零五网 全部参考答案 启东中学作业本 2025年启东中学作业本八年级英语上册译林版宿迁专版 第148页解析答案
六、信息还原。(2025·江苏盐城东台期末)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
There was a little boy living in a city with his parents. Every summer holiday, his parents would take him to visit his grandparents. 1 And the boy loved to stay with them.
Year by year, the boy grew up. One day, he said to his parents, “Now, I am big enough. This holiday, I can go to my grandparents’ house alone. 2 ”
The parents said yes, but they were worried about him. So they taught him everything he needed to know to travel alone.
The day came when the boy was to leave for his grandparents’ house. His parents came to the train station to see him off. While waiting, the boy’s father handed him a letter and said, “Son, if you feel afraid on the way, open this letter and read it. 3 ”
The train began to move and the boy was very excited. It stopped at every station and people kept coming and going. At one station, a big man got on the train and sat next to the boy. The boy got a little scared. 4 He opened the letter. “Don’t be afraid. I am here with you on this train. ” Just after reading the letter, all his fear(害怕)was gone.
In fact, life is like that. When we do something alone, we needn’t be sad or afraid. 5 We can just do whatever we want and remember we are actually not alone.
A. Please let me go by myself.
B. It will help you calm down.
C. They lived far away in another city.
D. His parents decided to go with him.
E. Then the boy remembered his father’s letter.
F. Our parents and friends are always on the journey with us.
G. Lots of changes are happening to your body and in your life.
1.
C
2.
A
3.
B
4.
E
5.
F

答案:1. C 2. A 3. B 4. E 5. F
解析:
翻译:
六、信息还原。(2025·江苏盐城东台期末)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
有一个小男孩和他的父母住在一座城市里。每年暑假,他的父母都会带他去看望他的祖父母。1 而且这个男孩很喜欢和他们待在一起。
年复一年,男孩长大了。有一天,他对父母说:“现在,我已经足够大了。这个假期,我可以独自去祖父母家。2 ”
父母答应了,但他们很担心他。所以他们把独自旅行需要知道的一切都教给了他。
男孩要去祖父母家的那天到了。他的父母来到火车站为他送行。等待的时候,男孩的父亲递给他一封信,说:“儿子,如果你在路上感到害怕,就打开这封信读一读。3 ”
火车开动了,男孩非常兴奋。它每到一个车站都会停下来,人们不断地上上下下。在一个车站,一个大个子男人上了火车,坐在男孩旁边。男孩有点害怕。4 他打开了信。“别害怕。我和你一起在这列火车上。”刚读完信,他所有的恐惧都消失了。
事实上,生活就是这样。当我们独自做某件事时,我们不必悲伤或害怕。5 我们可以做任何我们想做的事,并且记住我们实际上并不孤单。
A. 请让我自己去。
B. 它会帮助你平静下来。
C. 他们住在很远的另一个城市。
D. 他的父母决定和他一起去。
E. 然后男孩想起了他父亲的信。
F. 我们的父母和朋友总是和我们一起在旅途中。
G. 你的身体和生活中正在发生很多变化。
1. ______ 2. ______ 3. ______ 4. ______ 5. ______
上一页 下一页