零五网 全部参考答案 启东中学作业本 2025年启东中学作业本八年级英语上册译林版宿迁专版 第205页解析答案
阅读下面短文,从短文后每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项。
A
Winter International Food Festival
Green Square will have this year’s Winter International Food Festival on December 9th. The event will begin at 5 p. m. and end at 9 p. m. You can enjoy food and drinks from more than twenty countries. There will also be five interesting cultural shows. Come to taste and have fun!
Food passport(护照)
After you arrive at the square,head towards the red tent to pick up your free “food passport”. As you visit the seven stations,get a star at each station. After getting all seven stars,you will receive a lovely gift!
Shows
5 p. m. -5:10 p. m. African dance
5:15 p. m. -5:35 p. m. Piano performance
5:35 p. m. -6 p. m. Indian dance
6:30 p. m. -6:45 p. m. Violin performance
6:50 p. m. -7 p. m. Australian dance
More tips
You may bring your pet dog along with you,but it must be kept on a leash(拴狗链).
Its easier for you to use the mobile phone to pay for the food,so its best to bring your phone.
(
B
)1. How long will the Winter International Food Festival last?
A. Three hours.
B. Four hours.
C. Five hours.
D. Six hours.
(
D
)2. To receive a gift,you should ______.
A. watch five interesting cultural shows
B. use the mobile phone to pay for the food
C. eat food and drinks from seven countries
D. visit the seven stations and get seven stars
(
A
)3. The text probably comes from a ______.
A. newspaper
B. dictionary
C. storybook
D. menu
答案:1.B 【点拨】根据“The event will begin at 5 p.m. and end at 9 p.m.”可知,会持续四个小时。故选 B。
2.D 【点拨】根据“As you visit the seven stations,get a star at each station. After getting all seven stars,you will receive a lovely gift!”可知,要赢得礼品,你必须访问七个站点并获得七颗星。故选 D。
3.A 【点拨】文章介绍了冬季国际美食节的详细信息,可推知是来自报纸。故选 A。
解析:
翻译:
阅读下面短文,从短文后每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。
A
冬季国际美食节
格林广场将于12月9日举办今年的冬季国际美食节。活动将于下午5点开始,晚上9点结束。你可以品尝到来自二十多个国家的食物和饮品。还将有五场有趣的文化表演。快来品尝并享受乐趣吧!
美食护照
到达广场后,前往红色帐篷领取你的免费“美食护照”。当你参观七个站点时,在每个站点获得一颗星星。集齐七颗星星后,你将获得一份可爱的礼物!
表演
下午5点 - 下午5点10分 非洲舞蹈
下午5点15分 - 下午5点35分 钢琴表演
下午5点35分 - 下午6点 印度舞蹈
下午6点30分 - 下午6点45分 小提琴表演
下午6点50分 - 下午7点 澳大利亚舞蹈
更多提示
你可以带上你的宠物狗,但必须用拴狗链拴着。
你用手机支付食物费用会更方便,所以最好带上你的手机。
( )1. 冬季国际美食节将持续多长时间?
A. 三个小时。
B. 四个小时。
C. 五个小时。
D. 六个小时。
( )2. 要获得一份礼物,你应该______。
A. 观看五场有趣的文化表演
B. 用手机支付食物费用
C. 品尝来自七个国家的食物和饮品
D. 参观七个站点并获得七颗星星
( )3. 这篇文章可能来自一份______。
A. 报纸
B. 字典
C. 故事书
D. 菜单
B
Many people know that rubbish is a big problem on the earth. What many people don’t know is that junk(垃圾)has become a problem in outer space too.
According to BBC News,there are more than 22,000 pieces of space junk floating around the earth. And these are just the things that we can see from the surface of the earth by telescopes(望远镜). There are also millions of smaller pieces of junk that we can’t see.
Objects(物体),like bits of old space rockets or satellites,move around the planet at very high speeds. They are so fast that even a very small piece can break important satellites or become a danger to astronauts. If the tiniest piece of junk crashes into a spaceship,it can damage the spaceship.
To make things worse,when two objects in space crash,they will break into many smaller pieces. For example,when a US satellite hit an old Russian satellite in 2009,they broke into thousands of pieces,increasing the amount of space junk.
To reduce additional space junk,countries have agreed that all new space tools can only stay in space for 25 years at most. Each tool must be built to fall safely into the earth’s atmosphere(大气层)after that time. In the upper parts of the atmosphere,it will burn up.
Many scientists are also suggesting different ways to clean up space junk. In the UK,scientists are testing a metal net that can be fired into space junk. The net catches the junk and then pulls it into the earth’s atmosphere to burn up. The Germans are building robots that can collect pieces of space junk and bring them back to the earth to be safely destroyed.
“The problem is becoming more challenging because we’re sending more objects into space to help people use their mobile phones and computers,” says Marco Castronuovo,an Italian space researcher.
“It’s time to act now. The longer we leave the problem,the bigger it will become,” he says.
(
C
)4. What does the underlined word “these” in Paragraph 2 refer to?
A. Telescopes.
B. Satellites.
C. Pieces of space junk.
D. BBC News reports.
(
D
)5. Why is space junk considered a problem?
A. Because it burns up after it enters the atmosphere.
B. Because it often blocks the view of the telescopes on the earth.
C. Because it can force(迫使)new space tools to travel at slower speeds.
D. Because it may crash into other space tools causing damage or death.
(
B
)6. Countries want future space tools to be able to fall back into the earth’s atmosphere so that ______.
A. the tools can be reused later
B. the tools won’t become space junk
C. the earth’s atmosphere can stay clean
D. the effects of the space flight can be studied
(
B
)7. How do the Germans plan to deal with space junk?
A. Catch it with nets.
B. Use robots to collect it.
C. Burn it in the earth’s atmosphere.
D. Send it further away from the earth.
答案:4.C 【点拨】根据第二段内容可知,目前有超过 22 000块太空垃圾碎片飘浮在地球周围,these 指代这些太空垃圾碎片。故选 C。
5.D 【点拨】根据“They are so fast that even a very small piece can break important satellites or become a danger to astronauts. If the tiniest piece of junk crashes into a spaceship,it can damage the spaceship.”可知,太空垃圾可能与其他太空工具(如卫星、宇宙飞船等)相撞,造成损坏或死亡。故选 D。
6.B 【点拨】根据第三段内容可知,是为了使太空工具不变成太空垃圾。故选 B。
7.B 【点拨】根据“The Germans are building robots that can collect pieces of space junk and bring them back to the earth to be safely destroyed.”可知,德国人计划用机器人来收集太空垃圾。故选 B。
解析:
翻译:
B
很多人都知道垃圾是地球上的一个大问题。但很多人不知道的是,垃圾在外太空也成了一个问题。
据英国广播公司新闻报道,地球周围漂浮着超过22000块太空垃圾。而这些只是我们用望远镜从地球表面能看到的东西。还有数百万块更小的垃圾我们无法看到。
像旧的太空火箭碎片或卫星碎片这样的物体,以非常高的速度绕着地球运行。它们的速度如此之快,以至于即使是很小的一块碎片也能损坏重要的卫星,或者对宇航员构成威胁。如果最微小的一块垃圾撞上宇宙飞船,它会损坏宇宙飞船。
更糟糕的是,当太空中的两个物体相撞时,它们会分裂成许多更小的碎片。例如,2009年,一颗美国卫星撞上一颗旧的俄罗斯卫星时,它们分裂成了数千块碎片,增加了太空垃圾的数量。
为了减少额外的太空垃圾,各国已经达成一致,所有新的太空工具在太空中停留的时间最多只能为25年。每个工具都必须被设计成在那段时间之后能安全地坠入地球大气层。在大气层的上层,它会燃烧殆尽。
许多科学家也在提出不同的清理太空垃圾的方法。在英国,科学家们正在测试一种可以发射到太空垃圾中的金属网。这个网会捕获垃圾,然后把它拉到地球大气层中燃烧。德国人正在制造机器人,这些机器人可以收集太空垃圾碎片并把它们带回地球进行安全销毁。
“这个问题正变得更具挑战性,因为我们正在向太空发射更多的物体,以帮助人们使用他们的手机和电脑,”意大利太空研究员马可·卡斯特罗诺沃说。
“现在是采取行动的时候了。我们把这个问题搁置得越久,它就会变得越大,”他说。
( )4. 第二段中划线的单词“these”指的是什么?
A. 望远镜。
B. 卫星。
C. 太空垃圾碎片。
D. 英国广播公司的新闻报道。
( )5. 为什么太空垃圾被认为是一个问题?
A. 因为它进入大气层后会燃烧。
B. 因为它经常挡住地球上望远镜的视线。
C. 因为它会迫使新的太空工具以更慢的速度飞行。
D. 因为它可能会撞上其他太空工具,造成损坏或人员死亡。
( )6. 各国希望未来的太空工具能够落回地球大气层,以便______。
A. 这些工具以后可以被重新使用
B. 这些工具不会成为太空垃圾
C. 地球的大气层能保持清洁
D. 可以研究太空飞行的影响
( )7. 德国人计划如何处理太空垃圾?
A. 用网捕获它。
B. 用机器人收集它。
C. 在地球大气层中燃烧它。
D. 把它送到离地球更远的地方。
上一页 下一页