B
One day in autumn,Squire Gordon went on a long journey. John went with him and I pulled the coach(马车). The weather was rainy and windy,but we travelled happily until we came to the old wooden bridge. ①
A villager told us the river was rising fast. “There's going to be a bad storm tonight,” he said.
We arrived in the town,but Squire Gordon's business took a long time. We didn't leave until late afternoon. The wind was blowing,making a terrible sound. ②
Suddenly we heard a crack. And a huge tree fell across the road in front of us. I stopped still. I was shaking with fear,but I did not turn round or run away.
“We must go back to the crossroads,” said John,“and drive six miles to the wooden bridge.”
When we got there,it was nearly dark. There was water on the middle of the bridge,but Squire did not stop. As soon as my feet touched the bridge,I knew that something was wrong. I stopped dead. “Go on,Beauty,” he said. ③
Just then a man saw us. “Hey there! Stop!” he cried.
“What is it?” shouted Squire.
“The bridge is broken in the middle,” he answered. “If you go on to it,you are all going to drown(淹死)in the river.” ④
“Thank God!” said Squire. “Thank you,Beauty!” said John. We turned around and went along the road by the river. For a long time no one said anything. Then John said,“Black Beauty saved our lives. He knew the bridge was dangerous.” When we returned home,Squire told Mrs Gordon,“We are all safe,thanks to Black Beauty!”
That night I had good food to eat and a comfortable bed to sleep on. And I was glad.
— Taken from Black Beauty by Anna Sewell
(
A. ① B. ② C. ③ D. ④
(
|crack|dead|
|① n. a long narrow mark or opening caused by breaking|① adv. suddenly or completely|
|② n. a joke,especially a funny or rude one|② n. in the quietest or least active period|
|③ n. a sudden loud noise|③ adj. having passed from the living state to being no longer alive|
A. ③;② B. ③;① C. ②;① D. ①;③
(
A. A Heavy Storm B. A Broken Bridge C. A Black Horse D. A Dangerous Journey
One day in autumn,Squire Gordon went on a long journey. John went with him and I pulled the coach(马车). The weather was rainy and windy,but we travelled happily until we came to the old wooden bridge. ①
A villager told us the river was rising fast. “There's going to be a bad storm tonight,” he said.
We arrived in the town,but Squire Gordon's business took a long time. We didn't leave until late afternoon. The wind was blowing,making a terrible sound. ②
Suddenly we heard a crack. And a huge tree fell across the road in front of us. I stopped still. I was shaking with fear,but I did not turn round or run away.
“We must go back to the crossroads,” said John,“and drive six miles to the wooden bridge.”
When we got there,it was nearly dark. There was water on the middle of the bridge,but Squire did not stop. As soon as my feet touched the bridge,I knew that something was wrong. I stopped dead. “Go on,Beauty,” he said. ③
Just then a man saw us. “Hey there! Stop!” he cried.
“What is it?” shouted Squire.
“The bridge is broken in the middle,” he answered. “If you go on to it,you are all going to drown(淹死)in the river.” ④
“Thank God!” said Squire. “Thank you,Beauty!” said John. We turned around and went along the road by the river. For a long time no one said anything. Then John said,“Black Beauty saved our lives. He knew the bridge was dangerous.” When we returned home,Squire told Mrs Gordon,“We are all safe,thanks to Black Beauty!”
That night I had good food to eat and a comfortable bed to sleep on. And I was glad.
— Taken from Black Beauty by Anna Sewell
(
C
)4. The sentence “But I knew that the bridge was not safe.” should be returned to ______ in the reading. A. ① B. ② C. ③ D. ④
(
B
)5. What do the underlined words “crack” and “dead” probably mean in the passage according to the given English-English dictionary entries(词条)? |crack|dead|
|① n. a long narrow mark or opening caused by breaking|① adv. suddenly or completely|
|② n. a joke,especially a funny or rude one|② n. in the quietest or least active period|
|③ n. a sudden loud noise|③ adj. having passed from the living state to being no longer alive|
A. ③;② B. ③;① C. ②;① D. ①;③
(
D
)6. The best title for the passage is “______”. A. A Heavy Storm B. A Broken Bridge C. A Black Horse D. A Dangerous Journey
答案:【解析】:
1. 对于第4题,题目要求将句子“But I knew that the bridge was not safe.”放回原文中的合适位置。这需要我们理解原文的语境和逻辑顺序。原文中,在到达桥边时,马(Black Beauty)停了下来,表现出不安,这暗示了它感觉到了桥的危险。因此,将句子放回描述马到达桥边并表现出不安的位置最为合适。
2. 第5题要求根据英文词典的词条解释,选择“crack”和“dead”在文中的意思。这需要我们根据上下文来判断这两个词在文中的具体含义。在文中,“crack”描述的是一声突然的巨响,而“dead”则是用来描述马突然停下来的状态。
3. 第6题要求为文章选择一个最佳标题。这需要我们理解文章的主旨和内容,然后从给定的选项中选择一个最能概括文章主题的标题。文章主要讲述了Black Beauty如何通过它的直觉和警觉性救了主人的故事,特别是在桥上的危险情况。
【答案】:
1. C
将句子“But I knew that the bridge was not safe.”放回原文中的③处最为合适,因为此处描述了马到达桥边并表现出不安,与句子的意思相吻合。
2. B
“crack”在文中指的是一声突然的巨响,对应词条解释中的③;“dead”在文中描述的是马突然停下来的状态,对应词条解释中的①。因此,正确答案是B。
3. D
文章主要讲述了Black Beauty在一次危险的旅程中如何通过它的警觉性救了主人的故事。虽然文章中提到了暴风雨、破桥和黑马,但这些都是为了突出旅程的危险性。因此,最能概括文章主题的标题是“A Dangerous Journey”。正确答案是D。
1. 对于第4题,题目要求将句子“But I knew that the bridge was not safe.”放回原文中的合适位置。这需要我们理解原文的语境和逻辑顺序。原文中,在到达桥边时,马(Black Beauty)停了下来,表现出不安,这暗示了它感觉到了桥的危险。因此,将句子放回描述马到达桥边并表现出不安的位置最为合适。
2. 第5题要求根据英文词典的词条解释,选择“crack”和“dead”在文中的意思。这需要我们根据上下文来判断这两个词在文中的具体含义。在文中,“crack”描述的是一声突然的巨响,而“dead”则是用来描述马突然停下来的状态。
3. 第6题要求为文章选择一个最佳标题。这需要我们理解文章的主旨和内容,然后从给定的选项中选择一个最能概括文章主题的标题。文章主要讲述了Black Beauty如何通过它的直觉和警觉性救了主人的故事,特别是在桥上的危险情况。
【答案】:
1. C
将句子“But I knew that the bridge was not safe.”放回原文中的③处最为合适,因为此处描述了马到达桥边并表现出不安,与句子的意思相吻合。
2. B
“crack”在文中指的是一声突然的巨响,对应词条解释中的③;“dead”在文中描述的是马突然停下来的状态,对应词条解释中的①。因此,正确答案是B。
3. D
文章主要讲述了Black Beauty在一次危险的旅程中如何通过它的警觉性救了主人的故事。虽然文章中提到了暴风雨、破桥和黑马,但这些都是为了突出旅程的危险性。因此,最能概括文章主题的标题是“A Dangerous Journey”。正确答案是D。
解析:
翻译:
### 文章翻译
#### B
秋天的一天,戈登乡绅踏上了一段漫长的旅程。约翰和他一起去,我拉着马车。天气多雨且多风,但我们愉快地前行着,直到我们来到那座古老的木桥前。①
一个村民告诉我们河水上涨得很快。“今晚将会有一场大暴风雨,”他说。
我们到达了镇上,但戈登乡绅的事情花费了很长时间。我们直到下午晚些时候才离开。风在呼啸,发出可怕的声音。②
突然我们听到一声巨响。一棵大树倒在了我们前面的路上。我一动不动地停了下来。我吓得浑身发抖,但我没有转身也没有逃跑。
“我们必须回到十字路口,”约翰说,“然后驱车六英里到那座木桥那里。”
当我们到达那里时,天几乎黑了。桥中间有水,但乡绅没有停下来。我的脚一碰到桥,我就知道出事了。我突然停了下来。“继续走,‘美’(马名),”他说。③
就在这时,一个人看到了我们。“嘿,那边的!停下来!”他喊道。
“怎么了?”乡绅喊道。
“桥中间断了,”他回答说。“如果你们继续往前走,你们都会淹死在河里的。”④
“谢天谢地!”乡绅说。“谢谢你,‘美’!”约翰说。我们转过身,沿着河边的路走。很长一段时间没有人说话。然后约翰说:“‘黑美人’(马名)救了我们的命。它知道那座桥很危险。”当我们回到家时,乡绅告诉戈登夫人:“多亏了‘黑美人’,我们都安全了!”
那天晚上,我有好吃的食物,还有一张舒适的床可以睡。我很高兴。
——节选自安娜·休厄尔的《黑骏马》
### 题目翻译
4. 句子“但我知道那座桥不安全。”应该放回阅读材料中的______处。
A. ① B. ② C. ③ D. ④
5. 根据所给的英英词典词条,文章中划线单词“crack”和“dead”可能是什么意思?
|crack|dead|
|① n. 因破裂而产生的长而窄的痕迹或开口|① adv. 突然地;完全地|
|② n. 笑话,尤指有趣或粗俗的笑话|② n. 在最安静或最不活跃的时期|
|③ n. 突然的巨响|③ adj. 从活着的状态变为不再活着|
A. ③;② B. ③;① C. ②;① D. ①;③
6. 这篇文章最好的标题是“______”。
A. 一场大暴风雨 B. 一座断桥 C. 一匹黑马 D. 一次危险的旅程
### 文章翻译
#### B
秋天的一天,戈登乡绅踏上了一段漫长的旅程。约翰和他一起去,我拉着马车。天气多雨且多风,但我们愉快地前行着,直到我们来到那座古老的木桥前。①
一个村民告诉我们河水上涨得很快。“今晚将会有一场大暴风雨,”他说。
我们到达了镇上,但戈登乡绅的事情花费了很长时间。我们直到下午晚些时候才离开。风在呼啸,发出可怕的声音。②
突然我们听到一声巨响。一棵大树倒在了我们前面的路上。我一动不动地停了下来。我吓得浑身发抖,但我没有转身也没有逃跑。
“我们必须回到十字路口,”约翰说,“然后驱车六英里到那座木桥那里。”
当我们到达那里时,天几乎黑了。桥中间有水,但乡绅没有停下来。我的脚一碰到桥,我就知道出事了。我突然停了下来。“继续走,‘美’(马名),”他说。③
就在这时,一个人看到了我们。“嘿,那边的!停下来!”他喊道。
“怎么了?”乡绅喊道。
“桥中间断了,”他回答说。“如果你们继续往前走,你们都会淹死在河里的。”④
“谢天谢地!”乡绅说。“谢谢你,‘美’!”约翰说。我们转过身,沿着河边的路走。很长一段时间没有人说话。然后约翰说:“‘黑美人’(马名)救了我们的命。它知道那座桥很危险。”当我们回到家时,乡绅告诉戈登夫人:“多亏了‘黑美人’,我们都安全了!”
那天晚上,我有好吃的食物,还有一张舒适的床可以睡。我很高兴。
——节选自安娜·休厄尔的《黑骏马》
### 题目翻译
4. 句子“但我知道那座桥不安全。”应该放回阅读材料中的______处。
A. ① B. ② C. ③ D. ④
5. 根据所给的英英词典词条,文章中划线单词“crack”和“dead”可能是什么意思?
|crack|dead|
|① n. 因破裂而产生的长而窄的痕迹或开口|① adv. 突然地;完全地|
|② n. 笑话,尤指有趣或粗俗的笑话|② n. 在最安静或最不活跃的时期|
|③ n. 突然的巨响|③ adj. 从活着的状态变为不再活着|
A. ③;② B. ③;① C. ②;① D. ①;③
6. 这篇文章最好的标题是“______”。
A. 一场大暴风雨 B. 一座断桥 C. 一匹黑马 D. 一次危险的旅程