零五网 全部参考答案 听读空间答案 2025年英语听读空间九年级全一册译林版加强版 第104页解析答案
阅读下面的短文,从短文后所给的六个选项中选出五个可以填入空白处的最佳选项。
C
Everyone will grow up. You are no exception, which means you are probably going through a lot of changes, all at once. You may find your body is changing. It may even appear as though your entire self is changing. That can be confusing and even scary. (9
C
) And it's good.
Growing up means that you can do more, learn more, and start to make your mark on the world. In order for that to happen, your body produces chemicals called hormones that help both body and mind grow. Hormone levels change constantly, rising and falling. (10
D
) But it's partly to blame for intense emotions, surprising reactions, and mood swings.
Because of the way your brain develops, it is somewhat ruled by emotion now and through your teen years. As a result, growing up can seem like an emotional roller coaster. (11
F
)
◆ Take care of yourself. If you eat right, sleep enough, and get good exercise, your brain will be much more able to deal with the stress.
◆ (12
A
) When you feel your moods swinging or you're upset, or confused, some quiet time will allow you to gather your thoughts and get calmer.
◆ Practise making your body relaxed and deep breathing when you wake up and when you go to bed. (13
E
) Plus, when stuff happens during the day, you'll be able to calm yourself quickly with a deep breath or two before you react. Your body is changing.
A.Take a time out.
B.Take your mood swings seriously.
C.But the truth is, it happens to every teen.
D.This changing is needed for your body's development.
E.It will help you fall asleep and start the morning right.
F.Here are a few things you can do to make the ride smoother.
答案:【解析】:
这是一道英语阅读理解题目,主要考查学生对于文章内容的理解和逻辑推理能力。文章主要讨论了青少年成长过程中的一些变化和应对策略。题目要求从所给的六个选项中选出五个可以填入空白处的最佳选项。
在解答时,需要先理解每个空白处前后的语境,然后分析每个选项的含义,找出最符合语境的选项。
对于9题,空白前提到成长过程中的变化可能会让人困惑甚至害怕,但是接下来有一个转折,暗示这些变化是正常且有益的。因此,选项C“但是事实上,这发生在每个青少年身上”最符合语境。
对于10题,空白前提到荷尔蒙水平的变化,空白后提到这会导致强烈的情绪、惊人的反应和情绪波动。因此,选项D“这种变化是你身体发育所必需的”最符合语境,因为它连接了荷尔蒙变化和身体发育的关系。
对于11题,空白后列出了几种应对成长过程中情绪波动的方法,因此选项F“以下是一些你可以做的事情来让这个过程更顺利”最符合语境。
对于12题,根据空白后的描述,当情绪波动或感到沮丧、困惑时,一些安静的时间会让你整理思绪,变得平静。因此,选项A“暂停一下”最符合语境。
对于13题,空白前提到在起床和睡觉时练习放松身体和深呼吸,空白后提到当白天发生事情时,你可以通过深呼吸迅速让自己平静下来。因此,选项E“它会帮助你入睡并正确开始新的一天”最符合语境。
【答案】:
9. C;10. D;11. F;12. A;13. E
解析:
翻译:
阅读下面的短文,从短文后所给的六个选项中选出五个可以填入空白处的最佳选项。
C
每个人都会长大。你也不例外,这意味着你可能会同时经历很多变化。你可能会发现自己的身体在变化。甚至看起来你的整个自我都在变化。这可能会令人困惑甚至害怕。
(9) 但事实是,每个青少年都会经历这种情况。而且这是好事。
长大意味着你能做更多的事、学更多的知识,并开始在世界上留下自己的印记。为了实现这一点,你的身体会产生一种叫做荷尔蒙的化学物质,它有助于身心的成长。荷尔蒙水平不断变化,时升时降。
(10) 这种变化是你身体发育所需要的。但它也是强烈的情绪、令人惊讶的反应和情绪波动的部分原因。
由于你大脑的发育方式,现在以及整个青少年时期,它在某种程度上受情绪支配。因此,成长可能就像坐情绪过山车。
(11) 这里有几件你可以做的事,能让这段“旅程”更顺利。
- 照顾好自己。如果你饮食合理、睡眠充足且锻炼得当,你的大脑会更有能力应对压力。
-
(12) 暂停一下。当你感觉情绪波动、心烦意乱或困惑时,一些安静的时间会让你整理思绪,变得更平静。
- 当你醒来和上床睡觉时,练习放松身体和深呼吸。
(13) 这会帮助你入睡,并且开启美好的清晨。另外,当白天有事情发生时,在你做出反应之前,你可以通过一两次深呼吸快速让自己平静下来。你的身体正在变化。
上一页 下一页