D
Mrs Rachel Lynde was a curious woman. She knew everything about Avonlea. Mrs Rachel lived in a part of Avonlea called Lynde’s Hollow. She saw everyone coming into the town and everyone going out. Mrs Rachel was more curious than most people but she was also very helpful.
Today she was very curious about Matthew Cuthbert. Matthew was dressed in his best clothes and he was driving his horse and buggy past her house.
“Where is Matthew Cuthbert going?” she said to herself.
“I can go to Green Gables and ask Marilla,” she thought.
Marilla was Matthew’s sister. Marilla and Matthew lived together at Green Gables. Green Gables was a big house. It was far from the main road.
Mrs Rachel knocked on the kitchen door and went into the house. The kitchen at Green Gables was a nice room but it was too tidy. Marilla Cuthbert was in her chair knitting(编织) and the table behind her was set for supper. There were three plates on the table. Mrs Rachel was very confused(迷惑不解的).
“Good evening, Rachel,” Marilla said kindly. “Come in and sit down. How is your family?”
Marilla was a tall and thin woman. She had dark hair. She looked like a severe woman but her mouth was soft. Maybe she laughed sometimes. The women were very different but they were friends.
“We’re all quite well,” said Mrs Rachel. “But I didn’t think that you were well because I saw Matthew leaving today. Was he going to the doctor’s?”
Marilla replied patiently, “Oh, no, we’re quite well. Matthew went to Bright River. We’re getting a little boy from an orphanage(孤儿院) in Nova Scotia and he’s coming on the train this evening.”
Mrs Rachel was so shocked(震惊的) that she wasn’t able to speak for five seconds.
—Adapted from Anne of Green Gables
(
A. She was not very polite.
B. She was curious and helpful.
C. She was kind and polite.
D. She didn’t like to see anyone going out of the town.
(
A. sweet
B. generous
C. warm-hearted
D. cold-hearted
(
A. To see a doctor.
B. To see a friend.
C. To catch a train at a train station.
D. To meet a new boy.
(
A. Mrs Rachel was not happy at all.
B. Green Gables was not very big.
C. Marilla was waiting for Matthew for supper.
D. Matthew was old and could not drive his horse and buggy.
Mrs Rachel Lynde was a curious woman. She knew everything about Avonlea. Mrs Rachel lived in a part of Avonlea called Lynde’s Hollow. She saw everyone coming into the town and everyone going out. Mrs Rachel was more curious than most people but she was also very helpful.
Today she was very curious about Matthew Cuthbert. Matthew was dressed in his best clothes and he was driving his horse and buggy past her house.
“Where is Matthew Cuthbert going?” she said to herself.
“I can go to Green Gables and ask Marilla,” she thought.
Marilla was Matthew’s sister. Marilla and Matthew lived together at Green Gables. Green Gables was a big house. It was far from the main road.
Mrs Rachel knocked on the kitchen door and went into the house. The kitchen at Green Gables was a nice room but it was too tidy. Marilla Cuthbert was in her chair knitting(编织) and the table behind her was set for supper. There were three plates on the table. Mrs Rachel was very confused(迷惑不解的).
“Good evening, Rachel,” Marilla said kindly. “Come in and sit down. How is your family?”
Marilla was a tall and thin woman. She had dark hair. She looked like a severe woman but her mouth was soft. Maybe she laughed sometimes. The women were very different but they were friends.
“We’re all quite well,” said Mrs Rachel. “But I didn’t think that you were well because I saw Matthew leaving today. Was he going to the doctor’s?”
Marilla replied patiently, “Oh, no, we’re quite well. Matthew went to Bright River. We’re getting a little boy from an orphanage(孤儿院) in Nova Scotia and he’s coming on the train this evening.”
Mrs Rachel was so shocked(震惊的) that she wasn’t able to speak for five seconds.
—Adapted from Anne of Green Gables
(
B
)12. How was Mrs Rachel according to the passage?A. She was not very polite.
B. She was curious and helpful.
C. She was kind and polite.
D. She didn’t like to see anyone going out of the town.
(
D
)13. What does the underlined word “severe” mean in the eighth paragraph?A. sweet
B. generous
C. warm-hearted
D. cold-hearted
(
D
)14. What was Matthew going to do that evening?A. To see a doctor.
B. To see a friend.
C. To catch a train at a train station.
D. To meet a new boy.
(
C
)15. What can we infer(推断) from the passage?A. Mrs Rachel was not happy at all.
B. Green Gables was not very big.
C. Marilla was waiting for Matthew for supper.
D. Matthew was old and could not drive his horse and buggy.
答案:12. B 【点拨】根据“Mrs Rachel was more curious than most people but she was also very helpful.”可知,蕾切尔太太既好奇又乐于助人。故选B。
13. D 【点拨】根据“She looked like a severe woman but her mouth was soft.”可知,玛丽拉是个温柔的人,由but可推断出severe意为“严厉的,苛刻的”。故选D。
14. D 【点拨】根据“Matthew went to Bright River. We're getting a little boy from an orphanage(孤儿院)in Nova Scotia and he's coming on the train this evening.”可知,马修去接一个男孩。故选D。
15. C 【点拨】根据“Marilla Cuthbert was in her chair knitting(编织) and the table behind her was set for supper. There were three plates on the table.”可推知,玛丽拉在等马修吃晚饭。故选C。
13. D 【点拨】根据“She looked like a severe woman but her mouth was soft.”可知,玛丽拉是个温柔的人,由but可推断出severe意为“严厉的,苛刻的”。故选D。
14. D 【点拨】根据“Matthew went to Bright River. We're getting a little boy from an orphanage(孤儿院)in Nova Scotia and he's coming on the train this evening.”可知,马修去接一个男孩。故选D。
15. C 【点拨】根据“Marilla Cuthbert was in her chair knitting(编织) and the table behind her was set for supper. There were three plates on the table.”可推知,玛丽拉在等马修吃晚饭。故选C。
解析:
翻译:
D
雷切尔·林德太太是个好奇心很强的女人。她对埃文利的一切都了如指掌。雷切尔太太住在埃文利一个叫林德山谷的地方。她看着每一个进镇和出镇的人。雷切尔太太比大多数人都更好奇,但她也非常乐于助人。
今天,她对马修·卡斯伯特感到非常好奇。马修穿着他最好的衣服,赶着他的马和马车从她家门前经过。
“马修·卡斯伯特要去哪里?”她自言自语道。
“我可以去绿山墙问问玛丽拉,”她想。
玛丽拉是马修的妹妹。玛丽拉和马修一起住在绿山墙。绿山墙是一座大房子。它离主干道很远。
雷切尔太太敲了敲厨房的门,然后走进了屋子。绿山墙的厨房是个很不错的房间,但太整洁了。玛丽拉·卡斯伯特坐在椅子上编织,她身后的桌子已经摆好准备吃晚饭了。桌子上有三个盘子。雷切尔太太非常困惑。
“晚上好,雷切尔,”玛丽拉亲切地说。“进来坐吧。你的家人都好吗?”
玛丽拉是个又高又瘦的女人。她有着深色的头发。她看起来像个严厉的女人,但她的嘴很柔和。也许她有时会笑。这两个女人很不一样,但她们是朋友。
“我们都很好,”雷切尔太太说。“但我原以为你不舒服,因为我今天看到马修出门了。他是要去看医生吗?”
玛丽拉耐心地回答:“哦,不,我们都很好。马修去布莱特河了。我们要从新斯科舍的一家孤儿院收养一个小男孩,他今晚坐火车来。”
雷切尔太太震惊得五秒钟都说不出话来。
——改编自《绿山墙的安妮》
( )12. 根据文章,雷切尔太太是什么样的人?
A. 她不是很有礼貌。
B. 她好奇且乐于助人。
C. 她善良且有礼貌。
D. 她不喜欢看到有人出镇。
( )13. 第八段中划线单词“severe”是什么意思?
A. 甜美的
B. 慷慨的
C. 热心的
D. 冷漠的
( )14. 马修那天晚上打算做什么?
A. 去看医生。
B. 去看朋友。
C. 去火车站赶火车。
D. 去接一个新来的男孩。
( )15. 我们能从文章中推断出什么?
A. 雷切尔太太一点也不高兴。
B. 绿山墙不是很大。
C. 玛丽拉在等马修吃晚饭。
D. 马修年纪大了,不能赶他的马和马车了。
D
雷切尔·林德太太是个好奇心很强的女人。她对埃文利的一切都了如指掌。雷切尔太太住在埃文利一个叫林德山谷的地方。她看着每一个进镇和出镇的人。雷切尔太太比大多数人都更好奇,但她也非常乐于助人。
今天,她对马修·卡斯伯特感到非常好奇。马修穿着他最好的衣服,赶着他的马和马车从她家门前经过。
“马修·卡斯伯特要去哪里?”她自言自语道。
“我可以去绿山墙问问玛丽拉,”她想。
玛丽拉是马修的妹妹。玛丽拉和马修一起住在绿山墙。绿山墙是一座大房子。它离主干道很远。
雷切尔太太敲了敲厨房的门,然后走进了屋子。绿山墙的厨房是个很不错的房间,但太整洁了。玛丽拉·卡斯伯特坐在椅子上编织,她身后的桌子已经摆好准备吃晚饭了。桌子上有三个盘子。雷切尔太太非常困惑。
“晚上好,雷切尔,”玛丽拉亲切地说。“进来坐吧。你的家人都好吗?”
玛丽拉是个又高又瘦的女人。她有着深色的头发。她看起来像个严厉的女人,但她的嘴很柔和。也许她有时会笑。这两个女人很不一样,但她们是朋友。
“我们都很好,”雷切尔太太说。“但我原以为你不舒服,因为我今天看到马修出门了。他是要去看医生吗?”
玛丽拉耐心地回答:“哦,不,我们都很好。马修去布莱特河了。我们要从新斯科舍的一家孤儿院收养一个小男孩,他今晚坐火车来。”
雷切尔太太震惊得五秒钟都说不出话来。
——改编自《绿山墙的安妮》
( )12. 根据文章,雷切尔太太是什么样的人?
A. 她不是很有礼貌。
B. 她好奇且乐于助人。
C. 她善良且有礼貌。
D. 她不喜欢看到有人出镇。
( )13. 第八段中划线单词“severe”是什么意思?
A. 甜美的
B. 慷慨的
C. 热心的
D. 冷漠的
( )14. 马修那天晚上打算做什么?
A. 去看医生。
B. 去看朋友。
C. 去火车站赶火车。
D. 去接一个新来的男孩。
( )15. 我们能从文章中推断出什么?
A. 雷切尔太太一点也不高兴。
B. 绿山墙不是很大。
C. 玛丽拉在等马修吃晚饭。
D. 马修年纪大了,不能赶他的马和马车了。