零五网 全部参考答案 启东中学作业本 2025年启东中学作业本八年级英语上册译林版宿迁专版 第214页解析答案
C
The population of white - tailed deer(白尾鹿) is growing rapidly in many parts of the United States. As the population grows, food becomes a problem. Many deer die of hunger. Others grow up to be small and unhealthy. To search for food, hungry deer move closer to where humans live. They eat crops, vegetables and even trees. Besides, there is a large number of deer staying near roads. It can cause traffic accidents. People admire the grace and fast speed of deer. Most people don’t want these animals to be hungry or ill. Should people take action to control the growing population of the deer?
Should People Take Direct Action?
Many people think that hunting is the best way to control the population of the animal. Wildlife managers will see if there’s enough food in an area and decide its carrying capacity(容量). Then hunters with licenses are sent to help control the number of the deer. Hunting is usually not allowed in cities or the suburbs(郊区). However, some people have the idea of catching the deer and moving them to other places. But this method is expensive and requires finding another place that can accept the deer without breaking the balance of the ecosystem(生态系统). Scientists are also working to develop chemicals(化学制品) to control the birth rate(率) of the population of the deer. But this plan works for only one year at a time.
Should People Take Indirect Action?
Some suggest bringing in natural enemies(敌人) of deer, such as wolves, lions and bears, to areas with too many deer. But these animals could also hurt dogs, cats, and even humans. Other communities have built tall fences(篱笆) to keep out the deer. However, this is impossible for farmers.

Some people are against any kind of action. They support(支持) leaving the deer alone. Animal populations in an area naturally go up and down over time. Doing nothing means that some deer will die of hunger or illness. But finally, the population will reach a size within the carrying capacity of the environment.
So, let nature go its own way.
(
B
)8. According to the passage, the growing number of white - tailed deer can ______ in the area.
A. bring water pollution B. cause traffic accidents
C. bring serious illnesses D. cause nothing
(
A
)9. 创新考法—语篇逻辑题 Which one can be put in “ ▲ ”?
A. Should People Do Nothing? B. Should People Protect the Deer?
C. Should People Take Special Action? D. Should People Drive the Deer Away?
(
B
)10. The writer most probably agrees that ______.
A. farmers can build fences to keep the deer out
B. people should leave the deer alone in the wild
C. hunting is the best way to control the population of the deer
D. it’s great to catch the deer and eat them
(
C
)11. 创新考法—行文方式题 The writer organizes(组织) this passage by ______.
A. telling stories B. using numbers
C. giving opinions D. describing scenes(场景)
答案:8. B 【点拨】根据“Besides,there is a large number of deer staying near roads. It can cause traffic accidents.”可知选B。
9. A 【点拨】根据上下文内容,尤其是“Some people are against any kind of action. They support(支持) leaving the deer alone.”可知选A。
10. B 【点拨】根据“So,let nature go its own way.”可知,作者认为应该让白尾鹿在野外自由生存。故选B。
11. C 【点拨】根据“Many people think that ... Some suggest ... Some people are against ...”可知,作者在写是否应该采取措施来控制白尾鹿的数量时,给出了一些人的意见和观点。故选C。
解析:
翻译:
C
在美国的许多地区,白尾鹿的数量正在迅速增长。随着数量的增加,食物成了一个问题。许多鹿死于饥饿。其他鹿长大后体型小且不健康。为了寻找食物,饥饿的鹿向人类居住的地方靠近。它们吃庄稼、蔬菜甚至树木。此外,有大量的鹿停留在道路附近。这可能会引发交通事故。人们欣赏鹿的优雅和快速。大多数人不希望这些动物挨饿或生病。人们应该采取行动来控制鹿数量的增长吗?
人们应该采取直接行动吗?
许多人认为狩猎是控制这种动物数量的最佳方法。野生动物管理人员会查看一个地区是否有足够的食物,并确定其承载能力。然后,持有许可证的猎人会被派去帮助控制鹿的数量。在城市或郊区通常不允许狩猎。然而,一些人有捕捉鹿并把它们转移到其他地方的想法。但这种方法成本高昂,并且需要找到另一个可以接受这些鹿而又不破坏生态系统平衡的地方。科学家们也在努力研发化学制品来控制鹿群的出生率。但这个计划一次只起一年的作用。
人们应该采取间接行动吗?
一些人建议把鹿的天敌,如狼、狮子和熊,引入鹿太多的地区。但这些动物也可能伤害狗、猫甚至人类。其他社区已经建造了高高的篱笆来阻挡鹿。然而,这对农民来说是不可能的。
一些人反对任何形式的行动。他们支持对鹿不管不顾。一个地区的动物数量会随着时间的推移自然地增减。什么都不做意味着一些鹿会死于饥饿或疾病。但最终,鹿的数量会达到环境承载能力范围内的规模。
所以,顺其自然吧。
( )8. 根据文章,白尾鹿数量的增长会在该地区______。
A. 造成水污染
B. 引发交通事故
C. 带来严重的疾病
D. 什么都不造成
( )9. 创新考法—语篇逻辑题 哪一个可以放在“▲”处?
A. 人们应该什么都不做吗?
B. 人们应该保护鹿吗?
C. 人们应该采取特殊行动吗?
D. 人们应该把鹿赶走吗?
( )10. 作者最有可能同意______。
A. 农民可以建造篱笆把鹿挡在外面
B. 人们应该在野外对鹿不管不顾
C. 狩猎是控制鹿数量的最佳方法
D. 捕捉鹿并食用它们很棒
( )11. 创新考法—行文方式题 作者通过______来组织这篇文章。
A. 讲故事
B. 使用数字
C. 给出观点
D. 描述场景
上一页 下一页