六、信息还原。
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Bamboo is a wonderful plant for many people around the world. 1 People make tables, clothes, medicine, and musical instruments with it. Pandas eat bamboo every day, and people can also eat it.
2 Some bamboo grows so quickly that people say they can watch it grow. The speed of growth depends on the type of bamboo, the earth and the season. Normal bamboo grows 3 - 10 cm a day. It usually grows in tropical (热带的) areas. 3 Bamboo plants are found in Asia, Australia, parts of Africa, and South America.
One of the world's oldest building materials is bamboo. Like today, people in the past used it because it was very strong. They used it to build houses, boats, and bridges. The Chinese made a bamboo bridge over the Minjiang River in Sichuan, China, almost 1,000 years ago. 4 Also, bamboo is still used to make houses today, especially in China and the Philippines.
As a part of history, bamboo is very important. The great scientist Thomas Edison did not invent the light bulb (灯泡), but he made it perfect. He wanted the material inside to burn for a long period of time. He tried over 1,000 different types of materials. 5 One day, he tried to use a piece of bamboo and the light bulb lasted for over a thousand hours. This invention helped other scientists to make the modern light bulb we use today.
A. You can still visit it today.
B. Bamboo can be used in over 1,000 ways.
C. However, none worked very well.
D. Bamboo is light because it is empty inside.
E. It can also be found in other parts of the world.
F. The fastest growing plant in the world is bamboo.
G. Don't be afraid of difficulties.
1.
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Bamboo is a wonderful plant for many people around the world. 1 People make tables, clothes, medicine, and musical instruments with it. Pandas eat bamboo every day, and people can also eat it.
2 Some bamboo grows so quickly that people say they can watch it grow. The speed of growth depends on the type of bamboo, the earth and the season. Normal bamboo grows 3 - 10 cm a day. It usually grows in tropical (热带的) areas. 3 Bamboo plants are found in Asia, Australia, parts of Africa, and South America.
One of the world's oldest building materials is bamboo. Like today, people in the past used it because it was very strong. They used it to build houses, boats, and bridges. The Chinese made a bamboo bridge over the Minjiang River in Sichuan, China, almost 1,000 years ago. 4 Also, bamboo is still used to make houses today, especially in China and the Philippines.
As a part of history, bamboo is very important. The great scientist Thomas Edison did not invent the light bulb (灯泡), but he made it perfect. He wanted the material inside to burn for a long period of time. He tried over 1,000 different types of materials. 5 One day, he tried to use a piece of bamboo and the light bulb lasted for over a thousand hours. This invention helped other scientists to make the modern light bulb we use today.
A. You can still visit it today.
B. Bamboo can be used in over 1,000 ways.
C. However, none worked very well.
D. Bamboo is light because it is empty inside.
E. It can also be found in other parts of the world.
F. The fastest growing plant in the world is bamboo.
G. Don't be afraid of difficulties.
1.
B
2. F
3. E
4. A
5. C
答案:1. B 2. F 3. E 4. A 5. C
解析:
翻译:
六、信息还原。
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
竹子对世界上很多人来说都是一种很棒的植物。1人们用它制作桌子、衣服、药品和乐器。熊猫每天都吃竹子,人们也可以食用竹子。
2有些竹子生长得非常快,人们说他们能看着它生长。生长速度取决于竹子的种类、土壤和季节。普通的竹子一天生长3 - 10厘米。它通常生长在热带地区。3在亚洲、澳大利亚、非洲的部分地区和南美洲都能找到竹子。
世界上最古老的建筑材料之一就是竹子。和现在一样,过去的人们使用它是因为它非常坚固。他们用它来建造房屋、船只和桥梁。大约1000年前,中国人在四川的岷江上建造了一座竹桥。4而且,如今竹子仍然被用来建造房屋,尤其是在中国和菲律宾。
作为历史的一部分,竹子非常重要。伟大的科学家托马斯·爱迪生并没有发明灯泡,但他使灯泡变得完美。他希望灯泡内部的材料能燃烧很长时间。他尝试了1000多种不同的材料。5有一天,他试着用了一段竹子,灯泡持续亮了一千多个小时。这项发明帮助其他科学家制造出了我们今天使用的现代灯泡。
A. 你今天仍然可以参观它。
B. 竹子的用途超过1000种。
C. 然而,没有一种效果很好。
D. 竹子很轻,因为它内部是空的。
E. 在世界的其他地方也能找到它。
F. 世界上生长最快的植物是竹子。
G. 不要害怕困难。
1. ______ 2. ______ 3. ______ 4. ______ 5. ______
六、信息还原。
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
竹子对世界上很多人来说都是一种很棒的植物。1人们用它制作桌子、衣服、药品和乐器。熊猫每天都吃竹子,人们也可以食用竹子。
2有些竹子生长得非常快,人们说他们能看着它生长。生长速度取决于竹子的种类、土壤和季节。普通的竹子一天生长3 - 10厘米。它通常生长在热带地区。3在亚洲、澳大利亚、非洲的部分地区和南美洲都能找到竹子。
世界上最古老的建筑材料之一就是竹子。和现在一样,过去的人们使用它是因为它非常坚固。他们用它来建造房屋、船只和桥梁。大约1000年前,中国人在四川的岷江上建造了一座竹桥。4而且,如今竹子仍然被用来建造房屋,尤其是在中国和菲律宾。
作为历史的一部分,竹子非常重要。伟大的科学家托马斯·爱迪生并没有发明灯泡,但他使灯泡变得完美。他希望灯泡内部的材料能燃烧很长时间。他尝试了1000多种不同的材料。5有一天,他试着用了一段竹子,灯泡持续亮了一千多个小时。这项发明帮助其他科学家制造出了我们今天使用的现代灯泡。
A. 你今天仍然可以参观它。
B. 竹子的用途超过1000种。
C. 然而,没有一种效果很好。
D. 竹子很轻,因为它内部是空的。
E. 在世界的其他地方也能找到它。
F. 世界上生长最快的植物是竹子。
G. 不要害怕困难。
1. ______ 2. ______ 3. ______ 4. ______ 5. ______