D
There are a few different kinds of hockey(曲棍球),including ice hockey and field hockey. One of the biggest differences between the sports is the surface(表面)on which they are played. Some suggest that field hockey has been around for thousands of years. There is evidence(证据)to support that a similar game was played by ancient people in Greece and Rome.
Ice hockey has been around,officially,since the late 1800s. This is when the rules were made by J.A. Creighton. The first league(联赛)was in place by the early 1900s. Later,ice hockey became an Olympic sport.
Ice hockey is a team sport with six players on two opposing teams. The game is played on a rink(冰场)of ice with two goals(球门)at each end. The standard rink size is 200 feet long and 85 feet wide. Players,all wearing ice skates,move a disc(圆盘)called a puck around the ice. Their purpose is to shoot the puck into the other team's goal. The goal is a net that is six feet wide and four feet tall. Each goal is guarded by a goalie,who is the only one that can touch the puck with his hockey stick as well as any part of his body. Goalies can even use their feet to stop the puck from getting into the net.
A hockey stick is what players use to move the puck. It is usually 5 to 6 feet long with a flat blade(叶片)at the end. Hockey sticks are straight sticks made of wood. The puck is made of vulcanized(硫化的)rubber,which is a much better material than the first pucks. It's said that the first informal(非正式的)hockey games were played with pucks made of frozen cow waste(排泄物)! The modern puck is typically one inch thick and three inches in diameter(直径).
▲ Instead,the names of the winning hockey team's players,coaches,and managers are added to the presentation cup. There are five rings of names. The oldest ring is removed when a new one is added.
Today,ice hockey is the most popular team sport played on the ice all over the world.
(
A. the place for playing B. the time of appearing C. the material of pucks D. the rules to follow
(
A. He cannot use a hockey stick. B. His feet cannot touch the puck. C. He is the only one who don't have to wear ice skates. D. He tries not to let the puck get into the goal he guards.
(
a. The rules of ice hockey were made. b. Ice hockey became an Olympic sport.
c. The first league of ice hockey was set up. d. Ice hockey became the most popular ice sport.
e. People played with frozen cow waste in the field.
A. e-a-c-b-d B. e-c-d-a-b C. a-d-e-b-c D. a-c-b-d-e
(
A. Unlike other sports,a new cup for the champion isn't created each year.
B. Unlike other sports,the champion team can get one more cup each year.
C. Compared(对比)with other sports,all the members of the champion can get a ring.
D. Compared with other sports,at most five names in all can be added to the cup.
There are a few different kinds of hockey(曲棍球),including ice hockey and field hockey. One of the biggest differences between the sports is the surface(表面)on which they are played. Some suggest that field hockey has been around for thousands of years. There is evidence(证据)to support that a similar game was played by ancient people in Greece and Rome.
Ice hockey has been around,officially,since the late 1800s. This is when the rules were made by J.A. Creighton. The first league(联赛)was in place by the early 1900s. Later,ice hockey became an Olympic sport.
Ice hockey is a team sport with six players on two opposing teams. The game is played on a rink(冰场)of ice with two goals(球门)at each end. The standard rink size is 200 feet long and 85 feet wide. Players,all wearing ice skates,move a disc(圆盘)called a puck around the ice. Their purpose is to shoot the puck into the other team's goal. The goal is a net that is six feet wide and four feet tall. Each goal is guarded by a goalie,who is the only one that can touch the puck with his hockey stick as well as any part of his body. Goalies can even use their feet to stop the puck from getting into the net.
A hockey stick is what players use to move the puck. It is usually 5 to 6 feet long with a flat blade(叶片)at the end. Hockey sticks are straight sticks made of wood. The puck is made of vulcanized(硫化的)rubber,which is a much better material than the first pucks. It's said that the first informal(非正式的)hockey games were played with pucks made of frozen cow waste(排泄物)! The modern puck is typically one inch thick and three inches in diameter(直径).
▲ Instead,the names of the winning hockey team's players,coaches,and managers are added to the presentation cup. There are five rings of names. The oldest ring is removed when a new one is added.
Today,ice hockey is the most popular team sport played on the ice all over the world.
(
A
)11. From the passage,we know that ______ decides what kind of hockey it is. A. the place for playing B. the time of appearing C. the material of pucks D. the rules to follow
(
D
)12. What can we know about a goalie according to the passage? A. He cannot use a hockey stick. B. His feet cannot touch the puck. C. He is the only one who don't have to wear ice skates. D. He tries not to let the puck get into the goal he guards.
(
A
)13. What is the correct order of the events in ice hockey's history? a. The rules of ice hockey were made. b. Ice hockey became an Olympic sport.
c. The first league of ice hockey was set up. d. Ice hockey became the most popular ice sport.
e. People played with frozen cow waste in the field.
A. e-a-c-b-d B. e-c-d-a-b C. a-d-e-b-c D. a-c-b-d-e
(
A
)14. Which of the following sentences is proper for “▲” in Paragraph 5? A. Unlike other sports,a new cup for the champion isn't created each year.
B. Unlike other sports,the champion team can get one more cup each year.
C. Compared(对比)with other sports,all the members of the champion can get a ring.
D. Compared with other sports,at most five names in all can be added to the cup.
答案:【解析】:本题主要考查了阅读理解的能力,包括细节理解、推理判断以及文章逻辑顺序的理解。题目给出了关于曲棍球,特别是冰上曲棍球和草地曲棍球的历史、规则、装备等方面的描述,然后通过选择题的形式,考查学生对文章内容的理解和把握。
11. 题目问的是决定曲棍球种类的因素是什么。根据文章第一段的描述,“One of the biggest differences between the sports is the surface(表面)on which they are played.”即这些运动之间最大的区别之一是它们进行的表面。因此,决定曲棍球种类的关键是进行比赛的场地,选项A正确。
12. 题目问的是关于守门员(goalie)我们能从文章中了解到什么。根据文章第三段的描述,“Each goal is guarded by a goalie,who is the only one that can touch the puck with his hockey stick as well as any part of his body. Goalies can even use their feet to stop the puck from getting into the net.”即每个球门都由一名守门员守卫,他是唯一一个可以用球杆以及身体的任何部位触碰球的人。守门员甚至可以用脚阻止球进入球网。因此,守门员的任务是尽力不让球进入他守卫的球门,选项D正确。
13. 题目问的是冰上曲棍球历史上的事件顺序。根据文章第二段和第四段的描述,最早人们用冷冻的牛排泄物作为球在场上玩(e),然后制定了冰上曲棍球的规则(a),接着成立了第一个冰上曲棍球联赛(c),冰上曲棍球成为奥运会项目(b),最后冰上曲棍球成为世界上最受欢迎的冰上团队运动(d)。因此,正确的事件顺序是e-a-c-b-d,选项A正确。
14. 题目问的是哪个句子适合填入文章第五段的空白处。根据文章第五段的描述,“Instead,the names of the winning hockey team's players,coaches,and managers are added to the presentation cup. There are five rings of names. The oldest ring is removed when a new one is added.”即相反,获胜的曲棍球队的球员、教练和经理的名字会被添加到颁奖杯上。有五圈名字。当添加新的一圈时,最老的一圈会被移除。这说明冰上曲棍球的冠军并不会每年都得到一个新的奖杯,而是将他们的名字添加到已有的奖杯上。因此,选项A“Unlike other sports,a new cup for the champion isn't created each year.”即与其他运动不同,冠军并不会每年都得到一个新的奖杯,符合文意。
【答案】:11. A;12. D;13. A;14. A
11. 题目问的是决定曲棍球种类的因素是什么。根据文章第一段的描述,“One of the biggest differences between the sports is the surface(表面)on which they are played.”即这些运动之间最大的区别之一是它们进行的表面。因此,决定曲棍球种类的关键是进行比赛的场地,选项A正确。
12. 题目问的是关于守门员(goalie)我们能从文章中了解到什么。根据文章第三段的描述,“Each goal is guarded by a goalie,who is the only one that can touch the puck with his hockey stick as well as any part of his body. Goalies can even use their feet to stop the puck from getting into the net.”即每个球门都由一名守门员守卫,他是唯一一个可以用球杆以及身体的任何部位触碰球的人。守门员甚至可以用脚阻止球进入球网。因此,守门员的任务是尽力不让球进入他守卫的球门,选项D正确。
13. 题目问的是冰上曲棍球历史上的事件顺序。根据文章第二段和第四段的描述,最早人们用冷冻的牛排泄物作为球在场上玩(e),然后制定了冰上曲棍球的规则(a),接着成立了第一个冰上曲棍球联赛(c),冰上曲棍球成为奥运会项目(b),最后冰上曲棍球成为世界上最受欢迎的冰上团队运动(d)。因此,正确的事件顺序是e-a-c-b-d,选项A正确。
14. 题目问的是哪个句子适合填入文章第五段的空白处。根据文章第五段的描述,“Instead,the names of the winning hockey team's players,coaches,and managers are added to the presentation cup. There are five rings of names. The oldest ring is removed when a new one is added.”即相反,获胜的曲棍球队的球员、教练和经理的名字会被添加到颁奖杯上。有五圈名字。当添加新的一圈时,最老的一圈会被移除。这说明冰上曲棍球的冠军并不会每年都得到一个新的奖杯,而是将他们的名字添加到已有的奖杯上。因此,选项A“Unlike other sports,a new cup for the champion isn't created each year.”即与其他运动不同,冠军并不会每年都得到一个新的奖杯,符合文意。
【答案】:11. A;12. D;13. A;14. A
解析:
翻译:
D
曲棍球有几种不同的类型,包括冰球和草地曲棍球。这些运动之间最大的区别之一在于它们的比赛场地。有人认为草地曲棍球已经存在了数千年。有证据表明,古希腊和古罗马的古人曾玩过类似的游戏。
冰球正式出现的时间是从19世纪晚期开始的。也就是在这个时候,J.A. 克莱顿制定了冰球的规则。20世纪初,第一个冰球联赛成立。后来,冰球成为了一项奥运会项目。
冰球是一项团队运动,两支对抗的队伍各有六名球员。比赛在冰场上进行,冰场两端各有一个球门。标准冰场的尺寸是200英尺长、85英尺宽。球员们都穿着冰鞋,在冰面上移动一个叫做冰球的圆盘。他们的目标是将冰球射进对方球队的球门。球门是一个宽6英尺、高4英尺的网。每个球门都由一名守门员防守,守门员是唯一可以用球杆以及身体任何部位触碰冰球的人。守门员甚至可以用脚阻止冰球进入球门。
球杆是球员用来移动冰球的工具。它通常有5到6英尺长,末端有一个扁平的叶片。球杆是由木头制成的直杆。冰球是由硫化橡胶制成的,这种材料比最初的冰球材料要好得多。据说,最早的非正式冰球比赛使用的是由冷冻的牛排泄物制成的冰球!现代冰球通常厚1英寸,直径3英寸。
▲ 相反,获胜的冰球队的球员、教练和管理人员的名字会被添加到颁奖杯上。奖杯上有五圈名字。当添加新的一圈名字时,最古老的那一圈名字会被移除。
如今,冰球是全世界最受欢迎的冰上团队运动。
( )11. 从文章中我们知道,______决定了它是哪种曲棍球。
A. 比赛的场地
B. 出现的时间
C. 冰球的材料
D. 遵循的规则
( )12. 根据文章,关于守门员我们能知道什么?
A. 他不能使用球杆。
B. 他的脚不能触碰冰球。
C. 他是唯一不用穿冰鞋的人。
D. 他尽力不让冰球进入他防守的球门。
( )13. 冰球历史上事件的正确顺序是什么?
a. 冰球规则被制定。
b. 冰球成为奥运会项目。
c. 第一个冰球联赛成立。
d. 冰球成为最受欢迎的冰上运动。
e. 人们在场上使用冷冻的牛排泄物(做的冰球)进行比赛。
A. e - a - c - b - d
B. e - c - d - a - b
C. a - d - e - b - c
D. a - c - b - d - e
( )14. 下列哪个句子适合放在第5段的“▲”处?
A. 与其他运动不同,每年不会为冠军制作一个新的奖杯。
B. 与其他运动不同,冠军队伍每年可以多获得一个奖杯。
C. 与其他运动相比,冠军队伍的所有成员都可以得到一个戒指。
D. 与其他运动相比,奖杯上最多总共可以添加五个名字。
D
曲棍球有几种不同的类型,包括冰球和草地曲棍球。这些运动之间最大的区别之一在于它们的比赛场地。有人认为草地曲棍球已经存在了数千年。有证据表明,古希腊和古罗马的古人曾玩过类似的游戏。
冰球正式出现的时间是从19世纪晚期开始的。也就是在这个时候,J.A. 克莱顿制定了冰球的规则。20世纪初,第一个冰球联赛成立。后来,冰球成为了一项奥运会项目。
冰球是一项团队运动,两支对抗的队伍各有六名球员。比赛在冰场上进行,冰场两端各有一个球门。标准冰场的尺寸是200英尺长、85英尺宽。球员们都穿着冰鞋,在冰面上移动一个叫做冰球的圆盘。他们的目标是将冰球射进对方球队的球门。球门是一个宽6英尺、高4英尺的网。每个球门都由一名守门员防守,守门员是唯一可以用球杆以及身体任何部位触碰冰球的人。守门员甚至可以用脚阻止冰球进入球门。
球杆是球员用来移动冰球的工具。它通常有5到6英尺长,末端有一个扁平的叶片。球杆是由木头制成的直杆。冰球是由硫化橡胶制成的,这种材料比最初的冰球材料要好得多。据说,最早的非正式冰球比赛使用的是由冷冻的牛排泄物制成的冰球!现代冰球通常厚1英寸,直径3英寸。
▲ 相反,获胜的冰球队的球员、教练和管理人员的名字会被添加到颁奖杯上。奖杯上有五圈名字。当添加新的一圈名字时,最古老的那一圈名字会被移除。
如今,冰球是全世界最受欢迎的冰上团队运动。
( )11. 从文章中我们知道,______决定了它是哪种曲棍球。
A. 比赛的场地
B. 出现的时间
C. 冰球的材料
D. 遵循的规则
( )12. 根据文章,关于守门员我们能知道什么?
A. 他不能使用球杆。
B. 他的脚不能触碰冰球。
C. 他是唯一不用穿冰鞋的人。
D. 他尽力不让冰球进入他防守的球门。
( )13. 冰球历史上事件的正确顺序是什么?
a. 冰球规则被制定。
b. 冰球成为奥运会项目。
c. 第一个冰球联赛成立。
d. 冰球成为最受欢迎的冰上运动。
e. 人们在场上使用冷冻的牛排泄物(做的冰球)进行比赛。
A. e - a - c - b - d
B. e - c - d - a - b
C. a - d - e - b - c
D. a - c - b - d - e
( )14. 下列哪个句子适合放在第5段的“▲”处?
A. 与其他运动不同,每年不会为冠军制作一个新的奖杯。
B. 与其他运动不同,冠军队伍每年可以多获得一个奖杯。
C. 与其他运动相比,冠军队伍的所有成员都可以得到一个戒指。
D. 与其他运动相比,奖杯上最多总共可以添加五个名字。