D
Huck is my name, Huckleberry Finn. The story started when my best friend Tom Sawyer and I found $12,000 in a cave. That money made us rich. We got $6,000 each. Judge Thatcher, an important man in St. Petersburg, put it in the bank, and we could get a dollar of interest(利息) a day.
Then a kind old lady called Douglas invited me to live with her because I didn’t have a family or a home. My mother died a long time ago, and then my dad, Pap, disappeared. He was a violent(暴力的) man especially when he drank a lot, which was most of the time, and he often beat me. I was scared of him. I didn’t go to school like the other boys of my age. I lived on the streets and in the woods.
My life changed after I lived with Douglas. She gave me a bed to sleep in and bought new clothes for me. She read stories to me and taught me how to eat at a table. But then her sister Miss Watson arrived. She brought her black slave(奴隶) Jim with her. I liked Jim but I didn’t like Miss Watson very much. She often shouted at me.
Douglas sent me to school every day. I didn’t like going there at first because learning was very difficult. But when I could read and write a bit, I didn’t mind going.
The months passed and winter came. The weather got cold. One morning I woke up and there was snow on the ground. On my way to school I saw some footprints outside Douglas’s house. There was a cross on the heel(脚后跟) of the left one. My heart jumped. Only one person wore boots with a cross on the left heel! Pap!
“He’s heard about my
That night I went to see Jim. Jim had a magic ball made of animal hair. There was a spirit inside the ball that could answer people’s questions about the future.
—Adapted from The Adventures of Huckleberry Finn
(
A. His father gave it to him.
B. His mother left it to him before she died.
C. Douglas gave it to him.
D. He and Tom Sawyer found it in a cave.
(
A. He hated his new life. B. He didn’t mind his new life.
C. He felt satisfied with his new life. D. He wanted to get away from his new life.
(
A. life B. spirit C. secret D. money
(
①Douglas sent Huck to school. ②Huck’s mother died.
③Douglas invited Huck to live with her.④Douglas read stories to Huck.
A. ③②④① B. ②③④① C. ③④②① D. ②④③①
Huck is my name, Huckleberry Finn. The story started when my best friend Tom Sawyer and I found $12,000 in a cave. That money made us rich. We got $6,000 each. Judge Thatcher, an important man in St. Petersburg, put it in the bank, and we could get a dollar of interest(利息) a day.
Then a kind old lady called Douglas invited me to live with her because I didn’t have a family or a home. My mother died a long time ago, and then my dad, Pap, disappeared. He was a violent(暴力的) man especially when he drank a lot, which was most of the time, and he often beat me. I was scared of him. I didn’t go to school like the other boys of my age. I lived on the streets and in the woods.
My life changed after I lived with Douglas. She gave me a bed to sleep in and bought new clothes for me. She read stories to me and taught me how to eat at a table. But then her sister Miss Watson arrived. She brought her black slave(奴隶) Jim with her. I liked Jim but I didn’t like Miss Watson very much. She often shouted at me.
Douglas sent me to school every day. I didn’t like going there at first because learning was very difficult. But when I could read and write a bit, I didn’t mind going.
The months passed and winter came. The weather got cold. One morning I woke up and there was snow on the ground. On my way to school I saw some footprints outside Douglas’s house. There was a cross on the heel(脚后跟) of the left one. My heart jumped. Only one person wore boots with a cross on the left heel! Pap!
“He’s heard about my
D
,” I thought. “And he wants it!”That night I went to see Jim. Jim had a magic ball made of animal hair. There was a spirit inside the ball that could answer people’s questions about the future.
—Adapted from The Adventures of Huckleberry Finn
(
D
)12. How did Huck get the money which was put in the bank?A. His father gave it to him.
B. His mother left it to him before she died.
C. Douglas gave it to him.
D. He and Tom Sawyer found it in a cave.
(
C
)13. How did Huck feel about the life with Douglas?A. He hated his new life. B. He didn’t mind his new life.
C. He felt satisfied with his new life. D. He wanted to get away from his new life.
(
D
)14. 创新考法—语篇逻辑题 Which word can be put in “ ▲ ”?A. life B. spirit C. secret D. money
(
B
)15. Which is the right order of what happened in the story?①Douglas sent Huck to school. ②Huck’s mother died.
③Douglas invited Huck to live with her.④Douglas read stories to Huck.
A. ③②④① B. ②③④① C. ③④②① D. ②④③①
答案:12. D 【点拨】根据第一段中“Tom Sawyer and I found 12,000 in a cave”可知选D。
13. C 【点拨】根据第二段中“a kind old lady called Douglas”、第三段中“My life changed after I lived with Douglas.”和第四段中“Douglas sent me to school every day.”可知,他对自己的新生活感到满意。故选C。
14. D 【点拨】根据第一段中“We got 6,000 each.”和倒数第二段中“And he wants it!”可知,哈克得到了一笔钱,他认为父亲是来要钱的。由此推知,空处填money。故选D。
15. B 【点拨】根据文章内容可知,故事发生的正确顺序为②③④①。故选B。
13. C 【点拨】根据第二段中“a kind old lady called Douglas”、第三段中“My life changed after I lived with Douglas.”和第四段中“Douglas sent me to school every day.”可知,他对自己的新生活感到满意。故选C。
14. D 【点拨】根据第一段中“We got 6,000 each.”和倒数第二段中“And he wants it!”可知,哈克得到了一笔钱,他认为父亲是来要钱的。由此推知,空处填money。故选D。
15. B 【点拨】根据文章内容可知,故事发生的正确顺序为②③④①。故选B。
解析:
翻译:
D
我叫哈克,哈克贝利·费恩。故事开始于我和我最好的朋友汤姆·索亚在一个山洞里发现了12,000美元的时候。那笔钱让我们变得富有。我们每人得到了6,000美元。撒切尔法官,圣彼得堡的一位重要人物,把钱存进了银行,我们每天可以得到一美元的利息。
后来,一位善良的老太太道格拉斯邀请我和她一起住,因为我没有家人也没有家。我的母亲很久以前就去世了,然后我的父亲,帕普,失踪了。他是个暴力的人,尤其是在他喝了很多酒的时候,而大多数时候他都在喝酒,他还经常打我。我很怕他。我不像我这个年纪的其他男孩那样去上学。我住在街上和树林里。
和道格拉斯住在一起后,我的生活改变了。她给我一张床睡觉,还给我买新衣服。她给我读故事,还教我如何在餐桌上吃饭。但后来她的妹妹沃森小姐来了。她带来了她的黑奴吉姆。我喜欢吉姆,但我不太喜欢沃森小姐。她经常对我大喊大叫。
道格拉斯每天送我去上学。一开始我不喜欢去学校,因为学习非常困难。但当我能读一点书、写一点字的时候,我就不介意去学校了。
几个月过去了,冬天来了。天气变冷了。一天早上我醒来,发现地上有雪。在我去学校的路上,我看到道格拉斯家外面有一些脚印。左边那只脚印的脚后跟上有一个十字标记。我的心猛地一跳。只有一个人穿的靴子左脚后跟上有十字标记!帕普!
“他听说了我的▲,”我想。“而且他想要它!”
那天晚上我去找吉姆。吉姆有一个用动物毛发做的魔法球。球里面有一个精灵,它可以回答人们关于未来的问题。
——改编自《哈克贝利·费恩历险记》
( )12. 哈克是怎么得到存入银行的那笔钱的?
A. 他父亲给他的。
B. 他母亲去世前留给他的。
C. 道格拉斯给他的。
D. 他和汤姆·索亚在一个山洞里发现的。
( )13. 哈克觉得和道格拉斯在一起的生活怎么样?
A. 他讨厌他的新生活。
B. 他不介意他的新生活。
C. 他对他的新生活感到满意。
D. 他想逃离他的新生活。
( )14. 创新考法—语篇逻辑题 哪个单词可以填入“▲”?
A. 生活
B. 精灵
C. 秘密
D. 钱
( )15. 故事中发生的事情的正确顺序是什么?
①道格拉斯送哈克去上学。
②哈克的母亲去世。
③道格拉斯邀请哈克和她一起住。
④道格拉斯给哈克读故事。
A. ③②④①
B. ②③④①
C. ③④②①
D. ②④③①
D
我叫哈克,哈克贝利·费恩。故事开始于我和我最好的朋友汤姆·索亚在一个山洞里发现了12,000美元的时候。那笔钱让我们变得富有。我们每人得到了6,000美元。撒切尔法官,圣彼得堡的一位重要人物,把钱存进了银行,我们每天可以得到一美元的利息。
后来,一位善良的老太太道格拉斯邀请我和她一起住,因为我没有家人也没有家。我的母亲很久以前就去世了,然后我的父亲,帕普,失踪了。他是个暴力的人,尤其是在他喝了很多酒的时候,而大多数时候他都在喝酒,他还经常打我。我很怕他。我不像我这个年纪的其他男孩那样去上学。我住在街上和树林里。
和道格拉斯住在一起后,我的生活改变了。她给我一张床睡觉,还给我买新衣服。她给我读故事,还教我如何在餐桌上吃饭。但后来她的妹妹沃森小姐来了。她带来了她的黑奴吉姆。我喜欢吉姆,但我不太喜欢沃森小姐。她经常对我大喊大叫。
道格拉斯每天送我去上学。一开始我不喜欢去学校,因为学习非常困难。但当我能读一点书、写一点字的时候,我就不介意去学校了。
几个月过去了,冬天来了。天气变冷了。一天早上我醒来,发现地上有雪。在我去学校的路上,我看到道格拉斯家外面有一些脚印。左边那只脚印的脚后跟上有一个十字标记。我的心猛地一跳。只有一个人穿的靴子左脚后跟上有十字标记!帕普!
“他听说了我的▲,”我想。“而且他想要它!”
那天晚上我去找吉姆。吉姆有一个用动物毛发做的魔法球。球里面有一个精灵,它可以回答人们关于未来的问题。
——改编自《哈克贝利·费恩历险记》
( )12. 哈克是怎么得到存入银行的那笔钱的?
A. 他父亲给他的。
B. 他母亲去世前留给他的。
C. 道格拉斯给他的。
D. 他和汤姆·索亚在一个山洞里发现的。
( )13. 哈克觉得和道格拉斯在一起的生活怎么样?
A. 他讨厌他的新生活。
B. 他不介意他的新生活。
C. 他对他的新生活感到满意。
D. 他想逃离他的新生活。
( )14. 创新考法—语篇逻辑题 哪个单词可以填入“▲”?
A. 生活
B. 精灵
C. 秘密
D. 钱
( )15. 故事中发生的事情的正确顺序是什么?
①道格拉斯送哈克去上学。
②哈克的母亲去世。
③道格拉斯邀请哈克和她一起住。
④道格拉斯给哈克读故事。
A. ③②④①
B. ②③④①
C. ③④②①
D. ②④③①