零五网 全部参考答案 听读空间答案 2025年英语听读空间九年级全一册译林版加强版 第102页解析答案
B
Many parents have heard the term "social-emotional development", but what does it mean? Put simply, it refers to the gradual growth of children's ability to "experience, manage and express" their feelings, build relationships and explore their environment. "It's understanding how our bodies and minds feel and think in relationship to the world around us," says Dr Mary Hadley, who has spent 15 years helping adults and children communicate.

Social-emotional development changes as a child grows. A mother providing a feeling of safety for her baby begins the child's process of healthy social-emotional development. As children enter school, they develop the ability to control their emotions and work well with others. Just as children never give up learning, social-emotional development doesn't stagnate.
In primary school, students get themselves involved in play-based skills, learn to express themselves and practise empathy(共情) for others. Development in middle school looks similar, Hadley says. "We can help students to understand that everyone experiences emotions, both good and bad. And the way their bodies and minds feel will affect their social communication," she says. Yet, while middle-schoolers can express their feelings, they also sometimes hide their thoughts, Roberson-Moore says. This can raise some challenges. "At the high school level, relationships with groups become very important," says Kelly Oriard, a family expert(专家). As teenagers understand where they fit in the world, it is normal and healthy for them to build relationships outside of their family.Building social-emotional skills at home
When it comes to social-emotional development, parents are a primary resource for children, and experts say there are many ways to help.First, share your feelings with your children, and accept their feelings as well, Hadley says.For example, you can say to a shouting child,"Your voice is loud.You must be very mad that it's time to turn off the TV."Second,prioritize(优先考虑) family time.Even as children grow older, they can benefit from family time.Eating meals or working on a project together can open up time for conversation, which supports your children's emotional health.Third, encourage your children's interests.You may not join in their football practice, but try to listen and take interest in the activities they value. This can lead to a healthy connection. "Raising healthy children truly takes a village," Hadley says. "School teachers and social workers are also wonderful resources."
(
D
) 5. Which could be the best heading for paragraphs 2 and 3?
A. How social-emotional development helps
B. When social-emotional development changes
C. Why social-emotional development matters in daily life
D. What social-emotional development looks like over time
(
B
) 6. Which of the following might Mary Hadley agree with?
A. Prioritizing our time is part of social-emotional development.
B. Raising healthy children needs lots of efforts and resources.
C. Children prefer hiding their feelings to expressing directly.
D. Relationships with groups are important at primary level.
(
A
) 7. What does the underlined word "stagnate" in paragraph 2 probably mean?
A. Stop. B. Speed. C. Appear. D. Progress.
(
D
) 8. Why does the writer write this passage?
A. To advise teachers to understand their students better.
B. To encourage children to learn more social skills at school.
C. To offer experts some ideas to solve social-emotional problems.
D. To help parents know more about social-emotional development.
答案:【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章主旨、细节理解以及词汇猜测的能力。题目给出了一个关于“社会情感发展”的阅读材料,并附带了几个问题。接下来,我会按照题目的顺序,逐一进行解答。
5. 对于第五题,需要选择一个最适合作为第二和第三段标题的选项。通过阅读这两段,可以发现它们主要描述了社会情感发展在不同年龄段的表现和变化,因此选项D“What social-emotional development looks like over time”最能概括这两段的内容。
6. 第六题问的是Mary Hadley可能同意哪个观点。通过阅读文章中关于Mary Hadley的部分,可以发现她强调了家庭、学校和社会工作者在培养孩子社会情感发展中的重要性,这暗示了培养健康孩子需要多方面的努力和资源,因此选项B“Raising healthy children needs lots of efforts and resources”最符合她的观点。
7. 第七题要求猜测“stagnate”这个词的意思。根据上下文,可以推断出这个词的意思是“停滞不前”,与选项A“Stop”意思相近。
8. 第八题问的是作者写这篇文章的目的。通过阅读全文,可以发现文章主要介绍了社会情感发展的概念、不同年龄段的表现以及如何在家庭中培养孩子的社会情感技能,这些信息主要是为了帮助父母更好地了解和培养孩子的社会情感发展,因此选项D“To help parents know more about social-emotional development”最能概括作者的目的。
【答案】:
5. D
6. B
7. A
8. D
解析:
翻译:
B
许多家长都听说过“社会情感发展”这个术语,但它到底是什么意思呢?简单来说,它指的是孩子“体验、管理和表达”自身情感、建立人际关系以及探索周围环境的能力的逐步发展。玛丽·哈德利博士花了15年时间帮助成年人和儿童进行沟通,她说:“它是指理解我们的身心在与周围世界的联系中是如何感受和思考的。”
### 社会情感发展随孩子成长而变化
当孩子成长时,其社会情感发展也会发生变化。母亲为婴儿提供安全感,这开启了孩子健康的社会情感发展进程。当孩子们入学后,他们会培养出控制情绪以及与他人良好合作的能力。就像孩子们从不放弃学习一样,社会情感发展也不会停滞。
在小学阶段,学生们会参与以游戏为基础的技能活动,学习表达自己并练习对他人的共情能力。哈德利说,中学阶段的发展情况与之类似。“我们可以帮助学生理解每个人都会经历各种情绪,无论是好的还是坏的。而且他们身心的感受方式会影响他们的社交沟通,”她说。然而,罗伯逊 - 摩尔说,虽然中学生能够表达自己的感受,但他们有时也会隐藏自己的想法。这可能会带来一些挑战。“在高中阶段,与群体的关系变得非常重要,”家庭专家凯利·奥里亚德说。随着青少年了解自己在世界中的位置,他们在家庭之外建立人际关系是正常且健康的。
### 在家培养社会情感技能
在社会情感发展方面,父母是孩子的主要资源,专家们表示有很多方法可以提供帮助。
首先,哈德利说,要和你的孩子分享你的感受,同时也要接受他们的感受。例如,你可以对一个大喊大叫的孩子说:“你的声音很大。到了关掉电视的时间,你一定非常生气。”
其次,优先考虑家庭时间。即使孩子长大了,他们也能从家庭时间中受益。一起吃饭或一起做一个项目可以腾出交流的时间,这有助于孩子的情绪健康。
第三,鼓励孩子的兴趣。你可能不会参加他们的足球训练,但要试着倾听并对他们重视的活动感兴趣。这可以建立一种健康的联系。“培养健康的孩子真的需要众人的努力,”哈德利说。“学校老师和社会工作者也是很好的资源。”
5. 哪一个可能是第2段和第3段的最佳标题?
A. 社会情感发展有何帮助
B. 社会情感发展何时发生变化
C. 为什么社会情感发展在日常生活中很重要
D. 随着时间推移社会情感发展是什么样的
6. 以下哪一项玛丽·哈德利可能会同意?
A. 优先安排我们的时间是社会情感发展的一部分。
B. 培养健康的孩子需要大量的努力和资源。
C. 孩子更喜欢隐藏自己的感受而不是直接表达。
D. 在小学阶段,与群体的关系很重要。
7. 第2段中划线单词“stagnate”可能是什么意思?
A. 停止。
B. 加速。
C. 出现。
D. 进步。
8. 作者为什么写这篇文章?
A. 建议老师更好地了解他们的学生。
B. 鼓励孩子在学校学习更多的社交技能。
C. 为专家提供一些解决社会情感问题的想法。
D. 帮助父母更多地了解社会情感发展。
上一页 下一页