C
The story I would like to tell happened about a year ago. I accepted a position in a company. John,who I knew,told me much about the job and took my curriculum vitae(简历)to his manager. I did not see him as a friend because at the time we did not take part in activities together outside of work,nor did our wives.
The first week was fine. Nothing was clearly strange with John at first until the second week,when our communication began to get a little strange. John began making conversations like “You would have had to pay an employment agency(职业介绍所)several hundred dollars for a job like this”. I soon forgot his words till the next day when he made another similar conversation. Right then I started to really pay attention to what he meant. He acted as if I didn't give him money for helping me to get the job.
He seemed to get impatient. He should train me in building our email servers(服务器). However,he went through the process so fast that even an experienced worker could have problems keeping up. He would not slow down or check whether I was with him or not. If there was something wrong with a server,he would just deal with it by himself and not stop to say anything like “You might want to remember this”. I was in a bad mood from then on.
By the third week,I began to get tired of his condescension(傲慢). So I began to challenge him in a way that was only one to one. He would reply to a question of mine with a question or just make me repeat it,and then cut in on me. I began to hate him. Later I tried to avoid him as much as I could.
He stopped me one day and asked what had happened. I told him he was very condescending. He asked me,“What can I do so that you will not feel like this way in the future?” I simply asked him to treat me with the same respect he would like to be treated with. He did it and we got along better slowly. I believed there was hope that finally we would become friends and now we are.
(
A. The company he and the writer worked in was very good.
B. The writer was wise not to ask an employment agency for help.
C. He had helped the writer get a job without getting any money.
D. The writer had given him several hundred dollars to express his thanks.
(
A. John was an experienced and hard-working worker.
B. The writer was very slow in learning new things.
C. John seldom lent an ear to what the writer expressed.
D. The writer slowly got used to his work.
(
A. To express his dislike of John.
B. To show the importance of communication.
C. To tell us what problems can happen at work.
D. To describe how to get on with your workmate.
The story I would like to tell happened about a year ago. I accepted a position in a company. John,who I knew,told me much about the job and took my curriculum vitae(简历)to his manager. I did not see him as a friend because at the time we did not take part in activities together outside of work,nor did our wives.
The first week was fine. Nothing was clearly strange with John at first until the second week,when our communication began to get a little strange. John began making conversations like “You would have had to pay an employment agency(职业介绍所)several hundred dollars for a job like this”. I soon forgot his words till the next day when he made another similar conversation. Right then I started to really pay attention to what he meant. He acted as if I didn't give him money for helping me to get the job.
He seemed to get impatient. He should train me in building our email servers(服务器). However,he went through the process so fast that even an experienced worker could have problems keeping up. He would not slow down or check whether I was with him or not. If there was something wrong with a server,he would just deal with it by himself and not stop to say anything like “You might want to remember this”. I was in a bad mood from then on.
By the third week,I began to get tired of his condescension(傲慢). So I began to challenge him in a way that was only one to one. He would reply to a question of mine with a question or just make me repeat it,and then cut in on me. I began to hate him. Later I tried to avoid him as much as I could.
He stopped me one day and asked what had happened. I told him he was very condescending. He asked me,“What can I do so that you will not feel like this way in the future?” I simply asked him to treat me with the same respect he would like to be treated with. He did it and we got along better slowly. I believed there was hope that finally we would become friends and now we are.
(
C
)8. What did John most probably mean by saying the underlined sentence? A. The company he and the writer worked in was very good.
B. The writer was wise not to ask an employment agency for help.
C. He had helped the writer get a job without getting any money.
D. The writer had given him several hundred dollars to express his thanks.
(
C
)9. Which of the following is TRUE according to the third and fourth paragraphs? A. John was an experienced and hard-working worker.
B. The writer was very slow in learning new things.
C. John seldom lent an ear to what the writer expressed.
D. The writer slowly got used to his work.
(
B
)10. What's the writer's purpose of sharing his story? A. To express his dislike of John.
B. To show the importance of communication.
C. To tell us what problems can happen at work.
D. To describe how to get on with your workmate.
答案:【解析】:这是一道英语阅读理解题目,主要考查学生对文章内容的理解和推理能力。针对给出的三个问题,我们需要从文章中找到相关信息,并结合上下文进行推理分析。
对于第8题,我们需要找到文章中John说的那句话的上下文,理解其真正含义。在文章第二段中,John说:“You would have had to pay an employment agency(职业介绍所)several hundred dollars for a job like this”,紧接着作者表示“He acted as if I didn't give him money for helping me to get the job.”,这表明John的意思是他帮助作者得到了这份工作,但没有得到任何报酬。因此,选项C“He had helped the writer get a job without getting any money.”是正确答案。
对于第9题,我们需要根据文章第三段和第四段的内容来判断哪个选项是正确的。在第三段中,作者描述了John在培训他时的不负责任态度,没有耐心,不检查作者是否理解,这表明John并不关心作者的学习进度。在第四段中,作者描述了John的傲慢态度,对作者的问题不直接回答,而是反问或让作者重复,然后打断。这表明John很少倾听作者的表达。因此,选项C“John seldom lent an ear to what the writer expressed.”是正确答案。
对于第10题,我们需要理解作者分享这个故事的目的是什么。从文章最后一段可以看出,作者和John之间的问题主要是沟通不畅导致的,后来通过沟通,他们改善了关系,并成为了朋友。因此,作者分享这个故事的目的是为了强调沟通的重要性。选项B“To show the importance of communication.”是正确答案。
【答案】:
8. C
9. C
10. B
对于第8题,我们需要找到文章中John说的那句话的上下文,理解其真正含义。在文章第二段中,John说:“You would have had to pay an employment agency(职业介绍所)several hundred dollars for a job like this”,紧接着作者表示“He acted as if I didn't give him money for helping me to get the job.”,这表明John的意思是他帮助作者得到了这份工作,但没有得到任何报酬。因此,选项C“He had helped the writer get a job without getting any money.”是正确答案。
对于第9题,我们需要根据文章第三段和第四段的内容来判断哪个选项是正确的。在第三段中,作者描述了John在培训他时的不负责任态度,没有耐心,不检查作者是否理解,这表明John并不关心作者的学习进度。在第四段中,作者描述了John的傲慢态度,对作者的问题不直接回答,而是反问或让作者重复,然后打断。这表明John很少倾听作者的表达。因此,选项C“John seldom lent an ear to what the writer expressed.”是正确答案。
对于第10题,我们需要理解作者分享这个故事的目的是什么。从文章最后一段可以看出,作者和John之间的问题主要是沟通不畅导致的,后来通过沟通,他们改善了关系,并成为了朋友。因此,作者分享这个故事的目的是为了强调沟通的重要性。选项B“To show the importance of communication.”是正确答案。
【答案】:
8. C
9. C
10. B
解析:
翻译:
C
我想要讲述的这个故事发生在大约一年前。我在一家公司得到了一个职位。我认识的约翰,给我讲了很多关于这份工作的事情,还把我的简历拿给了他的经理。我没把他当成朋友,因为当时我们在工作之外没有一起参加过活动,我们的妻子也没有。
第一周一切都还好。一开始约翰并没有什么明显奇怪的地方,直到第二周,我们的交流开始变得有点奇怪。约翰开始说这样的话:“像这样的一份工作,你本来得付给职业介绍所几百美元。”我很快就忘了他的话,直到第二天他又说了类似的话。就在那时,我开始真正留意他的意思。他表现得好像我没有因为他帮我得到这份工作而给他钱一样。
他似乎变得不耐烦了。他应该培训我搭建我们的电子邮件服务器。然而,他讲解的过程太快了,即使是有经验的员工也可能很难跟上。他不会放慢速度,也不会检查我是否跟上了他的讲解。如果服务器出了问题,他只会自己处理,而不会停下来像这样说:“你可能想要记住这一点。”从那时起,我的心情就很糟糕。
到了第三周,我开始厌倦他的傲慢。所以我开始以一种一对一的方式挑战他。他会用一个问题来回答我的问题,或者只是让我重复我的问题,然后打断我。我开始讨厌他。后来我尽可能地避开他。
有一天他拦住我,问发生了什么事。我告诉他他很傲慢。他问我:“我怎么做才能让你以后不再有这种感觉呢?”我只是简单地要求他以希望别人对待他的那种尊重来对待我。他照做了,我们慢慢地相处得更好了。我相信我们最终会成为朋友,现在我们确实是朋友了。
( )8. 约翰说划线句子最有可能是什么意思?
A. 他和作者工作的公司非常好。
B. 作者很明智,没有向职业介绍所求助。
C. 他帮作者得到了一份工作,却没有得到任何钱。
D. 作者给了他几百美元来表达感谢。
( )9. 根据第三段和第四段,下列哪项是正确的?
A. 约翰是一名有经验且工作努力的员工。
B. 作者学习新事物的速度很慢。
C. 约翰很少倾听作者的表达。
D. 作者慢慢地习惯了他的工作。
( )10. 作者分享他的故事的目的是什么?
A. 表达他对约翰的厌恶。
B. 展示沟通的重要性。
C. 告诉我们工作中可能会出现什么问题。
D. 描述如何与同事相处。
C
我想要讲述的这个故事发生在大约一年前。我在一家公司得到了一个职位。我认识的约翰,给我讲了很多关于这份工作的事情,还把我的简历拿给了他的经理。我没把他当成朋友,因为当时我们在工作之外没有一起参加过活动,我们的妻子也没有。
第一周一切都还好。一开始约翰并没有什么明显奇怪的地方,直到第二周,我们的交流开始变得有点奇怪。约翰开始说这样的话:“像这样的一份工作,你本来得付给职业介绍所几百美元。”我很快就忘了他的话,直到第二天他又说了类似的话。就在那时,我开始真正留意他的意思。他表现得好像我没有因为他帮我得到这份工作而给他钱一样。
他似乎变得不耐烦了。他应该培训我搭建我们的电子邮件服务器。然而,他讲解的过程太快了,即使是有经验的员工也可能很难跟上。他不会放慢速度,也不会检查我是否跟上了他的讲解。如果服务器出了问题,他只会自己处理,而不会停下来像这样说:“你可能想要记住这一点。”从那时起,我的心情就很糟糕。
到了第三周,我开始厌倦他的傲慢。所以我开始以一种一对一的方式挑战他。他会用一个问题来回答我的问题,或者只是让我重复我的问题,然后打断我。我开始讨厌他。后来我尽可能地避开他。
有一天他拦住我,问发生了什么事。我告诉他他很傲慢。他问我:“我怎么做才能让你以后不再有这种感觉呢?”我只是简单地要求他以希望别人对待他的那种尊重来对待我。他照做了,我们慢慢地相处得更好了。我相信我们最终会成为朋友,现在我们确实是朋友了。
( )8. 约翰说划线句子最有可能是什么意思?
A. 他和作者工作的公司非常好。
B. 作者很明智,没有向职业介绍所求助。
C. 他帮作者得到了一份工作,却没有得到任何钱。
D. 作者给了他几百美元来表达感谢。
( )9. 根据第三段和第四段,下列哪项是正确的?
A. 约翰是一名有经验且工作努力的员工。
B. 作者学习新事物的速度很慢。
C. 约翰很少倾听作者的表达。
D. 作者慢慢地习惯了他的工作。
( )10. 作者分享他的故事的目的是什么?
A. 表达他对约翰的厌恶。
B. 展示沟通的重要性。
C. 告诉我们工作中可能会出现什么问题。
D. 描述如何与同事相处。