四、阅读短文,在文中空白处填入1个适当的单词,或用括号内所给单词的正确形式填空。(2025·江苏宿迁经济开发区调研)
I have a lot of wonderful school life memories. Last month, some of my classmates and I ____1____(take)part in a cheerleading(啦啦队活动)competition at our school art festival.
The autumn in Beijing was comfortable. It was a ____2____(love)time to play in the playground after class. But we couldn't. We spent a lot of time ____3____(practise). If ever we wanted to give up, we would say, "We will win ____4____ achieve(实现)our dream!" If one of us didn't know what to do, we would help ____5____(she). When we were tired, we would take care ____6____ each other. After several weeks' practice, we could do much ____7____(well)than before!
On 12 November, ____8____ competition started. Before going on stage, we practised one more time. "Let's welcome girls from Class 20, Grade 8," the host said. The music started. And we followed it. We ____9____(real)enjoyed our show.
Finally, hard work brought us success. We came ____10____(one)! We will always remember this moment!
1.
6.
I have a lot of wonderful school life memories. Last month, some of my classmates and I ____1____(take)part in a cheerleading(啦啦队活动)competition at our school art festival.
The autumn in Beijing was comfortable. It was a ____2____(love)time to play in the playground after class. But we couldn't. We spent a lot of time ____3____(practise). If ever we wanted to give up, we would say, "We will win ____4____ achieve(实现)our dream!" If one of us didn't know what to do, we would help ____5____(she). When we were tired, we would take care ____6____ each other. After several weeks' practice, we could do much ____7____(well)than before!
On 12 November, ____8____ competition started. Before going on stage, we practised one more time. "Let's welcome girls from Class 20, Grade 8," the host said. The music started. And we followed it. We ____9____(real)enjoyed our show.
Finally, hard work brought us success. We came ____10____(one)! We will always remember this moment!
1.
took
2. lovely
3. practising
4. and
5. her
6.
of
7. better
8. the
9. really
10. first
答案:1. took 2. lovely 3. practising 4. and 5. her 6. of 7. better 8. the 9. really 10. first
解析:
翻译:
四、阅读短文,在文中空白处填入1个适当的单词,或用括号内所给单词的正确形式填空。(2025·江苏宿迁经济开发区调研)
我有很多美好的校园生活回忆。上个月,我和我的一些同学在我们学校的艺术节上____1____(参加)了一场啦啦队比赛。
北京的秋天很舒适。课后在操场上玩耍是一段____2____(美好的)时光。但我们不能(这么做)。我们花了很多时间____3____(练习)。如果我们曾经想要放弃,我们会说:“我们会赢____4____实现我们的梦想!”如果我们中的一个人不知道该做什么,我们会帮助____5____(她)。当我们疲惫的时候,我们会互相照顾____6____。经过几周的练习,我们能比以前做得____7____(好)得多了!
11月12日,____8____比赛开始了。上台前,我们又练习了一次。“让我们欢迎八年级20班的女生们,”主持人说道。音乐响起来了。我们跟着(音乐的节奏)(表演)。我们____9____(真的)很享受我们的表演。
最后,努力工作给我们带来了成功。我们获得了____10____(第一)!我们会永远记住这一刻!
1. ______ 2. ______ 3. ______ 4. ______ 5. ______
6. ______ 7. ______ 8. ______ 9. ______ 10. ______
四、阅读短文,在文中空白处填入1个适当的单词,或用括号内所给单词的正确形式填空。(2025·江苏宿迁经济开发区调研)
我有很多美好的校园生活回忆。上个月,我和我的一些同学在我们学校的艺术节上____1____(参加)了一场啦啦队比赛。
北京的秋天很舒适。课后在操场上玩耍是一段____2____(美好的)时光。但我们不能(这么做)。我们花了很多时间____3____(练习)。如果我们曾经想要放弃,我们会说:“我们会赢____4____实现我们的梦想!”如果我们中的一个人不知道该做什么,我们会帮助____5____(她)。当我们疲惫的时候,我们会互相照顾____6____。经过几周的练习,我们能比以前做得____7____(好)得多了!
11月12日,____8____比赛开始了。上台前,我们又练习了一次。“让我们欢迎八年级20班的女生们,”主持人说道。音乐响起来了。我们跟着(音乐的节奏)(表演)。我们____9____(真的)很享受我们的表演。
最后,努力工作给我们带来了成功。我们获得了____10____(第一)!我们会永远记住这一刻!
1. ______ 2. ______ 3. ______ 4. ______ 5. ______
6. ______ 7. ______ 8. ______ 9. ______ 10. ______
五、热点素材 阅读理解。
You want to live a happier life? Try laughing for no reason. That's how many people start their day at Laughter Yoga(瑜伽)Clubs around the world, and many doctors now think that having a good laugh might be one of the best ways to stay healthy.
The first Laughter Yoga Club was started in Mumbai, India, in 1995 by Dr Madan Kataria. "Young children laugh about 300 times a day. Adults laugh between 7 and 15 times a day," says Dr Kataria. "Everyone is naturally good at laughing. We want people to feel happy with their lives."
A study at the UCLA School of Medicine in California shows that laughter reduces stress(减缓压力)and is very good for the heart. Laughter Yoga is used in many hospitals for the illness treatment and it is also practised in schools, factories and old people's homes.
So what is Laughter Yoga? I went to my nearest Laughter Yoga Club to find out. I was quite nervous about it. I didn't like the idea of laughing with others. First, our laughter teacher told us to clap our hands and say, "Ho ho ho, ha ha ha." He said our bodies can't tell the difference between fake laughter and real laughter, so they both work. After ten minutes, everybody in the room was laughing for real! We did different kinds of laughter exercises and finally I was surprised by how relaxed I felt.
So if you're sad about something, just start laughing. As Dr Kataria says, "When you laugh, you change, and when you change, the world around you changes."
(
A. Eating healthy food.
B. Having a good laugh.
C. Exercising regularly.
D. Sleeping for 8 hours a day.
(
A. Laughter Yoga Club.
B. The study.
C. The illness treatment.
D. Laughter Yoga.
(
a. Nervous. b. Surprised. c. Sad. d. Relaxed.
A. abc
B. abd
C. acd
D. bcd
(
A. To ask us to join Laughter Yoga Club.
B. To advise us to laugh for a happier life.
C. To show us different ways of laughing.
D. To tell us the man behind Laughter Yoga Club.
You want to live a happier life? Try laughing for no reason. That's how many people start their day at Laughter Yoga(瑜伽)Clubs around the world, and many doctors now think that having a good laugh might be one of the best ways to stay healthy.
The first Laughter Yoga Club was started in Mumbai, India, in 1995 by Dr Madan Kataria. "Young children laugh about 300 times a day. Adults laugh between 7 and 15 times a day," says Dr Kataria. "Everyone is naturally good at laughing. We want people to feel happy with their lives."
A study at the UCLA School of Medicine in California shows that laughter reduces stress(减缓压力)and is very good for the heart. Laughter Yoga is used in many hospitals for the illness treatment and it is also practised in schools, factories and old people's homes.
So what is Laughter Yoga? I went to my nearest Laughter Yoga Club to find out. I was quite nervous about it. I didn't like the idea of laughing with others. First, our laughter teacher told us to clap our hands and say, "Ho ho ho, ha ha ha." He said our bodies can't tell the difference between fake laughter and real laughter, so they both work. After ten minutes, everybody in the room was laughing for real! We did different kinds of laughter exercises and finally I was surprised by how relaxed I felt.
So if you're sad about something, just start laughing. As Dr Kataria says, "When you laugh, you change, and when you change, the world around you changes."
(
B
)1. What is one of the best ways to stay healthy according to many doctors?A. Eating healthy food.
B. Having a good laugh.
C. Exercising regularly.
D. Sleeping for 8 hours a day.
(
D
)2. What does the underlined "it" in Paragraph 3 refer to(指代)?A. Laughter Yoga Club.
B. The study.
C. The illness treatment.
D. Laughter Yoga.
(
B
)3. How did the writer feel in his Laughter Yoga Club experience?a. Nervous. b. Surprised. c. Sad. d. Relaxed.
A. abc
B. abd
C. acd
D. bcd
(
B
)4. What's the purpose(目的)of the passage?A. To ask us to join Laughter Yoga Club.
B. To advise us to laugh for a happier life.
C. To show us different ways of laughing.
D. To tell us the man behind Laughter Yoga Club.
答案:1. B
【点拨】根据第一段中“many doctors now think that having a good laugh might be one of the best ways to stay healthy”可知,许多医生认为开怀大笑可能是保持健康的最好的方法之一。故选B。
2. D
【点拨】根据第三段中“Laughter Yoga is used in many hospitals for the illness treatment and it is also practised in schools,factories and old people's homes.”可知,“it”指的是“Laughter Yoga”。故选D。
3. B
【点拨】根据第四段中“I was quite nervous about it. I didn't like the idea of laughing with others.”可知,作者一开始很紧张;根据“We did different kinds of laughter exercises and finally I was surprised by how relaxed I felt.”可知,作者最后感到很放松和惊讶。故选B。
4. B
【点拨】根据第一段中的“Try laughing for no reason. That's how many people start their day at Laughter Yoga(瑜伽) Clubs around the world,and many doctors now think that having a good laugh might be one of the best ways to stay healthy”和最后一段中的“So if you're sad about something,just start laughing.”可知,文章的目的是建议我们为了更快乐的生活而笑。故选B。
【点拨】根据第一段中“many doctors now think that having a good laugh might be one of the best ways to stay healthy”可知,许多医生认为开怀大笑可能是保持健康的最好的方法之一。故选B。
2. D
【点拨】根据第三段中“Laughter Yoga is used in many hospitals for the illness treatment and it is also practised in schools,factories and old people's homes.”可知,“it”指的是“Laughter Yoga”。故选D。
3. B
【点拨】根据第四段中“I was quite nervous about it. I didn't like the idea of laughing with others.”可知,作者一开始很紧张;根据“We did different kinds of laughter exercises and finally I was surprised by how relaxed I felt.”可知,作者最后感到很放松和惊讶。故选B。
4. B
【点拨】根据第一段中的“Try laughing for no reason. That's how many people start their day at Laughter Yoga(瑜伽) Clubs around the world,and many doctors now think that having a good laugh might be one of the best ways to stay healthy”和最后一段中的“So if you're sad about something,just start laughing.”可知,文章的目的是建议我们为了更快乐的生活而笑。故选B。
解析:
翻译:
五、热点素材 阅读理解。
你想要过更幸福的生活吗?试着无缘无故地笑。这就是世界上许多笑声瑜伽俱乐部里的人们开启一天的方式,而且现在许多医生认为开怀大笑可能是保持健康的最佳方式之一。
1995年,马丹·卡塔里亚博士在印度孟买创办了第一家笑声瑜伽俱乐部。“小孩子一天大约笑300次。成年人一天笑7到15次,”卡塔里亚博士说。“每个人天生就很会笑。我们希望人们对自己的生活感到幸福。”
加利福尼亚州加州大学洛杉矶分校医学院的一项研究表明,笑能减轻压力,并且对心脏非常有益。笑声瑜伽被用于许多医院的疾病治疗,而且它也在学校、工厂和养老院中被践行。
那么什么是笑声瑜伽呢?我去了离我最近的笑声瑜伽俱乐部一探究竟。我对此相当紧张。我不喜欢和别人一起笑的这个想法。首先,我们的笑疗老师让我们拍手并说:“吼吼吼,哈哈哈。”他说我们的身体分辨不出假笑和真笑的区别,所以它们都有效果。十分钟后,房间里的每个人都真的笑了起来!我们做了不同种类的笑的练习,最后我对自己感到如此放松而感到惊讶。
所以如果你因为某事而难过,就开始笑吧。正如卡塔里亚博士所说:“当你笑的时候,你就会改变,而当你改变的时候,你周围的世界也会改变。”
( )1. 根据许多医生的说法,保持健康的最佳方式之一是什么?
A. 吃健康的食物。
B. 开怀大笑。
C. 定期锻炼。
D. 每天睡8个小时。
( )2. 第3段中划线的“it”指代什么?
A. 笑声瑜伽俱乐部。
B. 这项研究。
C. 疾病治疗。
D. 笑声瑜伽。
( )3. 作者在他的笑声瑜伽俱乐部经历中感觉如何?
a. 紧张的。b. 惊讶的。c. 难过的。d. 放松的。
A. abc
B. abd
C. acd
D. bcd
( )4. 这篇文章的目的是什么?
A. 让我们加入笑声瑜伽俱乐部。
B. 建议我们为了更幸福的生活而笑。
C. 向我们展示不同的笑的方式。
D. 告诉我们笑声瑜伽俱乐部背后的那个人。
五、热点素材 阅读理解。
你想要过更幸福的生活吗?试着无缘无故地笑。这就是世界上许多笑声瑜伽俱乐部里的人们开启一天的方式,而且现在许多医生认为开怀大笑可能是保持健康的最佳方式之一。
1995年,马丹·卡塔里亚博士在印度孟买创办了第一家笑声瑜伽俱乐部。“小孩子一天大约笑300次。成年人一天笑7到15次,”卡塔里亚博士说。“每个人天生就很会笑。我们希望人们对自己的生活感到幸福。”
加利福尼亚州加州大学洛杉矶分校医学院的一项研究表明,笑能减轻压力,并且对心脏非常有益。笑声瑜伽被用于许多医院的疾病治疗,而且它也在学校、工厂和养老院中被践行。
那么什么是笑声瑜伽呢?我去了离我最近的笑声瑜伽俱乐部一探究竟。我对此相当紧张。我不喜欢和别人一起笑的这个想法。首先,我们的笑疗老师让我们拍手并说:“吼吼吼,哈哈哈。”他说我们的身体分辨不出假笑和真笑的区别,所以它们都有效果。十分钟后,房间里的每个人都真的笑了起来!我们做了不同种类的笑的练习,最后我对自己感到如此放松而感到惊讶。
所以如果你因为某事而难过,就开始笑吧。正如卡塔里亚博士所说:“当你笑的时候,你就会改变,而当你改变的时候,你周围的世界也会改变。”
( )1. 根据许多医生的说法,保持健康的最佳方式之一是什么?
A. 吃健康的食物。
B. 开怀大笑。
C. 定期锻炼。
D. 每天睡8个小时。
( )2. 第3段中划线的“it”指代什么?
A. 笑声瑜伽俱乐部。
B. 这项研究。
C. 疾病治疗。
D. 笑声瑜伽。
( )3. 作者在他的笑声瑜伽俱乐部经历中感觉如何?
a. 紧张的。b. 惊讶的。c. 难过的。d. 放松的。
A. abc
B. abd
C. acd
D. bcd
( )4. 这篇文章的目的是什么?
A. 让我们加入笑声瑜伽俱乐部。
B. 建议我们为了更幸福的生活而笑。
C. 向我们展示不同的笑的方式。
D. 告诉我们笑声瑜伽俱乐部背后的那个人。