零五网 全部参考答案 启东中学作业本 2025年启东中学作业本八年级英语上册译林版宿迁专版 第155页解析答案
五、阅读理解。
One Saturday, Maria and I had a 30-mile bike ride. It seemed perfect. We started at 7 a. m. in beautiful spring weather. At 10:30 a. m., when we stopped for a rest, we both felt wonderful. And then a brisk wind came. That was when our perfect day began to change.
By noon, we knew a serious thunderstorm was blowing our way. Dark clouds rolled up across the sky. There was no way to stay out of the storm. We would have to wait it out, but where?
Then things went from bad to worse. The temperature dropped suddenly. I looked up and saw the sky now turned dark green. Trees and crops were bent over by the wind. No animals were in sight.
Then a blue car stopped beside our bikes. The driver shouted, “Get in!” She looked frightened, and so did we. We did as she said. That was when the hail(冰雹) started. Ice, the size of golf balls, hit the windows of the car.
She drove fast to the north. Maria and I looked back at the black sky. Maria screamed, “Tornado(龙卷风)!” It was so close that I could see trees, doors, and all kinds of other things that this monster swallowed(吞).
My heart moved up to my throat and was beating so hard. I thought it would jump out of my body. I had never been so frightened. We would never run faster than the tornado! The driver turned to us and said calmly, “There's an overpass(立交桥) ahead. We'll stay under it for protection.”
When we parked, we jumped out of the car and ran to the wall of the overpass. Before I could count to 20, there came a loud noise. It sounded like a train passing overhead. Then, suddenly, it was over. We had made it.
Soon we were all laughing with relief(轻松). We were shaken but excited. What a story I would have to tell at school!
(
C
)1. What did the writer do on the day of the tornado?
A. He rested at home.
B. He played outside.
C. He rode a bike.
D. He drove a car.
(
A
)2. What happened first when the tornado began?
A. Dark clouds rolled up.
B. The hail came suddenly.
C. The temperature dropped.
D. Animals ran out of sight.
(
B
)3. What is the right order of the story?
①The woman drove to the overpass.
②Maria and I had a bike ride.
③A thunderstorm was blowing our way.
④Ice hit the windows of the car.
⑤We got into a woman's car.
A. ②-③-①-④-⑤
B. ②-③-⑤-④-①
C. ③-①-②-⑤-④
D. ③-②-①-④-⑤
(
B
)4. How did they feel when it was all over?
A. Tired and nervous.
B. Afraid but excited.
C. Worried but lucky.
D. Sad and surprised.
答案:1. C 【点拨】根据“One Saturday,Maria and I had a 30-mile bike ride.”可知,龙卷风当天,作者去骑自行车了。故选 C。2. A 【点拨】根据“By noon,we knew a serious thunderstorm was blowing our way. Dark clouds rolled up across the sky.”可知,龙卷风刚开始时,乌云席卷。故选 A。3. B 【点拨】本文按照时间顺序书写,根据文章内容可知,正确顺序是②-③-⑤-④-①。故选 B。4. B 【点拨】根据“Soon we were all laughing with relief (轻松). We were shaken but excited.”可知,他们安全以后,感到既恐惧又兴奋。故选 B。
解析:
翻译:
### 五、阅读理解
一个星期六,玛丽亚和我进行了一次30英里的自行车骑行。一切似乎都很完美。我们在早上7点出发,那时是美丽的春天。上午10点30分,当我们停下来休息时,我们都感觉很棒。然后一阵疾风刮了过来。就是从那时起,我们完美的一天开始发生变化。
到中午的时候,我们知道一场严重的雷雨正朝我们袭来。乌云在天空中翻滚。我们无法避开这场暴风雨。我们必须等它过去,但要在哪里等呢?
然后情况变得更糟了。气温突然下降。我抬头一看,发现天空现在变成了深绿色。树木和庄稼被风吹弯了腰。看不到任何动物。
然后一辆蓝色的汽车停在我们的自行车旁边。司机喊道:“上车!”她看起来很害怕,我们也一样。我们照她说的做了。就在那时,冰雹开始下了。像高尔夫球那么大的冰块砸在汽车的窗户上。
她快速向北行驶。玛丽亚和我回头看着那片黑色的天空。玛丽亚尖叫道:“龙卷风!”它离我们如此之近,我能看到树木、门以及各种各样的其他东西都被这个怪物吞噬了。
我的心提到了嗓子眼,跳得如此之快。我觉得它会从我的身体里跳出来。我从来没有这么害怕过。我们永远跑不过龙卷风!司机转向我们,平静地说:“前面有一座立交桥。我们会待在它下面以求保护。”
当我们停车后,我们跳下车,跑到立交桥的墙边。我还没数到20,就传来了一声巨响。听起来就像一列火车从头顶驶过。然后,突然之间,一切都结束了。我们成功了。
很快,我们都如释重负地笑了起来。我们虽然受到了惊吓,但也很兴奋。我在学校可有个故事要讲了!
1. 龙卷风来袭那天,作者做了什么?
A. 他在家休息。
B. 他在外面玩耍。
C. 他骑自行车。
D. 他开车。
2. 龙卷风开始时,首先发生了什么?
A. 乌云翻滚。
B. 冰雹突然落下。
C. 气温下降。
D. 动物消失在视线中。
3. 这个故事的正确顺序是什么?
①这位女士开车前往立交桥。
②玛丽亚和我骑自行车。
③一场雷雨正朝我们袭来。
④冰块砸在汽车窗户上。
⑤我们上了一位女士的车。
A. ②-③-①-④-⑤
B. ②-③-⑤-④-①
C. ③-①-②-⑤-④
D. ③-②-①-④-⑤
4. 一切结束后,他们感觉如何?
A. 疲惫且紧张。
B. 害怕但兴奋。
C. 担忧但幸运。
D. 悲伤且惊讶。
上一页 下一页