody was seriously hurt but both cars were damaged (损伤的).”

(
A. One. B. Two. C. Three. D. Four.
(
A. to the airport B. home C. to Newton D. to the police station
(
A. the truck driver B. Tom C. the taxi driver D. Tom's friend
A
A taxi hit a truck. A policeman spoke to the taxi driver and the truck driver. He also spoke to Tom. He was the person who saw the whole accident. Now they are at the police station. This is what they said.
“I was driving from the airport towards Newton. A car crossed the road,so I slowed down. I did not stop. A taxi hit the back of the truck. Nobody was seriously hurt but both cars were damaged (损伤的).”
(
D
)1. How many people are mentioned in the passage? A. One. B. Two. C. Three. D. Four.
(
C
)2. The truck was hit on the way ______. A. to the airport B. home C. to Newton D. to the police station
(
C
)3. From the passage,we know ______ told a lie. A. the truck driver B. Tom C. the taxi driver D. Tom's friend
答案:【解析】:本题主要考查了阅读理解的能力,包括细节理解、推理判断等。
1题:根据文章内容,文中提到了出租车司机、卡车司机、警察和目击者Tom,共四个人物,因此答案为D。
2题:根据卡车司机的描述"I was driving from the airport towards Newton."以及目击者Tom的描述"A truck was going to Newton.",可以确定卡车是在去Newton的路上被撞的,因此答案为C。
3题:根据目击者Tom的描述"The taxi driver was not looking at the truck. He was looking out of the window at something.",可以推断出租车司机在说谎,因为他声称自己在缓慢行驶,但目击者看到他开得很快,并且没有注意前方的卡车,因此答案为C。
【答案】:1. D;2. C;3. C。
1题:根据文章内容,文中提到了出租车司机、卡车司机、警察和目击者Tom,共四个人物,因此答案为D。
2题:根据卡车司机的描述"I was driving from the airport towards Newton."以及目击者Tom的描述"A truck was going to Newton.",可以确定卡车是在去Newton的路上被撞的,因此答案为C。
3题:根据目击者Tom的描述"The taxi driver was not looking at the truck. He was looking out of the window at something.",可以推断出租车司机在说谎,因为他声称自己在缓慢行驶,但目击者看到他开得很快,并且没有注意前方的卡车,因此答案为C。
【答案】:1. D;2. C;3. C。
解析:
翻译:
三、阅读理解(共14小题,每小题2分,满分28分)
A
一辆出租车撞上了一辆卡车。一名警察和出租车司机、卡车司机交谈过。他还和汤姆交谈过。汤姆是目睹了整个事故的人。现在他们在警察局。以下是他们所说的内容。
“我正从机场开车前往牛顿市。一辆汽车横穿马路,所以我减速了。我没有停车。一辆出租车撞上了卡车的尾部。没有人受重伤,但两辆车都受损了。”
( )1. 文章中提到了多少人?
A. 1个。
B. 2个。
C. 3个。
D. 4个。
( )2. 卡车在前往______的路上被撞了。
A. 机场
B. 家
C. 牛顿市
D. 警察局
( )3. 从文章中我们知道______撒了谎。
A. 卡车司机
B. 汤姆
C. 出租车司机
D. 汤姆的朋友
三、阅读理解(共14小题,每小题2分,满分28分)
A
一辆出租车撞上了一辆卡车。一名警察和出租车司机、卡车司机交谈过。他还和汤姆交谈过。汤姆是目睹了整个事故的人。现在他们在警察局。以下是他们所说的内容。
“我正从机场开车前往牛顿市。一辆汽车横穿马路,所以我减速了。我没有停车。一辆出租车撞上了卡车的尾部。没有人受重伤,但两辆车都受损了。”
( )1. 文章中提到了多少人?
A. 1个。
B. 2个。
C. 3个。
D. 4个。
( )2. 卡车在前往______的路上被撞了。
A. 机场
B. 家
C. 牛顿市
D. 警察局
( )3. 从文章中我们知道______撒了谎。
A. 卡车司机
B. 汤姆
C. 出租车司机
D. 汤姆的朋友